• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 16 °C

AKP sözcüsünden erken seçim açıklaması

AKP sözcüsünden erken seçim açıklaması
AK Parti sözcüsü Beşir Atalay basın toplantısı düzenledi. Seçim çalışmalarından bahseden Atalay, AK Parti'nin erken seçim gibi bir düşüncesi olmadığını ifade etti.

AK Parti sözcüsü Beşir Atalay açıklama yapıyor.

Atalay'ın açıklamasından satır başları:

"En önemli konumuz kongrelerimiz ve bu kongrelerde teşkilatlarımızla buluşmalarımız. Partimizin ikinci konusu seçime hazırlık. 7 Haziren 2012’de önemli bir genel seçim var. Bütün partiler seçime dönük çalışmalar içindeler. Strateji ekibimizi kurduk yoğun şekilde çalışıyoruz.
 
Genel başkan değişimi oldu. Genel Başkanımızın konumlandırılması, yeni kampanya çalışmaları, müzik… hepsi devam ediyor. Bu çalışmalar benim koordinasyonumda yürüyor. Bu seçime daha erken şekilde hazırlanmaya başlamış olduk.

ERKEN SEÇİM VAR MI?

Bu seçim kampanyamızda Türkiye’yi demokrasi şölenine çevirecek bir seçim kampanyası olacak. Seçimi erken olması gibi şeyler konuşuldu, partimizin öyle bir tutumu yok.

BÜTÇE GÖRÜŞMELERİ

Bugün TBMM’de önemli bir gün. Bütçe görüşmeleri bugün başlıyor. Bütün partilerin genel başkanlarının önemli konuşmaları olacağına inanıyorum. Başbakanımızın önemli bir konuşması olacak.  22 Aralık’a kadar Meclis bütçe görüşmelerini yürütecek. 2015 bütçesi önemli bir dönemeç Ak Parti hükümetlerinin 13. Bütçesi. İlke defa bir parti yönetimine 13, bütçeyi Meclis’e sunmak nasip oluyor.

ÇÖZÜM SÜRECİ

Gündemdeki önemli konulardan bir tanesi Çözüm süreci. Parti ve hükümet olarak önümüzdeki en önemli proje olarak bunu değerlendirdik. Bu milletimizin büyük umut bağladığı bir proje. Türkiye’nin geleceği için de bu projenin başarıya ulaşması çok önemli.

Hükümetimiz bütün sorumluluklarını yetire getiriyor. 6-7 Ekim şanssız olaylarından sonra görüşmelerin tekrar başlaması da bizim için önemli. Biz bu görüşmelerin verimli şekilde yürümesini istiyoruz. Kamu düzeni hassasiyetimizin altını çizdik.

Bu konuda hükümetimiz önemli tedbirler alıyor. Bu konuda çözüm süreci, yol haritası ve bunu gidişatı ile ilgili net bir politika ve tutum içindeyiz. Bulanık bir şey yok. Hedef ülkemizin her köşesinde şiddet olmasın, her konu siyaset ile tartışılıp görüşülsün. Bunanla ilgili HDP aş başkanı Demirtaş’ın çok tepki çeken de bir açıklaması oldu. Meclis’e gelecek olan güvenlik reform paketi ile ilgili bir açıklama.

Bu kabul edilemez. Demokrasilerde bu süreçler bellidir. HDP TBMM’de grubu olan bir partidir. Bir yasa bir tasarı geliyorsa Meclis’e, muhalefetini yapar ve mücadelesini orada verir. Yasalarda bu imkanlar çok fazladır. Bunun yerine parlamentoyu  bırakıp milleti sokağa çağırmak kabul edilemez. Bu siyasi tutum değildir. Eski alışkanlıklardır.
Bu kendilerinin hem siyaset yapmaya çalışan hem de bir türlü sokaktan şiddetten vazgeçmeyen tutumlarıdır. Herkesi daha demokrat bir tavra davet ediyoruz

OSMANLICA TARTIŞMASI

Milli Eğitim Şurası'nda çok önemli kararlar alındı. En aykırı görüşler bile şurada gündeme gelebilir. Ama CHP sadece Osmanlıca kararına takıldı. Orada bir tavsiye kararı var. Milli Eğitim bunları uygular mı uygulama mı bilemeyiz. Bunu ortaçağa dönüş olarak algılamak çok klişedir. Bunlar bırakın ana muhalefet olmayı, ortalama bir aydın bile olamazlar. Bu kadar cehalet olmaz. Büyük bir tarihin mensubu olarak doğrusu utanıyorum. Osmanlıca dediğimiz Türkçe'dir, sadece alfabesi farklıdır. Bizim bütün tarihimiz, klasiklerimiz Osmanlıca'dır.

101220141022511590239_3-001.jpg

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim