• BIST 9008.05
  • Altın 2278.004
  • Dolar 32.3105
  • Euro 35.0468
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 20 °C

Aksaray Hayvan Barınağı Beş Yıldızlı Otel Gibi

Aksaray Hayvan Barınağı Beş Yıldızlı Otel Gibi
Aksaray'da kısa adı Anadolu FED olan Anadolu Hayvan Hakları Federasyonu başkanı ve yönetim kurulu üyeleri Aksaray'a gelerek Aksaray Belediyesi'ne ait Sokak...

Aksaray'da kısa adı Anadolu FED olan Anadolu Hayvan Hakları Federasyonu başkanı ve yönetim kurulu üyeleri Aksaray'a gelerek Aksaray Belediyesi'ne ait Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezi'nde inceleme yaptı.

Federasyon Başkanı Dr. Ufuk Bayraktar, Anadolu Fed Başkan Yardımcısı Mücella Çelik, Federasyon Genel Sekreteri Mihriban Doğan ve Ak-Hay-Kor Başkanı Avukat Yakup Zengin, Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı "ya makamında teşekkür ziyaretinde bulundu.

Anadolu Fed Başkan Yardımcısı Mücella Çelik, Aksaray'a farklı duygularla geldiğini ancak Aksaray Belediyesi'ne ait barınağı gördükten sonra Başkan Yazgı ve ekibine teşekkür etmek istediğini belirterek, "Adana'dan Aksaray'ımıza geldik. Aksaray'ımızı hayvan haklarımızı, hayvanlarımızın yaşam haklarını yerinde görüp tespit etmek istedik. Ben Aksaray barınağına gittiğim zaman çok farklı duygularla gelmiştim. Çok iyi şeyler beklemiyordum. Aksaray Belediyesinin ekipmanları vicdani ve ahlaki değerlere uygun. Ayrıca hayvanların yaşam haklarını olumsuz etkileyen herhangi bir durum yok. Yine barınakta 5199 sayılı Hayvanların Yaşam Hakları Kanuna göre intizamlı, disiplinli hareket ettiklerini gördüm. Aksaray barınağına şahsımla ve başkanımızla birlikte Beş yıldızlı otel unvanını verdim. Sayın Başkanıma, başkan yardımcılarına, veterinerlerine, barınak personeline, işçisine varana kadar ben federasyon olarak herkesin önünde saygıyla eğiliyorum" dedi.

Çelik, hayvanlara merhamet edilmesi hususunda Aksaray halkına da çağrıda bulunarak, "Buradan Aksaray halkından ricam "Bizi yaratan onları da yarattı" gözü ile bakıldığında Peygamber Efendimiz demiş ki; "Siz yaratılana yaratandan dolayı merhamet ediniz ki yukarıdakiler de size merhamet etsin'. Lütfen hayvanlarımıza duyarlı olalım. Teşekkür ederim" diye konuştu.

Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı ise, Anadolu Hayvan Hakları Federasyonu Başkan ve yönetim kurulu üyelerine Aksaray'da Sokak hayvanlarının korunmasına yönelik güzel görüş ve düşüncelerinden dolayı teşekkür ederek, Aksaray Belediyesinin bu konuda en güzel şekilde hizmet vermeye devam edeceğini kaydetti.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim