• BIST 9079.97
  • Altın 2300.766
  • Dolar 32.3336
  • Euro 35.1039
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 23 °C

Aksaray’da mehter takımı ve marşları ile demokrasi nöbeti

Aksaray’da mehter takımı ve marşları ile demokrasi nöbeti
15 Temmuz Cuma gecesi FETÖ/PDY terör örgütü tarafından gerçekleştirilmek istenen darbe girişimi sonrası sokaklara ve meydanlara dökülen vatandaşlar...

15 Temmuz Cuma gecesi FETÖ/PDY terör örgütü tarafından gerçekleştirilmek istenen darbe girişimi sonrası sokaklara ve meydanlara dökülen vatandaşlar Aksaray'da ilk günden beri demokrasi nöbetini sabah saatlerine kadar sürdürüyor.

Demokrasi nöbetinin 11'inci gününde Aksaray'da Ziraat Odası Başkanlığı tarafından organize edilen programla vatandaşlar ve ilin yöneticileri mehter takımının mehter marşları ile nöbetini sürdürüyor. Caddelerde mehter takımı ve marşları eşliğinde nöbetini sürdüren vatandaşlar ve yöneticiler hükümet meydanına kadar yürüdü. Binlerce vatandaşın meydanları hınca hınç doldurduğu Aksaray'da 7'den 70'e, çoluğundan çocuğuna herkes ellerinde Türk Bayrakları ile demokrasisine sahip çıkıyor.

Yürüyüşe katılan AK Parti İl Başkanı Abdulkadir Karatay, "Bizim milli marşlarımızı yazan Osmanlı Devleti'ni temsil eden en güzel organizasyonlardan bir tanesi mehteran takımı ile dünyaya mesaj veriyoruz. Osmanlı evlatları, büyük Türkiye'nin insanları urada, kahraman Türk insanları burada. Hiçbir şekilde darbeye müsaade etmeyeceğimizi açıkça ifade ediyoruz. Meydanlarda bunun bir göstergesi. Ziranat odası bayşkanımız, koyun keçi birliği, ticaret borsası başkanımızın organizasyonu ile birlikte Mehteran takımı ile birlikte yeniden dünyayıa fethin kapılarını açıyoruz. O yüzden bugün gerçekten 11'inci gün ve en anlamlı günlerden bir tanesi olarak kayda geçecek" dedi.

"Mehter marşlarımızla nöbete devam"

Ziraat Odası Başkanı Emin Koçak ise, "Bilindiği üzere FETÖ terör örgütü ülkemize darbe yapmaya kalkıştı. Bizde sivil toplum örgütü olarak Osmanlı'nın gücünü, Osmanlı torunlarına darbe yapılamayacağını göstermek için bugün 11'inci gün nöbetimizi mehteran takımımızla tutmaya geldik. Milli birliğimiz, beraberliğimiz için nöbeti mehteran takımı ile tutacağız" şeklinde konuştu.

Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Mahmut Aktürk, bu vatana, bu millete bu milli iradeye sahip çıkmak için meydanlarda olduklarını belirterek, "Bugünde mehteran takımı ile Osmanlı'nın torununu, Osmanlı'yı yaşatmaya geldik. Bu vatan, bu millet, bu insanlar bizim. Bu vatan üzerinde hiç kimse oyun kurmasın, plan yapmasın. Vatanımıza, milletimize sahip çıkıyoruz.bunuda herkes bilsin" dedi.

Ticaret Borsası Başkanı Hamit Özkök ise Osmanlı ruhunu yaşayarak milli iradeye sahip çıkmak, demokrasi nöbetini tutmak için bugün de meydanlara geldiklerini belirterek, "Bugünde nöbetimize mehter takımıyla Osmanlı ruhunu yaşayarak marşlarımız ile geldik. Meydanımız muhteşem" şeklinde konuştu.

"Örgüt üyelerini temizlemek için tasfiyeler sürüyor"

Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı ise, "Bugün 11'inci gündeyiz. Hep birlikte halkımızla nöbetimize devam ediyoruz. Başkumandanımız, Cumhurbaşkanımız ne zaman "Nöbet yerini bırakabilirsiniz, evinize geçebilirsiniz" diyene kadar biz buradayız. Aksaraylı bütün hemşerilerime teşekkür ediyorum. Kundaktaki bebeğinden tutunda 70 - 80 yaşına varıncaya kadar dedelerim, ebelerimiz hepsi buradalar. Onların ellerinden, ayaklarından öpüyorum. İyi ki onlar var, iyi ki buradayız. Milli iradeye sahip çıkıyoruz ve çıkmaya da devam edeceğiz. Mehter marşı takımımızı getiren değerli oda başkanlarımıza teşekkür ediyorum. STK'larımızla, odalarımızla biz buradaki halkımıza hizmet etmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Bizde belediye olarak ulaşımı halkımız için ücretsiz bir şekilde yapıyoruz. Aynı zamanda yemek, su ve çay ihtiyaçlarını da karşılanıyor. Kurumlardan tespit edilen paralel yapı örgütüne mensup olanlarında tasfiye işlemleri devam ediyor. Allah yardımcımız olsun. Bunların nerelerde olursa olsun bitmesi için elimizden gelen bütün gayreti göstereceğiz. Bu örgütün ne kadar yanlış, ne kadar hatalı, vatanını, milletini sevmeyen bir örgüt olduğunu bir kez daha görmüş olduk. Dini suiistimal ederek insanların hem paralarını, hem genç çocuklarımızın beyinlerini almak sureti ile bu hale getirdiler. Ama hem öbür dünyada, hem de bu dünyada onlar cezalarını sonuna kadar çekecekler. Burada sizlere de teşekkür ediyorum. Basın olarak bu olayın başından bu güne kadar büyük bir sabırla ve gayretle bizlere de destek olarak burada yaşadıklarımız her şeyi aktardınız. Allah hepinizden razı olsun" dedi.

Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ahmet Koçaş, gündüz iş yerlerinde, akşam ise meydanlarda demokrasi nöbetini tutmaya devam ettiklerini belirterek, "Hep birlikte nöbete devam. Burada ilk günkü coşku ile ciddi bir kalabalık var. Bugün STK başkanlarımız bir araya gelerek mehteran takımı getirdiler. Osmanlı ruhunu yaşıyoruz burada" şeklinde konuştu.

Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Bekir Kayan ise, "Bugün burada halkın iradesini göstermeye devam ediyoruz. Bütün halk, bütün coşkusuyla vatanı, milleti için burada olmaya devam ediyor. Tabi Sayın Cumhurbaşkanımız Tayyip Erdoğan gibi batan halkımızda dik durmuştur ve dik durmaya da devam edecektir" dedi.

Vatandaşlar ise gururlu ve onurlu olduklarını belirterek devletin, milletin arkasında duracaklarını söylediler.

Aksaray’da mehter takımı ve marşları ile demokrasi nöbeti

Aksaray’da mehter takımı ve marşları ile demokrasi nöbeti

Aksaray’da mehter takımı ve marşları ile demokrasi nöbeti

Aksaray’da mehter takımı ve marşları ile demokrasi nöbeti

Aksaray’da mehter takımı ve marşları ile demokrasi nöbeti

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim