• BIST 9548.82
  • Altın 2495.156
  • Dolar 32.4895
  • Euro 34.5869
  • İstanbul 26 °C
  • Ankara 26 °C
  • İzmir 26 °C

Akşar: "UEFA’dan Türk Takımlarına Yaptırım Gelme Olasılığı Yüksek"

Akşar: "UEFA’dan Türk Takımlarına Yaptırım Gelme Olasılığı Yüksek"
Futbol Ekonomisi panelinde konuşan futbol ekonomisti Tuğrul Akşar, "Verilen ek süreleri iyi kullanamazlarsa Türk takımlarına, UEFA'dan yaptırım gelme ihtimali...

Futbol Ekonomisi panelinde konuşan futbol ekonomisti Tuğrul Akşar, "Verilen ek süreleri iyi kullanamazlarsa Türk takımlarına, UEFA'dan yaptırım gelme ihtimali çok yüksek" dedi.

Futbolda paradigma değişimi ile yeni futbol endüstrisinin konu alındığı ve Nişantaşı Üniversitesi tarafından düzenlenen "Futbol Ekonomisi" paneli gerçekleşti. Futbol ekonomisti Tuğrul Akşar ile spor yazarı Doç. Dr. Sebahattin Devecioğlu'nun konuşmacı olarak yer aldığı panele, Nişantaşı Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Barkan ile çok sayıda öğrenci katıldı. Nişantaşı Üniversitesi'nin Sadabad Kampüsü'nde düzenlenen etkinlikte konuşan Doç. Dr. Sebahattin Devecioğlu, yeni ekonomi çerçevesinde futbola ilişkin aktivite ve aktörlerin, hizmet ve ürün geliştirme adı altında yeniden örgütlenebilir olmasının, spor endüstrisi adına bir avantaj olarak değerlendirilebileceğini belirtti.

"FİNANSAL FAIR-PLAY KRİTERLERİNİ UYGULAYABİLECEK BİR KULÜBÜMÜZ YOK"

Türk takımlarının finansal Fair-play kriterlerini uygulama noktasındaki durumları konusunda açıklamalarda bulunan Tuğrul Akşar, "Türkiye'de finansal Fair-play kriterlerine uyum sağlayabilecek bir kulüp olduğunu düşünmüyorum" dedi.

Türk kulüplerinin ciddi ölçüde finansal problemleri ve öz kaynak açıkları olduğunu ifade eden Akşar, "En önemlisi ise kulüplerimiz finansal Fair-play'ın önlerine koyduğu baş başa noktası ve katlanabilir zararın çok üzerindeler" şeklinde konuştu.

"UEFA, GİDERLERİNİ AZALT DERKEN TRANSFER YAPAMAZSINIZ"

3 büyük takımın da UEFA tarafından uyarıldığını dikkat çeken Tuğrul Akşar, "Bir kulüp eğer finansal Fair-play kriterlerine uymak zorundaysa 3 yıllık zararının toplamı 45 milyon Euro'yu geçemez. Şu anda Galatasaray'ın zararları bunu aştığı için UEFA bu zararın giderilmesini istiyor. Fenerbahçe ve Trabzonspor'un da baş başa kuralını aştığını yani toplam gelirin üzerinde gider yaptığı için UEFA'ya gittiler" diye konuştu.

UEFA kriterlerine uymak durumunda kalan takımların transfer durumlarını da değerlendiren Akşar, "Bugün sizin zararlarınız kabul edilebilir tutarların çok üzerine çıkmışsa ve UEFA bunu azalt derken siz transfer yapmaya başlarsanız o zaman UEFA'nın kriterlerine aykırı hareket etmiş olduğunuz için UEFA organizasyonlarına katılamazsınız" açıklamasında bulundu.

"YAPTIRIMLARI UYGULAMA NOKTASINDA UEFA TAVİZ VERMİYOR"

UEFA'nın finansal Fair-play konusundaki yaptırımlarında taviz vermediğini dile getiren Akşar, "Özellikle Türkiye gibi çevre lig kategorisinde yer alan ülkelerin takımlarına daha fazla dikkat ediliyor. Bu yüzden verilen ek süreleri iyi kullanamazlarsa Türk takımlarına yaptırım uygulanma olasılığı çok yüksek" dedi.

Akşar:

Akşar:

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim