• BIST 9733.46
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 27 °C
  • İzmir 27 °C

Aksaray’a Devrim Niteliğinde Anjiyo Ünitesi

Aksaray’a Devrim Niteliğinde Anjiyo Ünitesi
Aksaray'ın yıllardır kanayan yarası olan ve yılda yaklaşık 3 bin 500 hastayı çevre illere sevk ettiren Koroner Anjiyo Grafi Merkezi yapılan çalışmaların...

Aksaray'ın yıllardır kanayan yarası olan ve yılda yaklaşık 3 bin 500 hastayı çevre illere sevk ettiren Koroner Anjiyo Grafi Merkezi yapılan çalışmaların ardından Aksaray Devlet Hastanesi'nde hizmete açıldı.

18 Ocak tarihinde hizmete giren Anjiyo Ünitesi sayesinde artık çevre illere hasta sevki yapılmazken, yaklaşık 1 ay önce açılan ünitede 100 kişi ameliyat edilerek tedavileri yapıldı. Çevre illere sevk yerine çevre illerden de hasta sevki almaya başlayan Aksaray Devlet Hastanesi, yıllık 6 bin hastaya rahatlıkla hizmet verebilecek kapasitede. Son teknoloji ve son model tıbbi cihazlarla donatılan Anjiyo Ünitesi'nde ayrıca geniş kapasiteli ve yine son teknoloji ile donatılmış yoğun bakım ünitesi de hizmete girdi.

"AKSARAY'DA DEVRİM NİTELİĞİNDE BİR HİZMET"

Konuyla ilgili bilgiler veren Aksaray Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Op. Dr. Himmet Durgut, projenin Aksaray'da devrim niteliğinde bir proje olduğunu belirterek, "Sağlık Bakanlığımızın Sağlık Hizmetleri standardının yükseltilmesi ve verilen sağlık hizmetinin hastanın olduğu yerde verilmesi vizyonu uyarınca 18 Ocak 2016 tarihi itibari ile Aksaray Devlet Hastanesi'nde Anjiyo Ünitemizi kurduk ve hasta alımına başladık. Aksaray sağlık hizmeti için Anjiyo Ünitesi'nin devreye girmesi esasında bir devrim niteliğindedir. 18 Ocak 2016 tarihinden bu güne 99'uncu hastamızı birazdan ameliyata alacağız. Acile gelen kardiyak hastalarımızı yine burada müdahalesi yapıldı ve yaklaşık 30'a yakın hastamıza stent takıldı. Dolayısı ile başka illere gidecek olan kardiyak hastalarımızı biz burada kurulan Anjiyo Ünitemizde yapıyoruz. Bundan dolayı çok mutluyuz. Bu ünitenin faaliyete geçmesinde emeği geçen AK Parti İl Başkanımız Abdulkadir Karatay ve sayın vekillerimize teşekkür ederim" dedi.

"ANJİYO ÜNİTEMİZ SIKINTISIZ İLERLİYOR"

Koroner Anjiyo Grafi ve Koroner Yoğun Bakım Ünitesinin yaklaşık 1 aydır hizmet verdiğini belirten Kardiyoloji Uzmanı Dr. Sinan İnci ise "Burası Koroner Anjiyo Grafi ve Koroner Yoğun Bakım Ünitemiz. Yaklaşık 1 aydır hizmet vermeye başladık. Koroner Anjiyo Grafi Ünitesi'nde hastalara damar yolu aracılığı ile koroner damarlara ulaşıp kontrast madde verip koroner damarlarını görüntülemekteyiz. Koroner damarlardaki duruma, darlığa göre stent takılmakta, ameliyat kararı verilmekte veya ilaç tedavisi verilmektedir. Yaklaşık 1 aydır bu işlemi yapıyoruz. Şu an için sıkıntısız bir şekilde devam etmekteyiz. Bu ünitemizde Koroner Yoğun Bakım Ünitesi. Anjiyo sonrası sıkıntılı hastalarda, riskli hastalarda yoğun bakım ünitemizde takipleri yapmaktayız" şeklinde konuştu.

"ARTIK ÇEVRE İLLERDEN SEVK ALIYORUZ"

Kardiyoloji Uzmanı Dr. Abdulkadir Bozkır ise şimdiden çevre illerden sevk hastalar aldıklarını ifade ederek, "Anjiyo Ünitesi'nde aynı zamanda acil aldığımız hastalarda oluyor. Kalp krizine müdahale edip yoğun bakım takibinin ardından tekrar Anjiyo Ünitemizde görüntüleyip tedavi edebiliyoruz. Bu hastalarımız artık sevk etmiyoruz. 1 ay öncesine kadar Anjiyo Ünitemiz yoktu. Normalde, yılda yaklaşık 3 bin 500 hastamızı Aksaray'ın çevre illerine sevk yapıyorduk. Şimdi hastalarımız her türlü alıp sevk etmeden tedavilerini ve ameliyatlarını burada yapabiliyoruz. Hem poliklinik, hem de acil hastalar için çok iyi bir ünite. Konya, Kayseri gibi illere hastalarımızı artık sevk etmeyeceğiz. Hatta çevre illerden hastalar alarak tedavilerini, ameliyatlarını burada yapıyoruz" diye konuştu.

Aksaray’a Devrim Niteliğinde Anjiyo Ünitesi

Aksaray’a Devrim Niteliğinde Anjiyo Ünitesi

Aksaray’a Devrim Niteliğinde Anjiyo Ünitesi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim