• BIST 9748.88
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 24 °C
  • Ankara 26 °C
  • İzmir 27 °C

'AKP yönetimi 16 gün neyi bekledi, çıksınlar açıklasınlar'

'AKP yönetimi 16 gün neyi bekledi, çıksınlar açıklasınlar'
CHP Samsun İl Başkanı Tufan Akcagöz, AK Parti Samsun İl Başkanlığı yöneticilerinin Cumhurbaşkanı'na hakaret etiği gerekçesiyle CHP Genel Başkanı...

CHP Samsun İl Başkanı Tufan Akcagöz, AK Parti Samsun İl Başkanlığı yöneticilerinin Cumhurbaşkanı'na hakaret etiği gerekçesiyle CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu hakkında suç duyurusunda bulunmasına tepki gösterdi.

Samsun Adliyesi önünde toplanan siyaset insanlarını ciddiyete ve samimiyete davet eden Akcagöz yaptığı basın açıklamasında şu ifadeleri kullandı: "Hepinizin bildiği gibi son birkaç gündür, senaryosu kaçak sarayda yazılmış bir tiyatro komedisi ülke genelinde sahnelenmekte, Türkiye'nin bütün il ve ilçelerinde AKP figüranları tarafından oynanan bu oyun uyarınca Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu hakkında Cumhurbaşkanına hakaret ettiği iddiası ile suç duyurusunda bulunulmaktadır. Sadece son 24 saat içerisinde Diyarbakır'da sürdürülen operasyonlarda 8 vatan evladını şehit vermiş bu ülkenin başka hiçbir sorunu yokmuşçasına, muhalefeti sindirmek için soyut gündem yaratmaya çalışan kaçak saraydan aldıkları emirle adliye önlerinde toplanıp şov yapan bu figüranları esefle izliyoruz ve kınıyoruz. Bu komedinin Samsun gösterimini sahneye koyan AKP İl Başkanı Muharrem Göksel başta olmak üzere beraberindeki AKP'li ilçe başkanlarını ve dün Samsun Adliyesi'nin önünde toplanıp figüranlık yapan diğer siyaset insanlarını ciddiyete ve samimiyete davet ediyorum."

Ana muhalefet lideri olan Kemal Kılıçdaroğlu'nun açılan davalarla köşesine çekilmesini sağlamanın mümkün olamayacağını belirten Tufan Akcagöz, şunları kaydetti: "AKP iktidarı, kendisi gibi düşünmeyen kişilere ve kitlelere de saygı duymak zorundadır. Diğer yandan AKP İl Başkanı Sayın Göksel ve arkadaşlarının kamuoyuna açıklaması gereken bir şey var; Sayın Kılıçdaroğlu, bu arkadaşların "hakaret" olarak nitelendirip şikâyetlerine konu ettikleri ifadeleri 16-17 Ocak 2016 tarihinde düzenlenen CHP Kurultayında kullanmışlardır. Aradan tam 16 gün geçti. Ortada bir hakaret ve rencide edici bir durum var ise, Samsun AKP yönetimi 16 gün neyi bekledi; çıksınlar açıklasınlar. Konunun esasına gelince; AKP ve bu siyaset çizgisinde olanların, demokrasiyi içselleştirmedikleri için, eleştiriye de açık olmadıklarını biliyoruz. Kendilerine muhalefet istemediklerini, eleştirinin en küçüğüne bile tahammül edemediklerini biliyoruz. Bunun sayısız örneklerini hep birlikte gördük yaşadık. Ana Muhalefet partisinin genel başkanına yönelik bu suç duyurusunu, bu çerçevede ele almak gerekiyor. Bu ülkede bir iktidar partisi varsa, onlar gibi düşünmeyen milyonlarca da farklı görüşten insanlar da var. Farklı düşünen, muhalif görüşlerin de mutlaka saygı görmesi gerekiyor. Ama bunu anlayabilecek bir siyasi irade bekliyoruz."

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim