• BIST 9524.59
  • Altın 2493.789
  • Dolar 32.5764
  • Euro 34.7318
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 16 °C
  • İzmir 16 °C

Aksaray’da kadın çiftçilere girişimcilik eğitimi

Aksaray’da kadın çiftçilere girişimcilik eğitimi
Aksaray'da Ziraat Odası Başkanlığı, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ve İŞ-KUR tarafından organize edilen "tarımda genç kadın çiftçi girişimcilik...

Aksaray'da Ziraat Odası Başkanlığı, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ve İŞ-KUR tarafından organize edilen "tarımda genç kadın çiftçi girişimcilik eğitimi kursu" başladı.

Halk Eğitim Merkezinde başlayan eğitimlerde kadınlara girişimcilik alanında geniş kapsamlı eğitimler veriliyor. Konuyla ilgili bilgi veren Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Bestami Zabun, amaçlarının kadın çiftçileri girişimci olarak desteklemek olduğunu söyledi. Zabun, "Bakanlığımız eğitim yayınlar dairesi başkanlığınca daha önceki yıllarda farklı illerde uygulanan "Tarımda genç kadın çiftçi girişimcilik eğitimi kursu" bu sene ilimizin de dahil olduğu 29 ilde başladı. Bugün bizlerde ilimizde belirlenen 75 bayan çiftçilerimizin eğitimine başladık. Burada eğitim alan kadınlarımıza eğitim sonunda kendileri projeler hazırlayacak. Bu projelerle de yarışmaya girecekler. 1'inci, 2'inci ve 3'üncü olanlara da para ödülü verilecek. Bu 3 projemizde bakanlığın Ankara'da yapacağı değerlendirmede Türkiye finaline katılacak. Türkiye finalinde de 1'inci, 2'inci ve 3'üncülere de hibe desteği verecek. Bu hibeler hazırladıkları projelerde kullanacaklar. Burada amacımız kadın çiftçilerimizi girişimci olarak desteklemek" şeklinde konuştu.

"Sağlıklı, bilinçli ve kaliteli üretim için eğitim şart"

Ziraat Odası Başkanı Emin Koçak ise, eğitimin her alanda olduğu gibi tarım ve hayvancılıkta da önemli olduğuna dikkat çekerek, "Biz her zaman eğitime önem veriyoruz. Daha sağlıklı, daha bilinçli ve daha verimli üretmek için eğitim şart. Aksaray'da zaten biz bunu 6 yıldır Tarım Müdürlüğü, Halk Eğitimle, İŞKUR ile birlikte yapıyoruz, her köyde kurslar açıyoruz. Bir de özellikle bu tarz eğitimlerde cesaret gösterip katılan bayan çiftçilerimize de eğitimler veriyoruz. Eğitim olmadan hiçbir şey olmaz deyip, var gücümüzle eğitime destek veriyoruz. Bu kadınlar ülke ekonomisi başta olmak üzere ailesinin ekonomisine de katkıda bulunabilmesi için yön veriyoruz. İnşallah buradaki çiftçi kadınlarla Türkiye 1'inciliğini elde ederiz. Eğer elde edersek bu 3 projeye tamamen maddi destek vereceğiz" dedi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim