• BIST 9524.59
  • Altın 2502.881
  • Dolar 32.5995
  • Euro 34.5572
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 10 °C
  • İzmir 15 °C

Akşehir 1 Milyon Kitap Projesi Ödüllü Sınavının 1. Aşaması Yapıldı

Akşehir 1 Milyon Kitap Projesi Ödüllü Sınavının 1. Aşaması Yapıldı
Konya'nın Akşehir ilçesinde, "Akşehir Bir Milyon Kitaba Koşuyor" ismiyle düzenlenen proje kapsamında, ilkokul, ortaokul ve liselerarası Kitap Okuma Yarışması'nın...

Konya'nın Akşehir ilçesinde, "Akşehir Bir Milyon Kitaba Koşuyor" ismiyle düzenlenen proje kapsamında, ilkokul, ortaokul ve liselerarası Kitap Okuma Yarışması'nın 1. aşama sınavı Akşehir'de tüm okullarda yapıldı.

Konya'nın Akşehir İlçe Belediyesi Kültür ve Sosyal İşleri Müdürlüğü ile İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün ortaklaşa yürüttüğü, Akşehir Kaymakamlığı, Akşehir Belediyesi, Akşehir Ticaret ve Sanayi Odası, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Eğitim Center Yayınevi işbirliği ile "Akşehir Bir Milyon Kitaba Koşuyor" ismiyle düzenlenen proje kapsamında; İlkokul, ortaokul ve liseler arası Kitap Okuma Yarışması"nın 1. aşama sınavı Akşehir'deki tüm okullarda yapıldı. "Akşehir Bir Milyon Kitaba Koşuyor" projesinin önemli ayaklarından birisi olan kitap okuma yarışmasının sınav startı Akşehir Doğrugöz Şehit Turgut Makascı İlkokulu'nda yapılan bir törenle verildi. Törene Akşehir Kaymakamı Yalçın Sezgin, Akşehir Belediye Başkanı Dr. Salih Akkaya, İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat Yiğit, Şube Müdürü Mahmut İşcan, Gazeteci-Yazar Yalvaç Ural, okul idarecileri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. Sınava başlamadan önce Akşehir Doğrugöz Şehit Turgut Makascı İlkokulunda velilere yönelik düzenlenen ödüllü kitap okuma yarışmasında ilk üçe giren velilere ödülleri protokol mensuplarınca verildi.

Burada bir konuşma yapan Kaymakam Yalçın Sezgin, velileri tebrik ederek, "Ne mutlu sizlere kitap okuma konusunda çocuklarınıza örnek olmuşsunuz. Bir anne-baba olarak çocuklarımıza davranışlarımızla örnek olmamız lazım. Akşam eve geldiğimizde "çocuğum ders çalış, kitap oku" deyip televizyonu karşısına geçersek ya da başka bir işle meşgul olursak, çocuklarda sizlere bakarak "Annem, babam bana oku diyor ama kendisi ne yapıyor" diyecek. Bu nedenle okuyan ve çocuklarıyla birlikte bu yarış içerisinde olan anne babaları tebrik ediyorum" dedi.

Akşehir Belediye Başkanı Salih Akkaya da yaptığı konuşmada, Akşehir 1 Milyon Kitaba Koşuyor Projesi'nin her geçen gün kendilerini daha da heyecanlandırdığını belirterek " Projeye geçen yıl başladığımızda bu projenin benzerleri Türkiye genelinde 4 il ve 1 ilçede uygulanıyordu. Biz projeye 6. Uygulama alanı olarak katılmıştık. Biz projemizde farklı etkinlikler yaparak projemizi daha da geliştirmiştik. İşte bu etkinliklerden biri de velilerle kitap okunmasıydı. Bugün görüyorum ki biz Akşehir olarak velilerle kitap okuma, koridor kitaplığı gibi etkinliklerle projemizi zenginleştirirken Doğrugöz Şehit Turgut Makası İlkokulu bu projeyi daha da zenginleştirmiş, velilerimizin kitap okuma etkinliğini ödüllendirerek daha da güzelleştirmiş. Ben bu etkinliği düzenleyen Milli Eğitim camiamızı, okul idarecilerimizi ve Okul Aile Birliğimizi kutluyorum. Velilerimizi de ayrıca tebrik ediyorum. Her türlü konuda, değerler eğitiminde örnek oldukları gibi kitap okuma konusunda da öğrencilerimize en güzel şekilde örnek olmuşlar, esas alkışa layık olan onlar" diye konuştu.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat Yiğit ise, yapılacak olan sınavın aşamaları, güvenliği ve öğrenci seçimleri hakkında bilgi verdi. Ödül töreninin ardından Kaymakam Sezgin, Başkan Akkaya ve Gazeteci Yazar Yalvaç Ural ellerine zilleri alarak Ödüllü Kitap Okuma Yarışmasının 1. Aşama Sınavının başlama startını verdiler. Sınav tüm Akşehir genelindeki tüm okullarda aynı anda başladı. Sınavda İlkokullara 30, Ortaokullara 40, Liselere ise 50 soru soruldu. Sınav sonucunda ilk 3'e giren öğrenciler ilçe genelinde 3 Mayıs 2016 tarihinde yapılacak olan final sınavına katılacaklar. Finalde dereceye girenlere Akşehir Belediyesi'nce; 8 diz üstü bilgisayar, 8 minibook, 8 tablet verilecek. Ayrıca 650 öğrenciye de zeka oyunları seti armağan edilecek.

"AKŞEHİR'DEKİ PROJE TÜM İL VE İLÇELERE ÖRNEK OLMALI"

Akşehir 1 Milyon Kitaba Koşuyor Projesi kapsamında Akşehir'e gelerek öğrencilerle buluşan ve Ödüllü Sınavın başlama startını veren Gazeteci Yazar Yalvaç Ural'da yaptığı değerlendirmede "Akşehir Kitaba Koşuyor Projesi'nde insanı şaşırtan çok önemli bir şey var. Kitaba koşuyor Akşehir ama 1 Milyon kitaba koşuyor. Kitapla ilgili olarak bu çok önemli bir sayısal değer içeriyor. Akşehir'e bu üçüncü gelişim ve çocuklarında projeye olan ilgisini görüyorum. Aynı zamanda ebeveynlerinde bu projeye destek vermesi beni çok sevindirdi. En önemlisi çocukların bu işi çok ciddiye alarak büyük bir heyecanla izleyip katılıyor olmaları. Ülkemizde pek çok il, ilçe, fuar ve okula gidiyorum. Akşehir'de gördüğüm en önemli şey; Akşehir bütün yönetim ve eğitim kadrosuyla bu işi yüklenmiş ve iyi bir yere doğru taşıyor. Akşehir'in bu konuda çok başarılı olacağına inanıyorum. Ülkemizdeki bütün il ve ilçelerin Akşehir'deki bu projeyi örnek alıp, benimseyerek bu doğrultuda bir proje üretmelerini temenni ediyorum" dedi.

Akşehir 1 Milyon Kitap Projesi Ödüllü Sınavının 1. Aşaması Yapıldı

Akşehir 1 Milyon Kitap Projesi Ödüllü Sınavının 1. Aşaması Yapıldı

Akşehir 1 Milyon Kitap Projesi Ödüllü Sınavının 1. Aşaması Yapıldı

Akşehir 1 Milyon Kitap Projesi Ödüllü Sınavının 1. Aşaması Yapıldı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim