• BIST 9079.97
  • Altın 2301.089
  • Dolar 32.3484
  • Euro 35.109
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 23 °C

Akp'den bir istifa daha

Akp'den bir istifa daha
İzmır Ak Parti il yönetım kurulu üyesı Emine Yenen, son dönemde hızmet hareketı’ne yönelık kullanılan üsluba tepkı göstererek partisinden istifa etti.

AK Parti İzmir İl Başkanlığı ve ilçe teşkilatlarındaki istifalar sürüyor. Önceki gün, partide cadı avı yaşandığını belirterek görevini bırakan AK Parti Gaziemir İlçe Başkanı Sabır Telingün’ün ardından, İzmir İl Yönetim Kurulu Üyesi Emine Yenen de partisinden istifa etti. Yenen, parti içinde ‘cemaatçi’ diyerek insanların yaftalandığını ifade ederek şöyle konuştu: “Parti içinde ‘cemaatçi’ diye ötekileştirmeler, dışlamalar artık had safhaya vardı. Son yapılan ‘haşhaşi, terör örgütü üyesi’ gibi yaftalamalar ayyuka çıktı. Partide bıçak kemiğe dayandı. Bu ithamlar kabul edilemez düzeye ulaştı.”

Başbakan Erdoğan başta olmak üzere iktidarın kullandığı kutuplaştırıcı, ayrıştırıcı dil parti içinde ciddi rahatsızlıklara neden oluyor. Partinin İzmir teşkilatından dün bir istifa haberi daha geldi. AK Parti İzmir İl Yönetim Kurulu Üyesi, diş hekimi Emine Yenen de yaşadığı baskıya dayanamayarak istifa etti. Yenen, istifa kararını yarın faks yoluyla parti genel merkezine ileteceğini söyledi. AK Parti yönetiminin son dönemde Camia’ya yönelik hakaretlerinin arttığını ifade eden Yenen, “Parti içinde ‘cemaatçi’ diye yaftalamalar, ötekileştirmeler, dışlamalar artık had safhaya vardı. Bu ayan beyan hissediliyor. Son yapılan ‘Haşhaşi, terör örgütü üyesi’ gibi yaftalamalar ayyuka çıktı. Partide bıçak kemiğe dayandı. Bu ithamlar kabul edilemez düzeye ulaştı. Kendime olan saygımdan dolayı görevlerimden ve parti üyeliğinden istifa ediyorum.” ifadelerini kullandı.

SOMALİ’DE YAPILAN YARDIMI GÖRDÜM

Aynı zamanda Ege Uluslararası Sağlık Federasyonu (ESAFED) üyesi olan Emine Yenen, gönüllü doktor olarak ESAFED ve Kimse Yok mu Derneği ile birlikte çeşitli Afrika ülkelerine giderek çalıştıklarını söyledi. Camia’ya mensup insanların, dünyanın dört bir yanına dağıldıklarını, ailelerinden, eşlerinden, çocuklarından vazgeçerek oradaki insanlara yardım eli uzatarak büyük hizmetlerde bulunduklarını ifade etti. Yenen, “ESAFED gönüllü üyesiyim. Afrika’nın çeşitli ülkelerine gittim, orada yapılan hizmetleri gözümle birebir gördüm. Ben de elimden geldiği kadar yardımcı olmaya çalıştım. Kamerun’a giderek gönüllü sağlık ekibinde bulundum. Somali’ye gittim ve orada Kimse Yok mu Derneği’nin yaptığı yardımları gördüm. Oradaki insanların durumunu gözlerimle gördüm. 110 bin kişiye yemek verildi. Bunları yapılmamış gibi göstermek kabul edilemez.” diye konuştu.

17 ARALIK’TAN SONRA DIŞLANDIM

AK Parti içindeki insanların ‘şucu-bucu’ diye yaftalandığını, yaftalamaların partinin her kademesinde hissedildiğini söyledi. Bürokraside yaşanan cadı avının parti teşkilatlarına da sıçradığını belirten Yenen, “Benim gibi insanlar partinin her kademesinde ötekileştirilmeye, dışlanmaya başladı. Hak etmediğimiz bir şekilde suçlanıyoruz. Hayatlarından vazgeçip bir bavulla dünyanın değişik yerlerine giderek hizmet veren Camia’ya mensup bu insanlara karşı takınılan tavır artık kabul edemeyeceğimiz düzeye ulaştı. Partide paralel paranoya almış başını gidiyor. Arkadaşlarım benimle konuşmaz oldu. Yapılanlar gönüllere dokunuyor, kaldırılacak gibi değil. ‘Paralel devlet’, ‘Haşhaşi’ gibi benzetmeler bizi çok rencide etti. 17 Aralık’tan sonra parti içinde dışlandım. Parti faaliyetleri bildirilmedi, ayrıştırıldım. Bu nedenlerle bu yapı içinde daha fazla kalmam mümkün değil.” dedi.

http://www.istanbulhaber.com

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim