• BIST 9439.1
  • Altın 2495.274
  • Dolar 32.5958
  • Euro 34.7814
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 20 °C

Aksaray’da Kentten Modernleşen Köylere Göç Artıyor

Aksaray’da Kentten Modernleşen Köylere Göç Artıyor
Hükümetin köylerde yaptığı iyileştirme çalışmaları hızla devam ederken, Aksaray'da kilitli parke taşı döşenmeyen köy kalmadı.

Hükümetin köylerde yaptığı iyileştirme çalışmaları hızla devam ederken, Aksaray'da kilitli parke taşı döşenmeyen köy kalmadı. Her geçen gün modernleşen köyler artık cazibesini artırırken, eskiden köyden kente göç eden vatandaşlar, şimdi köylerine geri geliyor.

Köylerin yaşanabilir bir hale geldiğini belirten Aksaray'ın merkeze bağlı Kazıcıktolu Köy Muhtarı Emin Koçak, köylere iyileştirme kapsamında sadece Kazıcıktolu köyüne yaklaşık 450 bin liralık yatırım yapıldığını söyledi. Çalışmaların kış mevsimi olmasına rağmen halen hızla devam ettiğini ifade eden Koçak, "Hükümetimizin başlatmış olduğu köylerdeki iyileştirme programı halen devam ediyor. Şu anda kış ayı içinde köylerimizde taş döşemesi yapılıyor. Sadece Kazıcıktolu köyüne yaklaşık 450 bin liralık yatırım yapıldı. Ben gerçekten bu konuda hükümetimizin programlarını önemsiyor ve benimsiyorum. Köylerimiz yaşanacak hale geldi. Şehirdeki insanlar nasıl temiz bir ortamda yaşıyorsa, köylümüze de caddesinde, sokağında, evinin önünde yaşanacak bir ortam sağlanıyor. Hükümetimize teşekkür ediyorum. Elbette köylerimizde iyileştirmeler yapılmalı ki, köylerimizdeki vatandaşlarımızda şehre göçmesin. Merkeze bağlı 84 tane köyümüz var. Çocuk oyun parkları yapılıyor. Bunlar falan çok iyi bir hizmet. Yeterli olmayabilir ama inşallah ileriki dönemde çoğalır. Önceden köylerimizde bu tarz iyileştirme olmayınca sıkıntı oluyordu ve birçok köylümüz şehre göçüyordu. Ama şu anda köylerimiz yaşanabilir bir hale geldiği için köylü artık şehre gitmiyor. Şehirdeki birçok insan da köylerimizi gördükçe köy yaşantısına imreniyor. Köylerimiz yaşanacak hale geldi" dedi.

Köyde yaşayan vatandaşlar ise şehirdeki tüm imkanların artık köylerde de olduğunu belirterek, "Köylerimizde artık şehir merkezinde olan tüm imkanlarımız var. Eskiden köyden şehre göç daha fazlaydı ama şu anda şehir merkezine giden köylülerimiz geri köylerine yerleşmeye çalışıyorlar. Artık köylerimizde yaşanacak bir hale geldi" şeklinde konuştu.

Aksaray’da Kentten Modernleşen Köylere Göç Artıyor

Aksaray’da Kentten Modernleşen Köylere Göç Artıyor

Aksaray’da Kentten Modernleşen Köylere Göç Artıyor

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim