• BIST 9456.61
  • Altın 2496.131
  • Dolar 32.5945
  • Euro 34.78
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 20 °C

“AKP iktidarı muhalif kesimleri baskı ve operasyonlarla sindirmeye çalışıyor”

“AKP iktidarı muhalif kesimleri baskı ve operasyonlarla sindirmeye çalışıyor”
Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) MYK Üyesi Ramazan Gürbüz, AK Parti iktidarının gözünü kan bürüdüğünü belirterek, muhalif görülen...

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) MYK Üyesi Ramazan Gürbüz, AK Parti iktidarının gözünü kan bürüdüğünü belirterek, muhalif görülen her kesimin baskı ve operasyonlarla sindirilip düşman ilan edildiğini söyledi.

Devrimci İsçi Sendikaları Konfederasyonu, Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu, Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği ile Türk Tabipler Birliği'nce Güneydoğu'da yaşanan olaylarla ilgili "Savaşa Karşı Barışı Savunacağız! 29 Aralık Grevdeyiz" eylemi için yaklaşık 500 kişi İnönü Parkı'nda bir araya geldi. Polis, İnönü Parkı toplanıp slogan atarak Atatürk Parkı'na kadar yürümek isteyen gruba, Eğitim Sen Şube Başkanı Ahmet Karagöz'ün tüm çabalarına karşı izin vermedi. Çevik kuvvet ekiplerince kendilerine kurulan barikatı aşamayan grup, "Saray savaş, halklar barış istiyor" sloganları atarak bir süre oturma eylemi yaptı.

KESK MYK Üyesi Ramazan Gürbüz, buradaki konuşmasında, devletin yaklaşık 3 bin 800 öğretmeni savaş boyutundaki operasyon öncesi hizmet içi eğitim adı altında ilçelerden çıkardığını hatırlattı. 40 bin öğrencinin kendi hallerine terk edildiğini, sağlık emekçilerinin hastanelerde hapsedildiğini vurgulayan Gürbüz, devletin bununla çok tehlikeli bir mesaj verdiğini eğitim ve sağlık başta olmak üzere tüm kamu hizmetlerinin savaş düzenine göre yeniden dizayn edildiğini bildirdi.

İktidarın Türkiye'nin saygın emek ve meslek örgütlerinin tüm bu endişelerine, taleplerine ve çözüm önerilerine gözünü kulağını kapatarak tam aksini yaptığını dile getiren Gürbüz, şunları kaydetti: "İktidar savaş ve baskı politikalarını artırmakta, barış yanlılarına operasyonlar düzenlenmektedir. AKP iktidarının gözünü kan bürüyerek içeride ve dışarıda yaptığı tüm bu akıl dışı politikaları sonucunda, dışarıda neredeyse kriz yaşamadığımız komşu kalmadı, içeride ise muhalif görülen her kesim baskı ve operasyonlarla sindirilmeye çalışıldı, düşman ilan edildi. Egemenlerin bizlere yaşattıkları bu dram ülkemizle sınırlı da değildir. Sadece bölgemiz değil tüm dünya halkları barbarlık tehdidi altındadır."

Eyleme, CHP milletvekili Zülfikar İnönü Tümer de katılarak destek verdi.

“AKP iktidarı muhalif kesimleri baskı ve operasyonlarla sindirmeye çalışıyor”

“AKP iktidarı muhalif kesimleri baskı ve operasyonlarla sindirmeye çalışıyor”

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim