• BIST 9693.46
  • Altın 2505.484
  • Dolar 32.5806
  • Euro 34.8076
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 21 °C

Aksaray’da devlet övünç madalyası ve beratı verildi

Aksaray’da devlet övünç madalyası ve beratı verildi
Aksaray'da şehit aileleri ve 15 Temmuz gazisine devlet övünç madalyası ve beratı verildi.

Aksaray'da şehit aileleri ve 15 Temmuz gazisine devlet övünç madalyası ve beratı verildi.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan programda Kuran-ı Kerim tilaveti ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın mesajı okundu.

Törende konuşan AK Parti Aksaray Milletvekili ve Gurup Başkanvekili İlknur İnceöz, zor günlerden geçen Türkiye'nin adeta kenetlendiğini söyledi. İnceöz, "Ülke olarak zor zamanlardan geçiyoruz. 40 yıldır bu ülke hain terör örgütleri ile mücadele ediyor. Bu süreçte şehitler verdik gazilerimiz oldu fakat asla yılmadık aksine daha da birleştik kenetlendik ve güçlendik. Vatanı uğrunda canlarını veren şehitlerimize Allahtan rahmet diliyor, gazilerimize de acil şifalar diliyorum" dedi.

"Gururla bırakacağınız bir miras"

Aksaray Valisi Aykut Pekmez ise konuşmasında, devlet övünç madalyası ve beratının gururla bırakılacak bir miras olduğunu dile getirdi. Vali Pekmez, "Elbette aziz Vatan toprağımızda Türk Bayrağımızı ilelebet dalgalandırmak için gözünü kırpmadan şehadete yürüyen aziz şehitlerimizin aileleri ve gazilerimiz zaten en büyük gurur ve onura övünce sahip, ancak bu gün Sayın Cumhurbaşkanımız adına size taktim edeceğimiz devlet övünç madalyası, Türk Milletinin size karşı borcunun sembolik bir karşılığı ve sizlerin çocuklarınıza gururla bırakacağınız bir miras. Sizlerin huzurunuzda bütün şehit ve gazilerimizi minnetle anıyor, saygı ve sevgiyle selamlıyorum" dedi.

Konuşmaların ardından şehit İsmail Yüksel adına babası Ramazan Yüksel ve annesi Bahriye Yüksel, şehit Yunus Emre Akbaş adına babası Mustafa Akbaş ve annesi Hatice Akbaş, şehit Kadir Aydın adına babası Hüseyin Aydın ve annesi Meryem Aydın, şehit Salih Aksu adına kardeşi Seyyid Aksu ve eşi Sevilay Aksu, şehit Oğuz İlker Tosun adına babası Orhan Tosun ve annesi Hatice Tosun ile 15 Temmuz Gazisi Veyis Gümüşsoy devlet övünç madalyası ve beratlarını aldı.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim