• BIST 9079.97
  • Altın 2323.472
  • Dolar 32.361
  • Euro 34.9354
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 16 °C

Aksaray’da Bağımlılık Yapıcı Maddelerle Mücadele Kurulu toplantısı yapıldı

Aksaray’da Bağımlılık Yapıcı Maddelerle Mücadele Kurulu toplantısı yapıldı
Aksaray'da "Bağımlılık Yapıcı Maddelerle Mücadele Kurulu Toplantısı" yapıldı.

Aksaray'da "Bağımlılık Yapıcı Maddelerle Mücadele Kurulu Toplantısı" yapıldı.

Aksaray Valisi Aykut Pekmez başkanlığında Valilik toplantı salonunda gerçekleştirilen toplantıda, bağımlılık yapıcı madde ile mücadelede kurumların yaptıkları çalışmalar değerlendirildi.

Bağımlılık yapan maddelerle ilgili 3 ana başlıkta mücadele yapılmasının gerekliliğini vurgulayan Vali Aykut Pekmez, "Uyuşturucunun ticaretinin engellenmesi, zararlarını anlatılması için eğitim çalışmaları ve bir şeklide bu maddeleri kullanan kişilerin tedavi için bir an önce ikna ederek tedailerini yapmak ve bununla ilgili gerekli imkanları sağlamak. Bunları sağlayarak mücadelede daha etkin olunabilir" dedi.

Bütün kurumların işbirliği ve koordinasyon içinde hareket etmesinin çok büyük önem arz ettiğini belirten Vali Pekmez, "Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de madde bağımlılığı artış gösteriyor. Bizim de il bazında bununla ilgili düzenlenen toplantılar dışında fiili olarak mücadele etmemiz gerekiyor. Bunun için bir eylem planı hazırlarsak uygulama daha sağlıklı yürür. Bu plan yaptırılıp rafa konulan planlardan olmayıp, adım adım uygulayacağımız bir eylem planı olmalı. Birçok konuda eylem stratejik planlar hazırlıyoruz ancak raflarda kalıyor. Yöneticiler değişirse planlara sadece bakılıyor. Bu nedenle gerçekten yapabileceğimiz bir plan olmalı. Bu bağlamda hep beraber çalışma yürüterek sonuç almak için gayret göstermemiz gerekiyor" diye konuştu.

Toplantıda İl Sağlık Müdürlüğü, İl Emniyet Müdürlüğü KOM Şube Müdürlüğü ve Uyuşturucu ile Mücadele Şube Müdürlüğünün uyuşturucu ve bağımlılık yapıcı maddelerle mücadelede yaptıkları çalışmalar hakkında sunum yapıldı. Bağımlılık yapan maddelerle ilgili Kamu Hastaneleri Genel Sekreterliğince yapılan bilgilendirmede Gülağaç ilçesine açılacak AMETEM (Alkol ve Madde Bağımlılar Araştırma Tedavi Merkezi) merkezinin Nisan ayı sonunda hizmete gireceği merkezde görev yapacak personelin eğitim çalışmalarının sürdüğü bilgisi verildi.

Kurum temsilcileri bağımlılık yapan maddeler ve mücadele yöntemleri ile ilgili görüşlerini aktarırken etkin mücadele için önleme faaliyetlerinin ortak çalışmalarla yapılmasının önemini belirttiler. Toplantıya, İl Emniyet Müdürü Ali Karabağ, Jandarma Komutan Albay Gazi Demir, Belediye Başkan Yardımcısı Serdar Bayar ve kurul üyesi kurumlar ile sivil toplum kuruluşları temsilcileri katıldı.

Aksaray’da Bağımlılık Yapıcı Maddelerle Mücadele Kurulu toplantısı yapıldı

Aksaray’da Bağımlılık Yapıcı Maddelerle Mücadele Kurulu toplantısı yapıldı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim