• BIST 9645.02
  • Altın 2429.254
  • Dolar 32.552
  • Euro 34.8813
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 23 °C
  • İzmir 25 °C

AKP teşkilatı, faturayı Soylu'ya kesti

AKP teşkilatı, faturayı Soylu'ya kesti
7 Haziran seçimleri AKP teşkilatında tartışmaları da beraberinde getirdi. Parti örgütü, faturayı teşkilatlardan sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu'ya kesti. Başarısızlığın sebebi ise Soylu'nun getirdiği yeni ekibin çekirdek kadroyla yaşadığı k

AKP'nin tek başına iktidarını imkânsız hale getiren 7 Haziran seçimleri, teşkilat içinde de soğuk rüzgârlar estiriyor. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun ekipleri kapalı kapılar ardında birbirlerini suçlasa da parti örgütü faturayı başka bir isme kesti: Teşkilatlardan sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu. Başarısızlığın asıl sebebinin, Soylu'nun getirdiği yeni ekibin çekirdek kadroyla yaşadığı kan uyuşmazlığına bağlayan partililer, eski Demokrat Parti (DP) liderini Başbakan Davutoğlu'na da şikâyet etti. Davutoğlu'nun, seçim mağlubiyetinin ardından partisinin il başkanları toplantısında yaptığı “AKP yenilenecek” yönündeki açıklamaları da hesaplaşmanın beklenenden önce olacağı işaretini verdi. Zaman'a bilgi veren bir partili, “Partinin kuruluşundan bu yana cefasını çeken isimler il ve ilçe yönetiminden dışlandı. Davayla ilgisi olmayan birçok kişi sırf büyük miktarda parayla geldikleri için baş tacı edildi.” ifadelerini kullandı.

Soylu, partisini bırakıp AKP'ye geçtikten sonra, dönemin başbakanı Erdoğan tarafından teşkilatlardan sorumlu genel başkan yardımcılığına getirildi. Parti içinden gelen ‘kısık sesli' itirazlara rağmen AKP'nin üç numaralı koltuğuna oturan Soylu, Erdoğan'ın cumhurbaşkanı seçilmesinin ardından da Saray'a yakın durdu. Hatta genel seçimler öncesi Erdoğan'ın milletvekili listeleri üzerinde yaptığı çalışmalara katıldı. Bir zamanlar sert muhalefet ettiği Erdoğan'ı, “Türkiye'nin ezeli ve ebedi başkanı” ilan etmesi partililer tarafından bile şaşkınlıkla karşılandı. Teşkilatlar üzerinde büyük bir ağırlık kuran Soylu, 7 Haziran seçimlerinin ardından hedef tahtasına oturtuldu. Erdoğan'ın kampanya sürecinde sarf ettiği “Eski seçimlerdeki heyecanı görmüyorum.” sözünü değerlendiren bir partili, “Heyecansızlık teşkilatlardan kaynaklandı. Çünkü partiyi bugünlere getiren asıl kadrolar, Soylu tarafından dışlandı. Bizim gözümüzde seçimin kaybedeni Soylu'dur.” şeklinde konuştu. Davutoğlu'nun yaşanan gelişmelerden rahatsız olduğu fakat Erdoğan'a yakınlığı nedeniyle Soylu'nun akıbeti hakkında kesin bir karara varamadığı kaydedildi.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim