• BIST 9524.59
  • Altın 2487.553
  • Dolar 32.5322
  • Euro 34.693
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 17 °C

AKP seçim beyannamesi açıklandı

AKP seçim beyannamesi açıklandı
Başbakan Davutoğlu'nun katılımıyla gerçekleştirilen AKP Seçim Beyannamesi ve Milletvekili Aday Tanıtım Toplantısı Ankara Arena’da yapıldı. Davutoğlu toplantıda "yeni toplum sözleşmesi" dediği 100 maddelik seçim beyannamesini okudu.

AKP Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu AKP Seçim Beyannamesi ve Milletvekili Aday Tanıtım Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, "Hedefimiz yüzde 35" diyen CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nu eleştirerek  "Senin babayiğitliğin yüzde 35'e kadar. Yüzde 35'i telaffuz etmektense bu görevi bırakırım. Sen var yüzde 35'le uğraş. Bizim vardığımız gerçekliğe senin hayalin yetmez. Bizse yüzde 55'lere, 60'lara yürüyoruz" dedi.

"20. yüzyılın ilk soykırımı Ermenilere yapıldı" diyen Papa Francis'i de eleştiren Davutoğlu, "AK Parti'ye kurulan tuzaklara Papa da katıldı" dedi.

Davutoğlu'nun katılımıyla gerçekleştirilen AKP Seçim Beyannamesi ve Milletvekili Aday Tanıtım Toplantısı Ankara Arena’da yapıldı.

Başbakan Davutoğlu toplantıda "yeni toplum sözleşmesi" dediği 100 maddelik seçim beyannamesini okudu.

Başbakan Davutoğlu'nun açıklamasından satırbaşları şöyle:

Bugün sizin karşınıza beyaz kefen giymiş Alparslan gibi çıkıyorum. AK Parti bütün seçimlerden büyük bir zaferle çıktı. Szilere Kurucu genel başkanımız Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın selamını getirdim. AK Parti tarihi bir yürüyüşün bugün tecessüm etmiş halidir. Burada Fatih'in askerlerini görüyorum. Burada 15'lileri görüyorum.

'6220 adayı da tebrik ediyorum'

AK Parti bir erdemliler hareketidir. 3 dönemini bitirmiş abilerimizi ayakta alkışlayın. Tüm salın ayağa kalksın. Onlar benden daha çok alkışı hak ediyor. Bundan 6220 aday adayımızı da tebrik ediyorum. Onlar artık AK Parti kadrolarının neferidir.

3 dönemliklere alkış

"Şimdi sizden bir ricam var, bu erdemliler hareketinin son erdem abidesi olan, üç dönemi bitmiş olmakla birlikte, bu salonda bulunan ağabeylerinizi, dava öncülerinizi alkışlamanızı ve selamlamanızı istiyorum. Ayağa kalkın ve dava neferlerini selamlayın. Benden çok onları selamlayın. İşte ön sırada oturan erdemliler hareketinin öncüleri var ya size güzel bir örnek oldular.  Şunu da söylüyorum. Onlar sadece kısa bir ara verdiler. Onlar benden daha çok alkışı hak ediyor. Partimizin her kademesinde çalışmaya devam edecekler."

'Bu bir inşaa beyannamesi'

AK Parti bir milli irade hareketidir. Önümüze 13 yılda birçok engel koydular. Bize engel olanlar aynı beddua odasına girdiler. Bu topraklarda canımızı vermek gerekirse bu topraklarda vereceğiz. Reklamcısını Amerika'dan getiren dışarıdan emir alanlara karşı ben bu toprakların çocuğuyum diyor muyuz?

Türkiye AK Parti dünyada bir adalet hareketidir. Bu toprakların çocukları 28 Şubat'ta her türlü adaletsizliği yaşadı. Bu toprağın çocukları lehçeleri yüzünden adaletsizlik yaşadı. Bu topraklarda yasakların sonu AK Parti ile geldi. AK Parti bir kalkınma hareketidir. Maltepe meydanından korkanlar kendilerini Kartal'da miting yaptı. Bu bir inşaa beyannamesidir.

'Bu işi kedilerle çözemezsin'


Bu işi kedilerle çözemezsin. Bizi dünya alkışlıyor. Amerika'dan ithal alkışla bu işi çözemezsin. Onun söyleyecek sözü olmadığı için alkışlıyor. Onlar konuşur AK Parti yapar. Sayın Kılıçdaroğlu Amerika'dan gelecek akla ihtiyacımız yok. Biz milletimizle konuşuruz. Gönül diliyle konuşuruz.

'Babayiğitliğin yüzde 35'e kadar'

Senin babayiğitliğin yüzde 35'e kadar. Yüzde 35'i telaffuz etmektense bu görevi bırakırım. Sen var yüzde 35'le uğraş. Bizim vardığımız gerçekliğe senin hayalin yetmez. Bizse yüzde 55'lere, 60'lara yürüyoruz. Kılıçdaroğlu gönlün küçük gönlün. Almıyor milleti. Onun için onlarca vilayette CHP milletvekili çıkaramıyor.

‘Demirtaş aynı hainliği yapmıştı’

Şimdi gelelim HDP’ye. Hani İstanbul’da konuştuğunda barış güvercini, ama Ağrı’da terörün sözcüsü HDP ve Demirtaş’a sesleniyorum. Neyseniz mertçe söyleyin. Ama iki yüzlü, üç yüzlü, beş yüzlü siyaseti bırakın. Silahlı baskıyla eğer doğuda kardeşlerimizin oylarını çalarız diye düşünüyorsanız bilin ki o kardeşlerimiz son 13 yıl içinde Türkiye’nin nereden geldiğini biliyor. Şimdi ağrı’da terör grupları silahlı şekilde alana iniyorlar, vatandaşlarımıza baskı yapıyorlar. Demirtaş bu silahlı teröristlere hiçbir şey söylemiyor, dönüyor bizi bir komplo yapmakla suçluyor.

Eğer HDP demokratik bir siyasi partiyse, Demirtaş’ta eş başkanıysa, çıksın ve desin ki seçim kampanyaları süresince hiçbir silahlı baskıyı kabul etmiyoruz desin. Köylere mezralara dönük olarak teröristlerin yaptığı baskı çalışmalarına karşıyız desin. O zaman demokraside anlaşırız. Ama Kadıköy’de barış güvercini olmak, Ağrı’da, Diyarbakır’da eğer burada yüzde 100 şu partiye oy çıkmazsa hesap sorarız diyenlerin yanında olmak iki yüzlülüktür.

Ama bilsinler. Biz 6-7 Ekim olaylarında dersimizi aldık. Demirtaş aynı hainliği yapmıştı ve insanları isyana teşvik etmişti. Bilsinler ki seçim sandığının güvenliğini sağlayacağız.

‘Bahçeli'nin hesabı’

Her seçim öncesinde Bahçeli’nin hesabı şu oldu. Bir çatışma olur da, şehit haberleri gelir de tepki oylarını toplayabilir miyim. Bahçeli vizyonla yola çıkın. Anadolu insanı kimin milliyetçi kimin olmadığını biliyor. Bizim bu milletin değerlerine sahip çıkmamızı orhun anıtlarına gidip sorsunlar. Orta Asya Kafkasya’ya sorsunlar. Tek bir dille konuştum, iki dil kullanmadım, iki yüz kullanmadım. Türke de kürde de Aleviye de Suniye de tek dille hitap ettim. Bu dil aşk dilidir, sevda dilidir.

'Papa da tuzaklara katıldı’

Karşımızda şu anda bir şer cephesi oluşuyor. Onun için HDP bir proje olarak gündeme getiriliyor, biri ABD’den reklamcı getiriyor, biri oralara gidip geldikten sonra yeni bir anlayış getireceği düşüncesinde. Şimdi bunlara bu tuzaklara Papa da katıldı. Tam da seçim öncesinde Türkiye’de bir iç demokrasi şenliği yaşanırken, haksız suçlamalarla milletimizi mahkum etmeye kalktılar.

Papa’ya tekrar sesleniyorum. Katolik dünyasının engizisyon mahkemesiyle ispanya’dan kaçanlar, istanbul’da izmir’de bizim adalet düzneimizde huzur buldular. Tarihi olayları konuşmaya hazırız. Ama tarih üzerinden milletimize hakaret ettirmeyiz. Dünyanın neresinde olursa olsun bize her yer Türkiye.

100 maddelik sözleşme

Vatandaşlara, rakibimiz olan siyasi partilere, STK’lara, Türkiye’nin entelektüel camiasına aydınlara yönelik olarak 2023’e giderken yeni Türkiye sözleşmesini onlara takdim ediyorum. işte AK Parti vizyonunun 2023 Yeni Türkiye sözleşmesi. Bu sözleşmeyi buradan bu kürsüden okuyacağım. Çağrıda bulunacağım, ya bu sözleşmeyle ilgili kanaatlerinizi bildirin, yada kendi sözleşmenizi çıkarın. Ta ki 77 milyona hitap eden ortak bir metinde anlaşalım.

100 maddeden oluşan sözleşmeyi okuyacağım.

Özel platform hazırlandı

Yurdun çeşitli bölgelerinden gelen partililer, sabahın erken saatlerinde Ankara Arena önünde toplandı. Partililer, oluşturulan güvenlik noktalarında yapılan aramanın ardından salona alındı.

Toplantı için hazırlanan salona, Mustafa Kemal Atatürk, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun posterleri ile Türk Bayrağı ve AKP flamaları asıldı.

Başbakan Davutoğlu'nun salondakileri selamlaması için platform hazırlandı. Partililerin etkinliği rahat izlemesi için de kürsünün bulunduğu alanın iki yanına büyük boyutlu ekran kuruldu.

Başbakan Davutoğlu'nun konuşma yapacağı kürsünün önüne, "Yeni Türkiye Yolunda Daima Adalet, Daima Kalkınma" yazılı pankart asıldı.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim