• BIST 9040.03
  • Altın 2301.296
  • Dolar 32.3288
  • Euro 35.0591
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 23 °C

Aksaray’da 183 çiftçiye ücretsiz nohut tohumu dağıtıldı

Aksaray’da 183 çiftçiye ücretsiz nohut tohumu dağıtıldı
Nüfusunun yüzde 80'inin tarım ve hayvancılıktan geçimini sağladığı Aksaray'da, Gıda, Tarım ve Hayvancılık il Müdürlüğü tarafından 183 çiftçiye...

Nüfusunun yüzde 80'inin tarım ve hayvancılıktan geçimini sağladığı Aksaray'da, Gıda, Tarım ve Hayvancılık il Müdürlüğü tarafından 183 çiftçiye 9 bin 150 kilo ücretsiz nohut tohumluğu dağıtıldı.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü bahçesinde gerçekleştirilen programla nohut tohumları çiftçilere dağıtıldı. Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Bestami Zabun proje hakkında bilgiler vererek, "Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığımızın desteklemiş olduğu ve Türkiye genelinde baklagiller üretiminin yaygınlaştırılması, nadas alanlarının daraltılması projesi kapsamında ilimize tahsis edilen 110 bin lirayla çiftçilerimize biz nohut tohumluğu aldık, çiftçilerimize dağıttık. Toplamda 9 bin 150 kilogram nohut tohumluğumuzu 183 adet merkez ve ilçelerimizde bulunan çiftçilerimize az da olsa çam sakızı çoban armağanı şeklinde dağıttık. Buradaki amacımız, Aksaray genelinde nohut alanlarının artırılması ve nadas alanlarının daraltılmasını hedefliyoruz. Aynı zamanda da çiftçilerimizin gelirlerini ve üretimi artırmayı hedefliyoruz" dedi.

"Bu tarz desteklerin artırılmasını istiyoruz"

Ziraat Odası Başkanı Emin Koçak, "Biz bu tarz desteklemeleri yerinde buluyoruz. Tarım desenini farklılaştırmak. Yani, arpa, buğday, pancar, mısırdan farklı olarak Aksaray'da da nohutla birlikte baklagilleri artırmak istiyoruz. Özellikle nadas alanlarda ekiminin yapılması önemli. Nadas alanı 1 sene boş kalıyordu. Bunun yerini de nohutun doldurması, üreticimizin gelirinin artması. Bu tarz desteklemelerin de artırılmasını istiyoruz" şeklinde konuştu.

Üreticiler ise ücretsiz nohut tohumu aldıklarını belirterek, projenin çok verimli ve güzel olduğunu söyledi. Yapılan konuşmaların ardından üreticilere nohut tohumları dağıtıldı.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim