• BIST 9079.97
  • Altın 2318.68
  • Dolar 32.3487
  • Euro 34.9782
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 18 °C

Aksaray’da OSB 3. genişleme alanı onay aşamasında

Aksaray’da OSB 3. genişleme alanı onay aşamasında
Aksaray Organize Sanayi Bölgesi (OSB) 3. genişleme alanını açmak için alınan kararların Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile Başbakanlık onayı aşamasına...

Aksaray Organize Sanayi Bölgesi (OSB) 3. genişleme alanını açmak için alınan kararların Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile Başbakanlık onayı aşamasına geldiği bildirildi.

AK Parti İl Başkanı Abdulkadir Karatay yaptığı açıklamada, yatırımcılar tarafından yoğun ilgi gören Aksaray OSB'nin lojistik üst haline geleceğini, mevcut 1. alanı ve 2. alanı ile birlikte 316 sanayi parselinden oluşan alanın tamamının yatırımcılara tahsis edildiğini söyledi. Yoğun talep nedeniyle 500 hektarlık 3. genişleme alanı için yapılan başvurunun onay aşamasına geldiğini belirten Karatay, "Aksaray bölgesel teşvik sisteminde 5. bölgede bulunuyor ancak OSB olarak 6. bölge teşvik avantajlarını çok iyi şekilde kullanmaktadır. 500 hektarlık 3. genişleme alanını açmak için çalışmalarımız sonuç vermiş ve mera vasfı kaldırılarak Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile Başbakanlık onayı aşamasına gelmiştir. 3. genişleme alanına olan yoğun yatırım talepleri nedeniyle 4. genişleme alanının da fizibilite çalışmalarına başlanmış bulunmaktayız. 500 hektarlık 3. genişleme alanının devreye girmesiyle birlikte bin 300 hektarlık alana ulaşacak olan Aksaray OSB, Türkiye'deki OSB'ler arasında 7. en büyük OSB olarak yerini alacak. Bu vesile ile 2020'li yıllarda 20 bin kişi istihdam hedefliyoruz. Bugün itibariyle 191 yatırımcı fabrika çeşitli sektörlerde faaliyet göstermektedir. Söz konusu bu işletmelerde 10 bin 500 kişi istihdam edilmektedir" dedi.

İl Başkanı Karatay, 3. genişleme alanının çalışmalarına destek olan AK Parti Grup Başkanvekili İlknur İnceöz'e, milletvekilleri Cengiz Aydoğdu ve Mustafa Serdengeçti'ye, Vali Aykut Pekmez'e, Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı'ya teşekkür etti.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim