• BIST 8981.29
  • Altın 2284.428
  • Dolar 32.3288
  • Euro 35.0498
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 16 °C
  • İzmir 22 °C

AKP'li vekil Öcalan ile görüştü

AKP'li vekil Öcalan ile görüştü
Yeniçağ Gazetesi Ahmet Hakan Öcalan ile görüşen AK Partili isimin kim olduğunu yazdı.

Yeniçağ gazetesi yazarı Ahmet Takan, AKP Grup Başkanvekili Mahir Ünal'ın geçtiğimiz hafta İmralı'ya giderek Öcalan ile görüştüğünü yazdı. Takan, bu gelişmeyi Erdoğan'a yakın isimlerden de doğrulattığını söyledi.

İşte Yeniçağ yazarı Ahmet Takan'ın yazısının o bölümü:

"Geçtiğimiz Pazar günü İmralı canisi ile görüşen heyette bulunan HDP eş Genel Başkan Yardımcısı Sırrı Süreyya Önder, "Artık mesele devletin bürokrasisinde görüşülmekten çıkıp siyasi heyetler üzerinden görüşülmeye başlandı. Bu iki olayı da çok önemli buluyorum" diyince işin peşine düşüp siyasi kulislerde "AKP'den İmralı'ya bir heyet mi gitti" sorusuna yapılan taze yorumları sizlere aktarmıştım.

Sıra Süreyya Önder ve bazı HDP'li sözcüler kırılan potu(!) anlayınca hemen düzeltme ihtiyacı içine girdi. "Biz heyetin daha önce 3 bakan ile bir arada yaptığı görüşmeyi kast ettik" mealinde açıklamalar yaptılar ama ok yaydan çıkmıştı bir kere. Israrla peşine düştüğüm "AKP'den kim(ler) İmralı'ya gitti" sorusunun ilk ip uçlarına ulaştım. AKP'de gelişmeleri çok yakından takip eden bir milletvekilinin "Mahir Ünal'a dikkat edin ve dikkatli takip edin. Bugünlerde çok kritik görüşmelere katılıyor" diye uyarınca ışık yandı.

AKP Grup Başkanvekili Mahir Ünal, Recep Erdoğan'ın önemli kara kutularından biri. Aldığım uyarıyla Erdoğan'a çok yakın olan siyasi danışmana gittim. "Başbakan, Mahir Ünal'ı İmralı'ya gönderdi mi" sorusunu yönelttim. Çok şaşıran danışmanın ilk tepkisi "sen nereden duydun" şeklinde oldu. Ne cevap vereceğimi bildiği için beklemeden "doğru" dedi. Zamanı sordum "geçen hafta" diye kısa yanıt verdi.. "Mahir Ünal'ın kaç defa İmralı'ya gönderildiği, yanında kim veya kimlerin olduğu ve içerik" konusunda sorularımı "bilmiyorum" diyerek kestirip attı.

Çok bunaldığını açıktan hissettirdiği ve lafı daha fazla uzatmanın manası olmadığı için görüşmemiz kısa sürdü. Böyle bomba bir haberin tek taraflı sağlaması yetersiz olacağı için, güvenlik kaynaklarından üst düzey isimlerle görüştüm. "Kendilerinde de aynı yönde duyumlar olduğunu" belirtmekle yetindiler içerik konusunda kapı duvar oldular. Haberin gerçek muhatabı AKP Grup Başkanvekili Mahir Ünal'a gelince: kendisi ile göıüşmek istediğime ilişkin notumu özel kalemine aktardım cevap bekliyorum.

Özetle; terörist Öcalan karşısında diz çöken ve Çankaya koltuğuna oturmak için taviz üstüne taviz veren Erdoğan, bölücü başı ve terör örgütünün en önemli taleplerinden biri olan siyasi heyet görüşmelerini başlatmış. Güvenlik kaynakları da AKP Grup Başkanvekili Mahir Ünal'ın İmralı'ya gittiğini doğruluyorsa bundan daha başka ne yorum yapılabilir?"

 

Etiketler: , ,
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim