• BIST 9530.47
  • Altın 2477.626
  • Dolar 32.4651
  • Euro 34.7882
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 18 °C

AKP Mısır’daki idamlara sessiz

AKP Mısır’daki idamlara sessiz
CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi Mısır'daki idam cezalarına karşı tüm partilerin ortak bildiri yayınlamasını önerdi. Hamzaçebi'nin bu önerisine AKP sessiz kaldı.

Meclis Genel Kurulu oturumunda kürsüye çıkan CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi, tüm siyasi parti gruplarına, Mısır’daki idam cezalarına karşı, Meclis’in ortak bir bildiri yayınlamasını önerdi. Hamzaçebi’nin çağrısına, Hürriyet’in haberine göre yalnızca MHP olumlu yanıt verdi. AKP kanadından ise öneriye yanıt gelmedi. Hamzaçebi, “Ben çağrıyı yaptım. AKP grubu destek vermedi. Ben destek vermemelerini, olumsuz yanıt olarak algılıyorum” dedi.

Mısır’da yaşananlar konusunda TMBB’nin ortak duruş göstermesi için tüm parti gruplarına çağrıda bulunduğunu ifade eden Hamzaçebi şunları söyledi:

“İdam cezalarının yanlışlığı konusunda TBMM’nin hassasiyetini Mısır parlamentosuna iletelim çağrısında bulundum. Müşterek bir bildiri yayınlanmasını önerdim. AK Parti’den hiçbir yanıt gelmedi. MHP, aramızda yaptığımız konuşmalarda, bu öneriye destek vereceğini bildirdi. Hatta MHP Grup Başkan Vekili Oktay Vural yaptığı konuşmada da konuya olumlu yaklaştıklarını söyledi. Ancak AK Parti’den destek göremedim. Destek vermemelerini de ben, çağrıma olumsuz yanıt verdikleri olarak algılıyorum. Ortak bildiri çağrımıza destek vermiyorlar diye algılıyorum.”

Hamzaçebi olayı Twitter hesabından da paylaştı.

AKP’DEN YALANLAMA GELDİ

Hamzaçebi’nin açıklamasının ardından AKP Grup Başkanvekili Belma Satır da bir açıklama yaptı. Bildiriye AKP’nin destek vermediğinin doğru olmadığını belirten Satır, yaptığı paylaşımda şunları yazdı:

“Mısır’daki idam cezalarına karşı ortak bildiriye Ak parti grubunun destek vemediği iddiası doğru değildir. Sayın Akif Hamzaçebi, Sayın Sezgin Tanrıkulu, Sayın Canikli’ye ortak metin teklifini ifade etmiş,metin hazırlanamadan TBMM Genel Kurul erken kapanmıştır. Mısır’daki idam cezalarına ilişkin tepkimizi milletvekilleri ve grup olarak ceşitli mecralarda bildirdik. CHP Grup Başkanvekili kamuoyunu yanıltmıştır.”

http://www.istanbulhaber.com

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim