• BIST 9667.71
  • Altın 2497.402
  • Dolar 32.5841
  • Euro 34.8312
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 23 °C

AKP'den yeni kabine yorumları!

AKP'den yeni kabine yorumları!
Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından açıklanan yeni kabineye hükümet kanadından ilk tepkiler geldi.

 Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından açıklanan yeni kabineye hükümet kanadından ilk tepkiler geldi. Hayırlı olsun temennilerinde bulunan Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, gidenlerin de gelenlerin de çok değerli insanlar olduğunu söyledi. Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi ise “Dünyada ekonomi haritaları yeniden çiziliyor. Bu yeni dönemde bu önemli görev, bütün hükümetle birlikte önemli sorumluluklar yüklüyor.” dedi.

Başbakan Davutoğlu’nun yeni kabineyi açıklamasının ardından Cuma namazı için Kocatepe Camii’ne gelen bakanlar ilk değerlendirmede bulundu.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, “Hayırlı olsun, Allah hayırlara vesile kılsın.” cevabını verdi. Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay’ın yeni kabinede yer almamasının hatırlatılması üzerine Eker, çözüm sürecinin devam edeceğini vurguladı. Eker, “Sayın Başbakanımız Davutoğlu, zaten üzerinde kararlılıkla durdu. Devlet projesi, hükümet projesi, dolayısıyla devam edecek. Sayın Atalay, çok büyük katkılar sağladı. Gidenler de gelenler de çok değerli insanlar.” dedi. Bakan Eker, ayrıca eski müsteşarının vefat ettiğini, üzüntülü olduğunu ve cenaze için camiye geldiğini hatırlattı.

ZEYBEKÇİ: DÜNYADA EKONOMİ HARİTALARI YENİDEN ÇİZİLİYOR

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi de yeni kabinenin hayırlı olmasını diledi. Zeybekçi, “Allah utandırmasın, mahcup ve pişman etmesin. Allah, önümüzdeki dönemde 2015 seçimlerine kadar milletin bize emaneti olan bu görevi icra etmeyi nasip etsin inşallah. Dünyada ekonomi haritaları yeniden çiziliyor. Bu yeni dönemde bu önemli görev, bütün hükümetle birlikte önemli sorumluluklar yüklüyor.” diye konuştu.

Bir gazetecinin, “Kabinede sürpriz isim var mı?” yönündeki soruya Zeybekçi: “O konuda yorum yapmak bize düşmez. Giden başbakan yardımcılarımız ve bakanlarımızın çok başarılı olduğuna inanıyorum. Gelenlerin de en az onlar kadar başarılı olacağına inanıyorum. Nasıl ki, gün gelip de biz de görevi bıraktığımız zaman bizden sonra da gelen görevi hakkıyla yerine getirecektir.” dedi.

Yeni dönemde Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın çizmiş olduğu yeni Türkiye ekonomisinde edilgen bir ekonomiden etken bir ekonomiye doğru ilerleyeceklerini belirten Zeybekçi, bu coğrafyanın vermiş olduğu imkânları, kültür coğrafyasının vermiş olduğu imkânlarını da kullanacaklarını aktardı. Yeni dönemde ekonominin çok daha önemli olduğunu vurgulayan Zeybekçi şöyle devam etti: “Ekonominizin ne kadar bağımsızsa ülke olarak o kadar bağımsız olabiliyorsunuz. Ekonomide ne kadar geleceğe, bir yerlere bağlı olarak değil, nasıl özgürseniz; ülkenizde o kadar özgür hale geliyor. Türkiye’nin kalkınmasında önümüzdeki dönemde öz değerlerimize ve kendi imkânlarımıza ve büyüme modeline ağırlık veren, ekonomiyi baskı altına alarak değil, ekonomiyi daha çok üreterek daha çok arzı yaratarak, daha çok istihdam, daha çok yatırım, daha çok büyümeyle inşallah önümüzdeki dönemde Türkiye 2023 hedeflerine ulaşması adına önemli adımlar atacak.” ifadelerini kullandı.

“BÜYÜK DAVALAR FANİ İNSANLAR ÜZERİNE İNŞA EDİLEMEZ”

Beşir Atalay’ın kabinede yer almamasını da değerlendiren Zeybekçi, “Genel anlamıyla bu konularda yorum yapmak, haddimizi aşmak olur. Ama hiç kimseye kaim değildir. Yine Cumhurbaşkanımızın sözleriyle ben size sözlerimi söyleyeyim. Büyük davalar fani insanlar üzerine inşa edilmez. Bu davalar büyük davalardır. Yani Türkiye’nin gelecekle ilgili tüm projeleri ve davaları kutlu davalardır. Onun için insanlar üzerine değil bu davalar kalıcıdır. Bu davaların geleceğiyle ilgili, her gelen bu davanın içinde yer alanlar; her biri hakkını verecektir.” şeklinde konuştu.

 

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim