• BIST 9057.97
  • Altın 2293.771
  • Dolar 32.3117
  • Euro 35.128
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 25 °C

Aksaray’da işbaşı eğitim programlarına yoğun ilgi

Aksaray’da işbaşı eğitim programlarına yoğun ilgi
Aksaray Çalışma ve İş Kurumu (İŞ-KUR) İl Müdürlüğü çalışmaları kapsamında işbaşı eğitim programları yoğun ilgi görüyor.

Aksaray Çalışma ve İş Kurumu (İŞ-KUR) İl Müdürlüğü çalışmaları kapsamında işbaşı eğitim programları yoğun ilgi görüyor.

İŞ-KUR tarafından tüm Türkiye'de işsizliğin azaltılmasına yönelik olarak yürütülen aktif işgücü piyasası programlarından birisi olan işbaşı eğitim programı Aksaray'da işveren ve işçi tarafından yoğun ilgi görüyor.

Konuyla ilgili bilgi veren İŞ-KUR İl Müdürü Mahmut Akkuş, temel amacın mesleki deneyimi iş tecrübesi olmayan kişilere mesleki deneyim ve iş tecrübesi kazandırmak olduğunu belirterek, "Bunun yanı sıra özel sektörün istihdamda ihtiyacı olan, bilhassa temininde güçlük çekilen meslekler başta olmak üzere nitelikli eleman ihtiyacı açığını kapatmak ve kursiyerlere o meslek dalında pratiği yanında uygulamalı olarak da bir beceri ile deneyim kazandırmaktır. İşbaşı eğitim programı eğitiminden faydalanan kişilere günlük 54 TL, öğrenciler için 40 TL, işsizlik ödeneği alanlar için 27 TL cep harçlığı ile iş kazası ve meslek hastalığı sigorta primi ayrıca genel sağlık sigortası prim giderleri hükümetimiz tarafından karşılanmaktadır. 2017 yılı için işbaşı eğitim programından Aksaray'da işbaşı eğitim programından faydalanan kişi sayısı 866 kişi olup ayrıca programa 4.068.843,02 TL'lik bütçe tahsis gerçekleşmiştir. Bugüne kadar gerçekleştirdiğimiz işbaşı eğitim programları sayesinde; öğrencilerin mezuniyet sonrasında karşılaştığı deneyim eksikliği problemini gidermede İŞKUR önemli katkılar sunuyor ve öğrencilerin zorunlu stajlarını daha kolay yapabilmelerini sağlıyor" dedi.

Tekstil sektörünün ihtiyacı İŞ-KUR'dan

Akkuş, gençlerin bu sayede teorik bilgilerine pratiği de ekleyerek İŞ-KUR sayesinde özel sektör marifetiyle edindikleri deneyimlerini CV'de yer verebildiklerini belirterek, "Aksaray işbaşı eğitim programları Sektörel bazda değerlendirildiğinde tekstil sektöründe ciddi derecede talep söz konusudur. Bu doğrultuda 475 kişiye 2017 yılı içerisinde işbaşı eğitim programı kapsamında tekstil sektöründe 3 aylık kurslarını başarıyla tamamlayarak ciddi bir deneyim elde ettiler. İlimizde köklü kurumsal tekstil sektöründe faaliyet yürüten firmaların ara eleman ihtiyacı İŞ-KUR'un işbaşı eğitim programları sayesinde rahatlıkla karşılanabiliyor. İŞ-KUR sayesinde Aksaray Organize Sanayi Bölgesi, Ortaköy, Güzelyurt ve Ağaçören'de faaliyet gösteren birçok işletmenin tekstil alanında faaliyet gösteren çalışanları İŞ-KUR'un işbaşı eğitim programı ve istihdam garantili meslek edindirme kursları sayesinde istihdam ile buluşmuşlardır" şeklinde konuştu.

2017 yılında 4 milyon ödenekle 866 kişi İEP'ten yararlandı

İŞ-KUR İl Müdürü Akkuş, 2017 yılı içerisinde 866 kişinin işbaşı eğitim programından yararlandığını belirterek, "Katılımcıların 336'sı bayan 530'u erkektir. Sırasıyla tekstil sanayi, hizmet, toptan perakende, sağlık, eğitim, tarım, inşaat, imalat sektörlerinde istihdam edilmişlerdir. Son 10 gün içerisinde yaklaşık 150 kişi işbaşı eğitim programı kapsamında iş ve meslek sahibi olmuştur. Eroğlu Giyim firması 100 kişiyi işbaşı eğitim programı kapsamında değerlendirirken bazı fabrikalarda 50 kişiyi istihdam ederek gençlerimize deneyim fırsatı sağlamıştır. Gençlerimiz Aksaray İlimizin dev markaları olan birçok firmada işin başında deneyim ve meslek sahibi oluyor" dedi.

Aksaray’da işbaşı eğitim programlarına yoğun ilgi

Aksaray’da işbaşı eğitim programlarına yoğun ilgi

Aksaray’da işbaşı eğitim programlarına yoğun ilgi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim