• BIST 9693.46
  • Altın 2495.355
  • Dolar 32.3811
  • Euro 34.6983
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 17 °C

Akpınar’dan Çalışan Gazeteciler Günü Açıklaması

Akpınar’dan Çalışan Gazeteciler Günü Açıklaması
Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle mesaj yayınladı.

Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle mesaj yayınladı. Akpınar, "Her yıl İzmir Gazeteciler Cemiyetiyle birlikte düzenlediğimiz Basın Özgürlüğü Ödülü'nü vermek için, bir hapishane önünde buluşmak ve ödülümüzü kazanan Can Dündar'ın kişiliğinde tüm tutuklu gazeteciler için Umut Nöbeti tutmak, beni yaralıyor" dedi.

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle mesaj yayınlayan Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, "10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü"nü, ne yazık ki bu yıl da gönlümüzce kutlayamıyoruz. Basın alanında kurumsal çalışmalarıyla ödüllendirilmiş bir belediye başkanı olarak, bu durum beni üzüyor. Her yıl İzmir Gazeteciler Cemiyetiyle birlikte düzenlediğimiz Basın Özgürlüğü Ödülü'nü vermek için, bir hapishane önünde buluşmak ve ödülümüzü kazanan Can Dündar'ın kişiliğinde tüm tutuklu gazeteciler için Umut Nöbeti tutmak, beni yaralıyor" diye konuştu.

Mesajında, sorunların çözümü için Mustafa Kemal Atatürk'ün "Basın hürriyetinden doğan mahzurların giderilme vasıtası, yine basın hürriyetidir" sözlerini hatırlatan Akpınar, şöyle devam etti: "Biz özgür, demokratik ve çağdaş bir ülkenin yurttaşları olarak, haber almak, haberdar edilmek istiyoruz. Bunun en önemli koşulunun, gazetecilerimizin ve basın kuruluşlarımızın özgürlüğü olduğuna inanıyoruz. Bu inanç, haksızlığa uğrayan, işini yapması engellenen kim olursa olsun, yanında yer almayı ve dayanışmayı, ülkemiz ve geleceğimiz adına bir göreve dönüştürüyor. 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü bütün bunları anımsama ve davranma günü olarak görülmelidir. Meslek onurunu her şeye rağmen koruyan basın emekçilerimizi, saygı ve sevgiyle selamlıyor, bu uğurda yaşamlarını vermiş değerlerimizi minnet ve rahmetle anıyorum."

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim