• BIST 9079.97
  • Altın 2322.83
  • Dolar 32.3249
  • Euro 34.8612
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 17 °C

Aksaray’da ’Yeni Sanayi Kentsel Dönüşüm Projesi’ hayata geçiyor

Aksaray’da ’Yeni Sanayi Kentsel Dönüşüm Projesi’ hayata geçiyor
Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, Yeni Sanayi Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında 23 Aralık tarihinde talep toplamasına başlanacağını açıkladı.

Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, Yeni Sanayi Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında 23 Aralık tarihinde talep toplamasına başlanacağını açıkladı.

Belediye Meclis Salonu'nda sivil toplum örgütleri ve oda başkanlarının da katıldığı basın toplantısında konuşmasına yaşanan terör olaylarını değerlendirerek başlayan Başkan Yazgı, "Ülkemiz çok zor bir dönemden geçiyor. Ama Sayın Cumhurbaşkanımız, Başbakanımız ve hükümetimizle birlikte bu zorlukların üstesinden teker teker geleceğiz. Beşiktaş'ta, ardından Kayseri'de meydana gelen üzücü olayların ardından şehitlerimize Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyor, yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz. Biz büyük bir ülkeyiz, güçlü bir ülkeyiz. Bunu çekemeyen, hazmedemeyen hem içeride, hem de dışarıda düşmanlarımız var. Biz buna rağmen Sayın Cumhurbaşkanımızın, hükümetimizin ve Başbakanımızın iradesiyle bunların hepsinin üstesinden geleceğiz. Hiçbir güç, hiçbir kuvvet bizim hem yapacağımız çalışmalara hem de büyük bir ülke olma hedefine engel olamayacaklar" dedi.

"375 milyon maliyetinde sanayi projesi"

Yaklaşık 3 yıllık süreçte söz verilen projelerin birçoğunun tamamlandığını ve bazılarının da çalışmalarının devam ettiğini belirten Başkan Yazgı, "Göreve geldiğimiz andan itibaren esnafımızın talep ve istekleri doğrultusunda yeniden revize ettiğimiz proje ile birlikte hayata geçireceğimiz sanayi projesinde talepleri alacağız. Bu projemiz TOKİ ve belediyemizin güvencesiyle modern yeni sanayi kentsel dönüşüm projesidir. Geçenlerde TOKİ başkanımız da açıkladı. Bizler de internette ve farklı mecralarda bunun duyurusunu yaptık. 1950 adet dükkan yapılacağıyla ilgili bilgilerimiz var. Fakat şunu da çok net bir şekilde söylemek istiyorum ki, taleplerimizi toplamaya başladıktan sonra özellikle bizim ilk hedefimiz, sanayide bulunan esnaf kardeşlerimizin, yeni yapacağımız modern tesislere taşınması. Ama ardından şehrimizde, sanayimizde bulunmayan diğer esnaflarımızla ilgili de çalışmalarımız devam edecek ve 2'inci etap olarak düşündüğümüz, TOKİ ile de konuştuğumuz protokol kapsamında da geride kalan ve oradan yer sahibi olmak isteyen diğer esnaflarımız da bu projenin içerisine dahil olacak. Bu projenin büyüklüğü 375 milyon TL. Ciddi bir rakam. Bin 951 adet dükkanın yapılacağı 375 milyon TL'lik bir yatırımla, Yeni Sanayi Kentsel Dönüşüm Projemizi, meslek odalarımız, sanayi esnafımız ile birlikte gerçekleştirebilmenin heyecanını yaşıyoruz" diye konuştu.

"Sanayi projesi 3 milyon metrekare alana yapılacak"

Başkan Yazgı, bu projenin 65 milyon TL'lik kısmının belediye tarafından sübvanse edildiğini, kalan 310 milyon TL'lik bedelin de esnaf tarafından karşılanacağını belirterek, "Üniversite ile OSB arasında transit geçiş güzergahında 300 hektar-3 milyon metrekare alanda yapacağımız Yeni Sanayi Kentsel Dönüşüm Projemizin içerisinde 100-200-300-400-500 metrekarelik modüler modern dükkanlarımız olacak ve her birinde lavabo-wc-mutfak nişi gibi bölümler bulunacak. Örnek, 100 metrekarelik bir dükkanın önünde 10 metre çekme mesafesi konuldu, 100 metre de açık alan olmuş olacak. Yeni sanayi projemizin içerisinde, mevcut sanayimizin içerisinde esnaflık yapan, açık alancılar, mobilyacılar, üreticiler, mermerciler, oto ve tır tamircilerine yönelik bir dönüşüm gerçekleştiriyoruz. Ayrıca bu proje içerisinde çevre güvenlik duvarının içerisinde, sosyal donatı alanları, yeşil alanlar, tır garajı, lokanta, market, mağaza ve showroomlar, çıraklık okulu ve bir cami yapılmış olacak. Çıraklık okulu ve caminin maliyeti TOKİ tarafından ücretsiz, hibe olarak yapılacak. 23 Aralık Cuma günü Halkbankası Sanayi Şubesi'nde talep toplama sürecini başlatıyoruz. Bu süreç 10 Şubat tarihine kadar devam etmiş olacak. Belediyemiz zemin katında proje ile ilgili Bilgilendirme-İletişim Ofisimiz hizmet verecek. Sanayi esnaflarımızdan meslek odalarına kayıt olmayanlar, bu süreç içerisinde odalara kayıtlarını yaptırmaları gerekiyor. Bilgi almak isteyen esnaflarımız belediyemizdeki iletişim ofisinden bilgi aldıktan sonra, istenen belgeleri tamamlayıp meslek odalarından kayıtlı olduğuna dair belgeyi de alacaklar, sonra belediyemizden Halkbankası'na yazılacak yazı ile birlikte, istemiş oldukları metrekareye göre öngörülen başvuru bedelini Halkbankası Sanayi Şubesine yatırmış olacaklar. 10 Şubat'ta talep başvuruları bitiminde gelinen mevcut duruma göre ihale süreci TOKİ tarafından başlatılmış olacak. Tahminimiz Mayıs-Haziran ayı içerisinde bu dönüşüm projemizde temel atma törenimizi yapmış olacağız" şeklinde konuştu.

"Projelerimizi gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyoruz"

Göreve geldiği günden beri verdiği proje sözlerini yerine getirmenin mutluluğunu yaşadıklarını belirten Başkan Yazgı, "Göreve gelişimizin henüz 3 yılını doldurmadan, söz verdiğimiz birçok projeyi gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Eski Terminal Projesi, Kapalı Salı Pazarı Projesi, Tarihi Kılıçaslan Hamamı Restorasyonu, Kadın Aktivite Merkezi, Azmi Milli Çocuk Eğitim ve Etkinlik Alanı, 32 bin metrekarelik alanda Tematik Park projelerimizin birçoğu bitti, kalanları da bitme aşamasında. 110 milyon liralık İçme Suyu Projemizde isale hatları ve depolarımız inşa aşamasında. Şehrimize, biri Eski Terminal alanında 600 araçlık, diğeri Azmi Milli arsasında 400 araçlık olmak üzere 2 adet kapalı otopark kazandırmış olacağız. EFOR kavşağına alt geçit ihalemizi mayıs ayında yapıp, Haziran ayında başlayıp, kısa bir sürede bitirmiş olacağız. Bugüne kadar 9'u araç, 8'i yaya köprüsü olmak üzere 17 adet köprü yapımını gerçekleştirdik. Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) silolarının kaldırılması ile ilgili anlaşmayı sağladık, arsa devirleri ile ilgili yazı Başbakanlıkta imzaya sunuldu. Bu alanın altında yaklaşık 400 araçlık kapalı otopark ve üstünde sosyal donatılarıyla birlikte Selçuklu Park Projesini gerçekleştirmiş olacağız. Yine projeleri biten At Binicilik Tesisi ve Kafeterya projemiz, Kılıçaslan Parkı'na mini külliye tarzında cami projemiz, 5 blokluk öğrenci yurdu ve sosyal tesisleri projemiz, mevcut tiyatronun salonumuzun restorasyonu projelerimizi Ocak ayı itibariyle uygulama ihalelerini yapmış olacağız. Yola çıktığımız ilk günden bugüne yapılan her çalışmada, bize inanıp destek veren saygıdeğer hemşerilerimize karşı söz verdiğimiz tüm projeleri hayata geçirmenin, bu millete, bu memlekete hizmet etmenin mutluluğunu hep birlikte yaşıyoruz" ifadelerini kullandı.

Aksaray’da ’Yeni Sanayi Kentsel Dönüşüm Projesi’ hayata geçiyor

Aksaray’da ’Yeni Sanayi Kentsel Dönüşüm Projesi’ hayata geçiyor

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim