• BIST 9079.97
  • Altın 2307.771
  • Dolar 32.3049
  • Euro 35.0354
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 19 °C

Aksaray Ticaret Borsası Başkanı Özkök, adaylığını açıkladı

Aksaray Ticaret Borsası Başkanı Özkök, adaylığını açıkladı
Aksaray Ticaret Borsası Başkanı Hamit Özkök, gelecek ay yapılacak seçimlerde yeniden adaylığını açıkladı.

Aksaray Ticaret Borsası Başkanı Hamit Özkök, gelecek ay yapılacak seçimlerde yeniden adaylığını açıkladı.

Yeni dönem için seçim kararı alan Aksaray Ticaret Borsasında mevcut başkan Hamit Özkök, basın toplantısı düzenleyerek başkanlığa adaylığını açıkladı. Toplantıya Aksaray Ziraat Odası Başkanı Emin Koçak, Sağ Sahil Sulama Birliği Başkanı Mustafa Şahin, Aksaray Ziraat Mühendisleri Odası Başkanı Serkan Koray Zeybek, Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Bekir Kayan, Aksaray Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Mahmut Aktürk, TAYKOOP Başkanı Cuma Kürkçü katıldı.

2013-2017 yılları arasında yaptığı faaliyet ve yatırımları ile gelecek dönemdeki hedeflerini anlatan Başkan Özkök, 50'inci yılını kutlayan Aksaray Ticaret Borsasının son dört yılda varlıklarını önceki 46 yıla göre 5 kat arttırdıklarını söyledi.

Özkök, "2013 yılının 13 Mayıs tarihinde görevi devraldığımızda ortaya hedefler koymuştuk. Türkiye'nin en büyük tarım ticaret merkezini Konya yolu üzerinde 300 dönümlük bir arazide kurduk. Şuan itibariyle Türkiye'de 63 oda ve borsa gelerek projesini aldı. Kendileri yapmak üzere işlerine başladılar. 17 tane borsa bizde eğitim alarak borsacılığın ne olduğunu ve nasıl yapılması gerektiğini bizden eğitimini ve dersini aldıl. Yerinde hizmet anlayışıyla insanlara bizde yerinde hizmet verilmek için Aksaray'ın en büyük ilçesine Ortaköy ve Eskil'de idari binalarımızı oluşturduk. 3 katlı bir binayı üyelerimizin hizmetine sunmaya hazırlanıyoruz. Eskil'de 25 adet tarım ticaret merkezi oluşturduk. İpekyolu ticaretinde Eskil'imizin tarımsal potansiyelini öne çıkaran ve hakikaten Eskil'e yakışır bir tarım ticaret merkezi oluşturduk. Onu da yılbaşı itibariyle müteahhidimiz teslim edecek ve üyelerimizin ve üreticilerimizin hizmetine sunacağız. Yine Aksaray Ticaret Borsasının yaptığı hizmetler Türkiye Odalar Borsalar Birliği ve Gümrük Ticaret Bakanlığı tarafından Türkiye'nin her yerinde örnek gösterilip slâytlarda Aksaray Ticaret Borsası çalışmalarını izlemeniz ve görmenizi tavsiye ederiz niteliğinde yaptığımız işleri örnek göstererek Aksaray'ın gururunu ve onurunu yaşamak bizlere nasip oldu" dedi.

"Aksaray 5 yıldızlı akredite borsa sertifikasını aldı"

Aksaray Ticaret Borsası Başkanı Hamit Özkök, Türkiye'de sadece 14 borsada bulunan 5 yıldızlı akredite borsa sertifikasını aldıklarını vurgulayarak konuşmasına şöyle devam etti; "Tarım Platformuyla Aksaray'ın sorunlarını önümüze aldığımızda, Aksaray'da en önemli sorun su sorunu ve tarım ve hayvancılığın sürdürülebilirliği ortaya çıkmıştır. Su projesini hepiniz yakından takip ettiniz. Dış havzalardan su getirme projemizle de son aşamaya geldi. Türkiye'nin en modern Hayvan Park Yeri ve Canlı Hayvan Borsası tamamlandı. Kurban bayramında da sınavımızı verdik. Gerçekten çok başarılı ve düzgün gelen insanların güneşten korunduğunu, yağmurdan korunduğunu, modern bir şekilde hizmet vermenin gururunu yaşadık. Yeşil Aksaray imajını koruyabilmek için 30 Bin fidanı toprakla buluşturduk. Borsacılığın yanı sıra şehre ne katarız anlamında eğitimi hep önde tuttuk. Eğitime kayıtsız kalmadık. Öğrencilerin her zaman yanında olduk. Her yıl düzenli olarak 3 bin öğrencimize kışlık giysi ve para yardımında bulunduk. 100 öğrencimiz de burs verdik. Söz vermiştik. Aksaray'a 1 adet meslek lisesi OSB "de geçtiğimiz aylarda açılışını yaptık. Konseyde alınan bir kararla her il'e 2 ilçe sözü vardı. Bizde o sözü Ortaköy ve Eskil ilçemize birer tane daha meslek lisesi sözü aldık. Fakat yeni bir ilçemiz ortaya çıktı, Sultanhanı ilçemiz. Onlara da ilçe olursanız size de okul yapacağız diye söz vermiştik. Göreve geldiğimizde Sultanhanı ilçesine de bir okul daha yapacağız. Aksaray 5 yıldızlı akredite borsa sertifikasını aldı. Türkiye'de sadece 13 borsa da olan 5 yıldızlı sertifika alan 13 borsadan biriyiz. Aksaray'da aktif çalışmamızın sonucu olarak TOBB'de konsey başkan yardımcısı ve GTİ üyesi oldum. Üreticinin ve tüccarın sesi olarak ulusal kanallarda sorunları dile getirdik. Tarımsal ve hayvansal ürünlerini sorunlarını ve çözümlerini ortaya koyan birçok programlar yaptık."

"Sosyal sorumluluk kampanyaları gerçekleştirdik"

Şehirle işbirliği yaparak birçok sosyal projede yer aldıklarını kaydeden Özkök, "Oda ve borsalar şehrin ufkunu ve vizyonunu aşmada öncü kuruluşlardır. STK şehrin dinamikleri olduğunu düşünerek, şehirle bütünleşerek biz borsacılığı zaten üyelerimize layıkıyla yapmanın içerisindeyiz. Şehirle ilgili sorunların konuşulacağı toplantıların tamamına katıldık. Hiçbir zaman bilene sormaktan çekinmedik. Çünkü bir sivil toplum örgütlerinin bir eksiği olabilir fakat bunu öğrenmeme gibi bir eksiği olamaz. Bizde bu gayretle bilmediklerimizi bilmediklerimize sorduk. Üyelerimizi her hafta Cuma yemekleriyle bir arada getirdik ve iş yeri ziyaretlerinde bulunduk. Aksaray tarımsal ve hayvansal ürünlerinin çok değerli olduğu bir şehirdir. Bunları ulusal düzeyde tanıtmanın da çok önemli olduğunu düşündüğümüz içinde yöresel fuarlara katıldık. Birçok sosyal sorumluluk kampanyası gerçekleştirdik. 37 adet girişimcilik eğitimi verdik. Bin kursiyerimiz sertifikasını aldı. Bu bin kursiyerlerden 136 tanesi iş yeri açtı. Fuarlarla Aksaray tarımına ve turizmine katkı sağladık. Türkiye'deki tarımcıları Aksaray'da buluşturduk. Yeni laboratuvarlar kurduk. Bölgemizde olmayan laboratuvarlar borsamızda mevcuttur. Yonca, yem ham maddeleri, süt, et ve et ürünlerini borsa laboratuvarı düzeyinde hizmet vermekteyiz. 5 yıllık tarım kalkınma ve stratejileri planını hazırladık. Türkiye'nin en teknolojik satış salonunu kurduk. Embriyo transfer merkezi için çalışmalara devam ediyoruz. Borsanın gayrimenkul ve nakit varlığında yüzde beş yüz artış sağladık. 4 Milyon 243 binden 19 milyona 10 bine çıkarttık. Yarım kalan çalışmalarımız ise 2 adet fakülte. Yılsonuna kadar doğru onaylanacak. Zaten bir tane meslek lisesini açmıştık. Tarım Ticaret merkezi alanında Aksaray'ın değil, Türkiye'nin en büyük et parçalama, paketleme hijyen tesisini kazandıracağız. Aksaray" a 17 milyonluk bir projeyi kazandırmanın mutluluğunu yaşayacağız. Organize hayvancılık projesini hazırladık. En kısa zamanda da hizmet verecektir" şeklinde konuştu.

- Oda başkanlarından destek açıklaması -

Toplantıya katılan Ziraat Odası Başkanı Emin Koçak, "Tabi biz bu yola yaklaşık 6 - 7 yıl önce beraber çıktık, şuanda da beraberiz. Hamit Başkanımızın söylediği gibi tarım platformunun yaptıkları ve yapacaklarının teminatıdır. Hamit Başkanımızda gerçekten ilimizde, bölgemizde borsanın hakkını vermiştir ki, yaptığı hizmetlerde de gözüküyor. Biz kendisine başarılar diliyoruz. Biz bu süreçte de Allah izin verirse aynı şekilde tarım platformu ve Emin Koçak olarak her zaman yanında olduğumuzu belirtiyoruz. Ben borsaya, ilimize ve kişilere seçimin hayırlı olmasını diliyorum" ifadesini kullandı.

Sağ Sahil Sulama Birliği Başkanı Mustafa Şahin ise konuşmasında, "Hamit Başkanımız bugün adaylığını açıkladı, biz hayırlı olsun diyoruz. Biz her türlü Başkanımızın yanındayız" dedi.

Damızlık Koyun Keçi Yetiştiriciler Birliği Başkanı Mahmut Aktürk, "Kurumlar yöneticileriyle büyürler, var olurlar veya yok olurlar. Gerçekten Hamit Başkanın anlattığı şeylere biz şahit olduk. Yaptığı her işte az çok emeğimiz veya desteğimiz olmuştur. Kendisine çok teşekkür ediyorum. Sadece borsa üyelerine değil, Aksaray şehrinde çok önemli katkılar sağladığı ortada. Eğitimindenbursuna, tarım ve hayvancılık için hayvan pazarı çok ciddi anlamda katkıları oldu. Bundan sonrada daha güzel işler yapacağına inanıyoruz. Kendisinin hep yanında olacağız. Çünkü bundan öncede buğday pazarının, borsamızın veya başka kurumların yöneticileri vardı. Hamit Başkanın 4 yılda yaptığı işlerin üzerine katarak daha çok şeyler yapacağına inanıyoruz. Arkadaşımız olduğu için değil de, gerçekten başarılı olduğu için destek olduğumuzu bir kez daha ifade etmek istiyorum. Kendisine başarılar diliyorum. Üyelerimizin de yapılan çalışmaları bizzat kendilerinin takip ettiğine şahit oldum, gördüm" diye konuştu.

Ziraat Mühendisleri Odası Başkanı Serkan Koray Zeybek de, "Öncelikle Hamit Başkanın 4 buçuk yılda yaptıklarını anlatırken kısa kesmesine rağmen baya bir süreç aldı. Gerçekten bu işi biz gördüğümüz kadarıyla gönülle yapan, severek yapan bir insan. Zaten severek ve gönülden yaptığı sürece her işte başarılı oluyor. Platform üyeleri olarak biz 4 buçuk yıl öncede verdiğimiz desteği hiç eksiltmeden, hatta birazda üzerine katarak devam ettiriyoruz. Başaracağınainanıyoruz. Daha da iyi işler yapacağına eminiz. Artık ben ustalık dönemine geçti olarak görüyorum. Bundan sonrada çıtayı yükselteceği kanaatindeyim. Böyle durumlarda hepimizin destek olması doğaldır. Başarılı insanlara destek olunması gerekiyor. İnşallah Hayırlı uğurlu olur. Rahat bir seçim dönemi yaşamalarını diliyorum. Aksaray'ımız içinde iyi olur diye düşünüyorum" diye kaydetti.

TAYKOOP Başkanı Cuma Kürkçü, yeni süreçte Hamit Özkök'ü destekleyeceklerini dile getirdi. Kürkçü, "Hamit Başkanımı yeni süreçte TAYKOOP camiası olarak destekliyoruz. Şehrimizin Hamit Başkan gibi Başkanlara ihtiyacı var. Bu 4 buçuk yıl süresi içinde yaptıkları yapacağını temenni etti diyoruz. Elimizden gelen her çabayı göstereceğiz yolu açık olsun" temennisin de bulundu.

Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Bekir Kayan, "Tabi burada Hamit Başkanımızın 4 buçuk yılda yapmış olduğu şey Aksaray'ımızın ve tarım platformuyla ilgili yapmış olduğu çalışmalarla Aksaray'ımıza tarım ve hayvancılık konusunda yeni vizyonlar, yeni yönler açtı. Aksaray'ımızın bu süre içerisinde tarım ve hayvancılığın ilerlemesinde %100'lük bir artış olduğunu düşünüyorum. Bu birlikte çalışmamızın sonucu diye düşünüyoruz. Burada Hamit Başkanımız gerçekten borsada ileri derecede güçler sarf ederekten Aksaray'ımıza iyi değerler kattığını düşünüyorum. Tabi bu süreç içerisinde, yeni seçim süresi içerisinde Hamit Başkanımızın yanında olacağız. İnşallah Hayırlısı olur. Kendisinden daha iyi çalışmalar bekliyoruz. Şimdiden kendisine Hayırlı Uğurlu olsun diyorum" dedi.

Aksaray Ticaret Borsası Başkanı Özkök, adaylığını açıkladı

Aksaray Ticaret Borsası Başkanı Özkök, adaylığını açıkladı

Aksaray Ticaret Borsası Başkanı Özkök, adaylığını açıkladı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim