• BIST 8718.11
  • Altın 2246.886
  • Dolar 32.3304
  • Euro 35.1765
  • İstanbul 9 °C
  • Ankara 2 °C
  • İzmir 7 °C

AKP ve CHP arasındaki ön görüşme sona erdi

AKP ve CHP arasındaki ön görüşme sona erdi
AKP ve CHP arasındaki koalisyon müzakerelerinin ikinci turu kapsamında gerçekleşen ön görüşme sona erdi.

AK Parti'den Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, CHP'den Parti Sözcüsü Haluk Koç başkanlığındaki heyetler, saat 11.00'de Kültür ve Turizm Bakanlığı'nda bir araya geldi.
Görüşme 1 saat 40 dakika sürdü. Perşembe günü ise iki ismin CHP Genel Merkezi'nde bir araya gelmesi bekleniyor.

ÖMER ÇELİK: YÖNTEME İLİŞKİN MUTABIK KALDIK

Görüşme sonrası ilk açıklama Ömer Çelik'ten geldi. Çelik, ''Bugün itibariyle Haluk Bey ile 1 saat 40 dakikaya yakın hem çeşitli meseleler üzerine konuştuk, gayet pozitif bir havada hem de yönteme ilişkin mutabık kaldık. Bir, iki gün içerisinde bizim ve onların toplantıları var, heyetlere karar verilecek ve heyetler en geç hafta sonuna doğru ya da bir aksilik olması halinde hafta başında bir araya gelinmiş olunur'' dedi.
Çelik, şöyle konuştu:

''Gayet pozitif bir havada konuştuk. Heyetlere karar verilecek ve heyetler en geç hafta sonuna kadar bir araya gelmiş olacak. Öncelikle istikşafi görüşmeler yapılacak. Genel başkanların görüşme aşamasına kadar yapılması gerekenler var. Hangi ilkeler çerçevesinde görüşeceğimize dair, konu başlıkları ve hangi mekanda bir araya geleceğimizle ilgili bir değerlendirme yapmamız gerekiyor. Haluk Bey'le yöntem konusunda mutabık kaldık. Bugün yarın bu konularda toplantılarımız olacak. Aynı şekilde CHP'de de olacaktır. Muhtemelen bu hafta sonuna doğru bir araya geliriz. Karar verip istikşafi görüşmeler başlamış olacak. Koalisyon da erken seçim ihtimali de yarı yarıya.
Sürecin kendisi Türk siyaseti açısından sonuç kadar kıymetlidir. Sonuçta müzakerelere geçilme kararı verilir ya da verilmez. Bunun her ikisi de mümkün ama bunu çözümün içinde göreceğiz. Bugün görüşmemiz, bir bakıma sürecin kodlarını, koordinatlarını ve standartlarını belirlemeye dönük bir görüşme oldu.''

İKİ PARTİNİN DE POZİSYONLARI NET

Ön görüşmeler öncesi AK Parti ve CHP'nin pozisyonları da net. AK Parti, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın koalisyon pazarlıklarının dışında tutulmasını istiyor.

CHP ise aralarında yolsuzlukla mücadele, emekliye 2 ikramiye gibi başlıkların da olduğu 14 madde sıraladı. Partiler masaya bu şartlarla oturacak.

AK Parti Genel Başkan Başdanışmanı Hüseyin Çelik'e göre, iyi bir protokol hazırlanırsa CHP ile kurulacak koalisyon sağlıklı bir şekilde yürür. 

AK Parti'de hükümet içi ve parti yönetimiyle değerlendirme de salı günü yapılacak.

Ardından ön görüşmelere ilişkin bir takvimin de ortaya çıkması bekleniyor.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim