• BIST 9645.02
  • Altın 2418.204
  • Dolar 32.5836
  • Euro 34.728
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 11 °C
  • İzmir 18 °C

AKP İktidar, Nakşi ve Kadirileri de fişlemiş

AKP İktidar, Nakşi ve Kadirileri de fişlemiş
AK Parti iktidarının yalnızca Gülen Cemaatini değil, öteki bazı tarikat ve cemaatleri de fişlediği öne sürüldü. İddia, 2004 MGK belgesinde Gülen Cemaatinin fişlendiğini yazan kaynaktan geldi.

2004 yılı MGK kararında Gülen Cemaatini bitirme kararının alındığı ilk olarak Taraf gazetesinde ortaya çıkarılmıştı. Belgelerin ortaya net bir şekilde ortaya konması üzerine hükümet tarafı, önce inkar ettiği karara imza attığını daha sonra açıklamak durumunda kalmış, ancak "yok hükmünde" diye yorum getirmeye çalışmıştı.
 
Taraf yazarı Hüseyin Özay, bu kez fişlemelerle ilgili bir iddia ortaya koydu ve sadece Gülen Cemaati mensuplarının değil, öteki bazı cemaat ve bazı tarikatlerin de fişlendiğini öne sürdü.
 
Yazının ilgili bölümü şöyle:
 
Hükümetin doğruladığı, ancak, “yok hükmünde” deyip uygulanmadığını öne sürdüğü eylem planıyla ilgili yeni ayrıntılara göre, Gülen Cemaati’nin yanısıra diğer dinî akım ve tarikatlar da fişlendi.
 
EMNİYET TALİMATI 81 İLE ULAŞTIRILDI
 
Bu çerçevede, hem Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) hem de Emniyet İstihbarat, dinî akım ve tarikatlarla ilgili fişleme faaliyeti yürüttü. Özellikle, Emniyet İstihbarat Daire Başkanlığı tarafından, dinî akımlar ve tarikatların, üyeleri, mal varlıkları ve faaliyetleri konusunda uzun süre geniş kapsamlı incelemeler yapıldığı tespit edildi.
 
Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Daire eski Başkanı Hüseyin Namal tarafından 6 Kasım 2009 tarihinde tüm emniyet müdürlerine gönderilen talimatta, Türkiye’de faaliyet gösteren tüm dinî akım ve tarikatlara ilgili istihbari çalışma yapılması istendi.
 
ÇİFT KOLDAN MARKAJ YAPILDI
 
Ramazan Akyürek’in görevden alınmasının ardından Emniyet İstihbarat Daire Başkanlığı’na atanan Hüseyin Namal’ın imzasıyla 81ilin Emniyet İstihbarat Şube müdürlerine gönderilen yazıda, Türkiye genelinde faaliyet gösteren tüm dinî akım ve tarikatlarla ilgili istihbari çalışma yapılması talimatı verildi. Yazıda, Türkiye’de dini istismar eden terör örgütleri ile geçmişten bu yana ilişki içinde bulunan birçok dinî akım ve tarikat olduğu vurgulandı. Yazıda, dinî akım ve tarikatların, Türk aile yapısını bozduğu, vatandaşların maddi ve manevi yönden zarar görmesine yol açtığı da öne sürüldü. Namal’ın yazısında, takip altına alınacak tarikatlara örnek olarak da, Nakşibendiler Nurcular, Süleymancılar ve Kadiri tarikatı gösterildi. Yazıda, tarikatların milli güvenliği de tehdit ettiği kaydedildi.
 
Emniyet İstihbarat Dairesi Başkanlığı tarafından, yapılan çalışmalarda il bazında dinî akımların ve tarikatların üye sayıları tespit edildi. Bunun yanında, aynı grupların, mali yapıları ve faaliyetleri konusunda da düzenli olarak genel müdürlüğe bilgi aktarıldı. Bunun dışında, grupların kamudaki yapılanmaları konusunda da raporlar hazırlanarak, Başbakanlığa ve Emniyet Genel Müdürlüğü’ne sunuldu.
 
***
 
MİT’in fişlemesinde “dana hissesi” de çıkmıştı
 
Cemaat ve dinî akımlarla ilgili yapılan çalışma MİT ve Emniyet tarafından ayrı ayrı yürütüldü. Yani iki ayrı kurum da, aynı konuyla ilgili çalışma gerçekleştirdi. MİT’in, dinî akımlar ve tarikatlarla ilgili yürüttüğü çalışma kapsamında bazı vatandaşlar, “Dana hissesine girdi”, “Mehmet Altan’ın konferansına katıldı” gibi fişlemelerle karşı karşıya kalmıştı.

 

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim