• BIST 9079.97
  • Altın 2308.611
  • Dolar 32.3171
  • Euro 35.0449
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 19 °C

Aksaray Ticaret Borsasında istihdam seferberliği toplantısı

Aksaray Ticaret Borsasında istihdam seferberliği toplantısı
Aksaray'da, Milli İstihdam Seferberliği programı düzenlenen toplantıda tanıtıldı.

Aksaray'da, Milli İstihdam Seferberliği programı düzenlenen toplantıda tanıtıldı.

Aksaray Ticaret Borsası Toplantı salonunda gerçekleştirilen toplantıya Ticaret Borsası Başkanı Hamit Özkök, İŞKUR İl Müdürü Mahmut Akkuş, SGK İl Müdürü Bilal Aygün, Ticaret Borsası yönetim kurulu üyeleri, meclis üyeleri, esnafı ve tüccarlar katıldı.

Ticaret Borsası Başkanı Hamit Özkök, istihdam seferberliği konusunda Aksaraylı üreticiler, tüccarlar, esnaflar ve işadamları olarak ellerinden gelen tüm desteği vereceklerini söyledi. Başkan Özkök, "Bu seferberliğin kalıcı ve sürekli olması için her desteğe ve fedakârlığa hazır olduğumuzu burada huzurlarınızda ifade etmek istiyorum" derken açıklamasının devamında, "Biz burada İŞKUR hizmet noktasını oluşturduk ve burada İŞKUR gibi faaliyet göstereceğiz. Çalışma Hayatında Milli Seferberlik Projesi kapsamında Ticaret Borsası üyelerine ve iş adamlarına çağrıda bulunmuştuk. Ne demiştik, "Komsusu aç iken tok yatan bizden değildir" şuuru ile hareket eden Aksaraylı siz değerli hemşerilerim, bu manada Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile TOBB'un başlatmış olduğu istihdam seferberliğine Ticaret Borsası kayıtsız kalmayarak hemen çalışmalarına başladı. İdare binası içerisinde İŞKUR hizmet noktamızı oluşturduk. Bu kapsamada birlik ve beraberlik içerisinde ülkemizin gelişimine katkı sağladık. İstihdam seferberliğine kulak vererek işsizliği en aza indireceğiz. Vatan varsa biz varız vatan yoksa yaşamakta yok şuuru ile çalışmalarımıza devam edeceğiz" dedi.

İŞKUR İl Müdürü Mahmut Akkuş, Çalışma Hayatında Milli Seferberlik ve İstihdama Yönelik Teşvikler konularında bilgi verdi. Akkuş, "Bu yıl çok önemli bir yıl. Arzu ettiğimiz hedeflere ulaşabilirsek, bundan sonraki süreçte daha başarılı olacağız. Seferberlik kapsamında ilimizdeki iş adamlarımız, işverenlerimiz ve sektör temsilcileri ile bir araya geliyoruz" dedi.

SGK İl Müdürü Bilal Aygün ise işverenlerin sahip olduğu haklar ile ilgili olarak detaylı bilgiler aktardı. İl Müdürü Aygün, borsa üyelerine ihtiyaç duyduğu her konuda yardımcı olmaya hazır olduklarını ifade ederek, teşvik uygulamasının 31.12.2017 tarihine kadar geçerli olacağını, teşvikten yararlanacak işverenlerin aynı sigortalı için aynı dönemde diğer sigorta primi teşvik, destek ve indirimlerden yararlanamayacaklarını ifade etti.

Yapılan bilgilendirme toplantısının ardından İŞKUR İl Müdürü Mahmut Akkuş, Ticaret Borsası Başkanı Hamit Özkök'e İstihdamda Milli Seferberlik kapsamında yapmış olduğu öz verili çalışmalardan dolayı plaket taktim etti.

Aksaray Ticaret Borsasında istihdam seferberliği toplantısı

Aksaray Ticaret Borsasında istihdam seferberliği toplantısı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim