• BIST 9079.97
  • Altın 2308.186
  • Dolar 32.331
  • Euro 35.112
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 19 °C
  • İzmir 22 °C

Aksaray’da STK Platformu Terörü Lanetledi

Aksaray’da STK Platformu Terörü Lanetledi
Aksaray'da, Ankara ve Diyarbakır'da meydana gelen terör saldırılarını kınama amaçlı Sivil Toplum Kuruluşları (STK) Platformu tarafından sessiz yürüyüş...

Aksaray'da, Ankara ve Diyarbakır'da meydana gelen terör saldırılarını kınama amaçlı Sivil Toplum Kuruluşları (STK) Platformu tarafından sessiz yürüyüş gerçekleştirildi.

Aksaray Ulu Cami önünde cuma namazı çıkışı bir araya gelen Sivil Toplum Kuruluşları, Hükümet meydanına kadar sessiz yürüyüş yaptı. Hükümet meydanında toplanan STK Platformu üyelerinin kınama eylemine çok sayıda vatandaş ve AK Parti İl Teşkilatı katıldı.

STK Platformu Başkanı Eyüp Dağdaş, yaptığı açıklamada, "Ankara ile Diyarbakır'da 36 kişinin hayatını kaybettiği, 61 kişinin de yaralandığı alçak terör saldırısını lanetliyoruz. Öncelikle hayatını kaybeden kardeşlerimize Allah'tan rahmet, kederli ailelerine sabır diliyorum. Milletimize baş sağlığı, yaralı kardeşlerimize de acil şifa diliyoruz." dedi.

Son aylarda kadim medeniyetimizin bize manevi hediyesi olan değerlerimize, birlik ve kardeşliğimize, bu toprakların güzel insanlarının huzuruna kast eden terör saldırıları ile karşı karşıya olduğumuzu anlatan Dağdaş, şunları söyledi:

"Gerçekten bu saldırılar ülkemizin bütün kesimlerine yapılan saldırılardır. Biz, birlikte, kardeşçe yaşama kültürünü önce asrı saadette Peygamber Efendimiz (s.av) rehberliğinde, sonra da Endülüs'te, Selçuklu ve Osmanlı'da dünyaya öğreten ve yaşatan bir medeniyetin mirasçılarıyız. Bu yüzden ülkemizde yaşanan bu olaylar karşısında topyekûn bir duruş sergilemeliyiz. Çünkü, bizim medeniyetimizde Türk, Kürt, Çerkez, Abaza, Gürcü, Arap ayrımcılığı yoktur. Bizim medeniyetimiz din kardeşliği esasına dayanır. Bu yüzden oynanan oyunların farkında olmalıyız. Milletçe, birlik beraberlik sınavından geçiyoruz. Bu süreçte en çok desteğe ihtiyacı olan ordu ve emniyet mensuplarımıza Allah'tan feraset, güç ve sabır diliyoruz."

Yapılan açıklamanın ardından gurup sessizce dağıldı.

Aksaray’da STK Platformu Terörü Lanetledi

Aksaray’da STK Platformu Terörü Lanetledi

Aksaray’da STK Platformu Terörü Lanetledi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim