• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 20 °C

Aksaray’da Hayvan Sayısı Yüzde 500 Arttı

Aksaray’da Hayvan Sayısı Yüzde 500 Arttı
Nüfusun yüzde 80'inin geçimini tarım ve hayvancılıktan sağladığı Aksaray'da 7 yılda hayvan sayısı yüzde 500 artış gösterdi.

Nüfusun yüzde 80'inin geçimini tarım ve hayvancılıktan sağladığı Aksaray'da 7 yılda hayvan sayısı yüzde 500 artış gösterdi. Aksaray'da, 2009 yılında 80 bin civarındaki hayvan sayısı 2015 yılında 450 bine çıktı.

Tarım ve hayvancılığın hükümetin verdiği desteklerle geliştiğini ve hızla büyüdüğünü belirten Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Mahmut Aktürk, önümüzdeki yıllarda hayvan sayısının 700-750 binlere ulaşacağını söyledi. Aksaray'da olduğu gibi Türkiye'de de hayvancılığın geliştiğini ve hayvan varlıklarının arttığını dile getiren Başkan Aktürk, "Aksaray'da ve Türkiye'de küçükbaş hayvan sayısı artmakta. Özellikle Aksaray'da her sene yüzde 15-20 oranında bir artış yaşanıyor. İstikrarın sağlanması, üreticinin bu işten para kazanması çok önemli. Sağ olsun hükümetimizin tarım ve hayvancılık desteklemeleri çok güzel. Küçükbaş hayvancılığa da hükümetimiz gerçekten önem veriyor. Tüm bunlarla birlikte üreticimiz kazanıyor ve hayvancılık gelişiyor. Bizler de birlik olarak, tarım, taşta teşkilatlar olarak bürokrasi ve siyasilerimizle bu işe çok önem veriyoruz. Sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakfının koyun dağıtımları, KOP Projesinden damızlık koç dağıtımı, il özel idaresi bütçemizden damızlık koç dağıtımı yapılarak üreticilerimize destek veriyoru" dedi.

"VERİMLİLİĞİN VE ÜRETİMİN ARTIRILMASI İÇİN DANIŞMANLIK HİZMETİ SUNUYORUZ"

Verimliliğin ve üretimin artırılması için danışmanlık hizmetleri sunduklarını dile getiren Aktürk, "İnsanların bilimsel metotlarla modern tesislerde bu işleri yapmasını temin etmeye çalışıyoruz. İnsanlarımız karkas ağırlığını artırdı, süt verimini artırdı, ikizliğini artırdı. Pazar fiyatlarının da olumlu şekilde olması sonucu üreticilerimiz bu işten para kazanmaya çalıştı. Her sektörde olduğu gibi insanlar yaptıkları işten para kazanırsa o işi devam ettirirler. Küçükbaş hayvancılığın durumu da bu şekilde. Eskiden para kazanılamıyordu. Küçükbaş hayvancılığı kimse bilmiyordu. Devletin de herhangi bir yerinde gözükmüyor ve herhangi bir desteklemesi yoktu. Ama şu anda her şey yolunda. Hem hayvan sayımız artıyor. Hem küçükbaş hayvancılığa ilgi artıyor. Karlılık, pazarlık artıyor. Eğer bu şekilde istikrarlı bir hayvancılık politikası devam ederse, üreticiler bu işten para kazanmaya devam ederse hem hayvan sayımız, hem hayvancılık gelirimiz artacak. Üreticilerimiz para kazanacak, tüketicimiz de daha kaliteli ve daha uygun fiyata ürün bulacak" ifadelerini kaydetti.

Özellikle Aksaray'daki tarım ve hayvancılıkta ciddi gelişmeler yaşandığına dikkat çeken Başkan Aktürk, "2009 yılında 80 bin civarında anaç hayvanımız vardı. Şu anda anaç hayvan sayımız 450 binlere yükseldi. Yani yüzde 500'e yakın bir artış sağlandı. Tabi bu tarımsal desteklerle, üreticinin bilinçlendirilmesi ve bu işten para kazanması ile mümkün oldu. Hayvan sayımızda inşallah önümüzdeki yıllarda 700-750 bin civarında ulaşacağız" şeklinde konuştu.

Aksaray’da Hayvan Sayısı Yüzde 500 Arttı

Aksaray’da Hayvan Sayısı Yüzde 500 Arttı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim