• BIST 8988.07
  • Altın 2279.121
  • Dolar 32.3276
  • Euro 35.0194
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 16 °C
  • İzmir 22 °C

Aksaray’da Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi Kursiyerlerine Sertifika

Aksaray’da Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi Kursiyerlerine Sertifika
Aksaray Ticaret Borsası, 2016 yılında üçüncüsünü düzenlediği uygulamalı girişimcilik eğitimi sonrası sertifika almaya hak kazanan 30 kursiyere törenle...

Aksaray Ticaret Borsası, 2016 yılında üçüncüsünü düzenlediği uygulamalı girişimcilik eğitimi sonrası sertifika almaya hak kazanan 30 kursiyere törenle sertifikalarını verdi. Eğitmenliğini Aksaray Ticaret Borsası Genel Sekreter Yardımcısı Selin Geçgel'in verdiği ve 70 saat süren uygulamalı girişimcilik eğitimi sonrası sertifika almaya hak kazanan kursiyerler sertifikalarını protokolden aldı.

Aksaray Ticaret Borsası Başkanı Hamit Özkök, girişimciliğin ve başarmanın yolunun önce hedef seçmek, sonra hayal kurmak ve çok çalışmaktan geçtiğini belirterek, "Esasında girişimciliğin tanımını yapmamız gerekirse girişimcilik; ülkesinin ve insanlığın sahip olduğu varlıkları herkesten farklı bir şekilde algılayıp bunu bir düşe, düşü işe, işi aşa, aşı zenginliğe dönüştürme duygu, bilgi, beceri yetkinliği olduğunu düşünüyorum. Sizin hayalleriniz olmasa buraya gelmezdiniz, hedefiniz var ve zaten birçoğunuz işinizi açma aşamasında, hatta bu sertifikayı almayı bekleme aşamasına gelmiş durumda arkadaşlarımız var. Bunu yaptığımız mülakatlar sonucunda gördük ve biliyoruz. Bundan sonra size çok çalışmak kalıyor. Zaten Türk insanı ve Aksaraylıların çok çalışkan olduğunu bizler biliyoruz. İnşallah bundan sonraki hayatınızda öncelikle ailenize daha sonra ilimiz Aksaray'a ve ülkemize yapacağınız aile geçiminiz, sağlayacağınız istihdamınız ve üreteceğiniz katma değer bizler için çok önemli. Biz Aksaray Ticaret Borsası olarak tabiri caiz ise girişimciliğin okulu görevini üstlendik. Bu yıl 3 ayda 4. eğitimimizi veriyoruz. Bu yılki hedefimiz 10 eğitim. Biz de Aksaray'daki insanlarımızın girişimcilik ruhunu ortaya çıkarmak, çalışkanlıklarını ve ülkenin gelişmesine katkı sağlamak adına Aksaray Ticaret Borsası'ndaki meclis üyesi arkadaşlarım, borsamızın değerli personelinin özverili çalışmaları, mekanımızın küçük olmasından dolayı çok kıt imkanlarla sizlere sunduğumuz bu eğitimin mutluluğunu inşallah biz sonuna kadar yaşayacağız. Sizlere düşen görev bundan sonraki hayatınızda bu diplomaları alıp bir çerçeveye ya da masanın gözüne koymak değil, iş yerinde vergi levhasının yanına koyarsanız bizim mutluluğumuz esas orada olacaktık. Ben buradan sayın Valime, KOSGEB Müdürüme, Defterdarıma çok teşekkür ediyorum. Her zaman bizimle her projede ortak hareket ederek Aksaray adına yapılan her projede bizi desteklediklerinden dolayı kendilerine çok teşekkür ediyorum. Sizlere de girişimciliğiniz ve cesaretinizden dolayı teşekkür ediyorum. Bundan sonraki hayatınızda başarılar diliyorum" dedi.

Aksaray Ticaret Borsası toplantı salonunda düzenlenen sertifika törenine Aksaray Valisi Şeref Ataklı, Aksaray Ticaret Borsası Başkanı Hamit Özkök, Aksaray Defterdarı Uğur Arslan, Defterdar Yardımcısı Mehmet Moğol, Vergi Dairesi Müdürü Halil İnce, KOSGEB İl Koordinasyon Müdürü Hakan Koçak, Ziraat Odası Başkanı Emin Koçak, Aksaray Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Mahmut Aktürk, Yeşiltepe Belediye Başkanı Tahsin Çelik, Aksaray Ticaret Borsası Meclis Üyeleri Hasan Kurt, Ali Osman Şanlı, Sefa Altınkaya ve kursiyerler katıldı.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim