• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 27 °C
  • İzmir 22 °C

Aksaray’da Öğrencilerden İyilik Yürüyüşü

Aksaray’da Öğrencilerden İyilik Yürüyüşü
Aksaray'da, Değerler Eğitim Merkezi aracılığıyla bir araya gelen üniversite öğrencileri, yaşanan terör olaylarına tepki ve çatışmalarda şehit düşen...

Aksaray'da, Değerler Eğitim Merkezi aracılığıyla bir araya gelen üniversite öğrencileri, yaşanan terör olaylarına tepki ve çatışmalarda şehit düşen polis ve askerleri anmak için iyilik yürüyüşü düzenledi.

Ulu Cami önünde başlayan yürüyüşe çok sayıda üniversite öğrencisi ve hocaları katıldı. Ulu Cami önünden yürümeye başlayan öğrenciler, Somuncu Baba Külliyesi ve Kültür Merkezine kadar yürüdü. Burada ikindi namazını kılan öğrenciler ardından külliye bahçesinde Kur'anı Kerim okuyarak dua etti.

Aksaray Üniversitesi Değerler Eğitim Merkezi Müdürü Prof. Dr. Kenan Arıbaş, eğitim merkezi olarak 3 günlük bir iyilik bayramı düzenlediklerini belirterek, bu iyilik bayramını çeşitli etkinliklerle aktif hale getireceklerini söyledi. Bu kapsamda bugün Doğu ve Güneydoğu'da şehit düşen asker ve polisler için yürüyeceklerini belirten Arıbaş, "İkindi namazından sonra bir iyilik yürüyüşü yapacağız. Bir birlik beraberlik, bir kardeşlik yürüyüşüdür. Devletimize, polisimize, milletimize sahip olduğumuzu, onlara destek olduğumuzu öğrencilerimizle birlikte ifade etmek için bu etkinliği düzenledik. Türkiye'de bir iyilik yürüyüşü ilk kez yapılıyor" dedi.

Yürüyüşe katılan öğrenciler ise Doğu ve Güneydoğu'daki çatışmalarda şehit düşen polis ve askerlerin anısına yürüyeceklerini belirterek, onlara verdikleri değeri ortaya koymak istediklerini söyledi. En büyük amaçlarının Türkiye'deki barış ortamını ve sükuneti sağlamak olduğunu belirten öğrenciler, bunun için dua edeceklerini bildirdi.

Bir diğer öğrenci ise, "Anadolu irfanına yakışır şekilde sessiz bir yürüyüş, Müslümanca bir davranış, Müslümanca bir yürüyüş düzenledik. Değerler Eğitim Merkezi olarak topluma kazandırmamız gereken bazı değerlerden biri de bu. Vatan millet sevgisiydi. Şu an sıcak çatışma bölgesindeki kardeşlerimize "bizde buradayız" diyoruz. Onlara şunu söylemek istiyorum, biz size, sizlerde Allah'a emanetsiniz" dedi.

Aksaray’da Öğrencilerden İyilik Yürüyüşü

Aksaray’da Öğrencilerden İyilik Yürüyüşü

Aksaray’da Öğrencilerden İyilik Yürüyüşü

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim