• BIST 9530.47
  • Altın 2477.439
  • Dolar 32.4179
  • Euro 34.6806
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 18 °C

Aksaray’da ‘Engelsiz Türkiye İçin Evet’ programı

Aksaray’da ‘Engelsiz Türkiye İçin Evet’ programı
AK Parti Genel Merkezi Sosyal Politikalar Başkanlığı tarafından tüm Türkiye'de eş zamanlı organize edilen "Engelsiz Türkiye İçin Evet" isimli program...

AK Parti Genel Merkezi Sosyal Politikalar Başkanlığı tarafından tüm Türkiye'de eş zamanlı organize edilen "Engelsiz Türkiye İçin Evet" isimli program Aksaray'da gerçekleştirildi.

AK Parti İl Başkanlığı ve Aksaray Belediyesi tarafından Kılıçaslan Parkı'nda ortaklaşa gerçekleştirilen programa çok sayıda özel çocuğun yanı sıra Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, AK Parti Milletvekili Cengiz Aydoğdu, AK Parti İl Başkanı Abdulkadir Karatay, Merkez İlçe Başkanı Ömer Gizlenci, Kadın Kolları Başkanı Fazilet Zehra Köktaş katıldı. Programda bir açıklama yapan AK Parti İl Başkanı Abdulkadir Karatay, programın 81 ilde eş zamanlı olarak yapıldığını belirterek, "Bugün AK Parti Genel Merkezi Sosyal Politikalar Başkanlığı tarafından 81 ilimizde organize edilen "Engelsiz Bir Türkiye İçin Evet" programında Aksaray'da özel çocuklarımızla bir araya geldik. AK Parti, kurulduğu günden bu yana, iktidara geldiği günden bu yana engelsiz bir yaşam için elinden gelen bütün çabayı gösterdi. Bizim iktidarımız döneminde engelli vatandaşlarımıza ulaşmak, erişmek ve onların sorunlarını çözmek adına birçok politikalar geliştirdik, birçok kanun düzenledik. Bugün belki de engelli kardeşlerimiz hayatlarında görmedikleri faydaları bizim dönemimizde gördü. Her sağlıklı vatandaş bir engelli adayıdır. Ama biz bilmiyoruz ki hem gönüllerinde hem yüreklerinde bizlerle beraberler. Onların dünyası gerçekten ayrı bir dünya, onların dünyasında samimiyet, hoşgörü var, sevgi var. Bizler de inşallah onlardan bu hoşgörüyü, sevgiyi, samimiyeti hep birlikte bütün vatandaşlarımıza kazandırırız" dedi.

"Amacımız özel çocuklarımızla beraber olmak"

Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı da, özel çocukların ihtiyaçlarını he zaman takip ettiklerini belirterek, "Bugün engellilerimizle beraberiz. Onlar özel çocuklarımız. Ailelerimizle birlikte çok güzel bir gün geçireceğiz. Ben katılımlarından dolayı hepsine teşekkür ediyorum. Amacımız kardeşlerimizle beraber her zaman birlikte olduğumuzu, bunun farkında olduğumuzu, onların ihtiyaçlarını her zaman devletimizin, hükümetimizin sonuna kadar yerine getirdiğini bir kere daha göstermek ve bu tür faaliyetlerde de biz belediye olarak hükümetimiz ile birlikte çalışmalarla birlikte sürdürüyoruz" şeklinde konuştu.

"Türkiye özel insanlar açısından dünya standartları üzerinde"

Milletvekili Cengiz Aydoğdu ise, özel insanların yaşam standartlarında Türkiye'nin dünya standartlarının üzerinde olduğunu belirterek, "Bugün burada özel çocuklarımız ile beraberiz. Onları anlamaya ve onların bizleri anlamasına çalışıyoruz. Onların eğlenmesini, sosyalleşmesini sağlamaya çalışıyoruz. Türkiye'de engelliler politikası bizim hükümetlerimiz döneminde gündeme geldi esasen. Anlamını buldu ve çağdaş standartlara kavuştu. Onların fıtraten, doğuştan getirdikleri özelliklerinin topluma uyum sağlamalarını kolaylaştıracak düzenlemelerin kamu tarafından yapılması, bu yolda yürümekten tutun da televizyon seyretmeye, kitap okumaya kadar yetişmelerini, eğitimlerini, sosyal hayatlarını, sosyal güvenlikleri gibi bütün bunlarla ilgili çok geniş bir düzenlemeler seti esasen peyderpey olarak bizim hükümetimizin döneminde yapıldı. Şu anda rahatlıkla söyleyebiliriz ki, engelli, özel kardeşlerimiz hususunda Türkiye dünya standartlarının üstünde" dedi.

Yapılan konuşmaların ardından çocuklar gönüllerince eğlenerek unutulmaz bir gün geçirdi.

Aksaray’da ‘Engelsiz Türkiye İçin Evet’ programı

Aksaray’da ‘Engelsiz Türkiye İçin Evet’ programı

Aksaray’da ‘Engelsiz Türkiye İçin Evet’ programı

Aksaray’da ‘Engelsiz Türkiye İçin Evet’ programı

Aksaray’da ‘Engelsiz Türkiye İçin Evet’ programı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim