• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 19 °C

'AKP adaylarına yemin ettiriyor' iddiası

'AKP adaylarına yemin ettiriyor' iddiası
AKP’de Davutoğlu başkanlığındaki kurul milletvekili aday listesinde taslak sıralamayı tamamladı. Davutoğlu’nun kurul üyelerine listeyi sızdırmamaları için yemin ettirdiği belirtiliyor. Partide en fazla oy kaybı yaşanan Güneydoğu için özel çalışma yapılıyo

Başbakan Ahmet Davutoğlu başkanlığında milletvekili aday listesi üzerindeki çalışmasını sürdüren üst kurul, büyük oranda adaylar üzerindeki incelemesini ve taslak sıralamayı yaptı. İstanbul, ayrıntılı değerlendirme için en sona bırakılırken, özellikle oy kaybının yaşandığı Güneydoğu illerine özel çalışma yapılıyor. Davutoğlu’nun, parti içinde karışıklığa yol açmaması için üst kurul üyelerine, adaylar ve sıralamasıyla ilgili hiç kimseye bilgi vermemeleri için yemin ettirdiği öğrenildi. Yeni bir kriz yaşanmaması için liste çalışmalarının Cumhurbaşkanı Erdoğan ile istişareyle yapıldığı kaydediliyor.

Bölgeye özel önlem

7 Haziran seçim sonuçları üzerine il il hazırlanan raporlar değerlendirilirken, partinin yüzde 5-10 arasında oy kaybettiği illerle ilgili özel çalışma yapılıyor. Özellikle Doğu ve Güneydoğu’da büyük oy kaybının yaşandığı illerde, Kürt seçmenin sempati duyduğu, aday yapılması durumunda partinin oyunu artırabilecek isimler üzerinde duruluyor. Eski Tarım, Gıda ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker ile son kongrede MKYK üyesi olan Galip Ensarioğlu’nun Diyarbakır’dan aday yapılabileceği belirtiliyor.

Büyükşehirlere özel önem verilirken, özellikle 7 Haziran seçiminden sonra “İstanbul’daki Kürt seçmeni hesaba katılmayarak liste hazırlandı. Kürt seçmenin oy verebileceği isimler aday yapılsaydı İstanbul’da durum farklı olabilirdi” eleştirisinin dikkate alınacağı kaydediliyor. Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Mardin Milletvekili Orhan Miroğlu’nun İstanbul’dan aday gösterilebileceği konuşuluyor. Binali Yıldırım’ın İzmir, Numan Kurtulmuş ile Efkan Ala’nın Recep Akdağ’ın Erzurum’dan aday olması durumunda İstanbul’a kaydırılabileceği dile getiriliyor. Cemil Çiçek ile Yalçın Akdoğan’ın adı da yine Ankara için geçiyor. Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’nun ise Trakya’daki oy kaybı nedeniyle yeniden Ediren’den aday yapılabileceği belirtiliyor.

SP’ye tepki

SP ile ittifak görüşmelerini yürüten eski Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, SP Genel Başkanı Mustafa Kamalak’ın “Yangın var, yangını söndürmek için ne gerekiyorsa yapacağız” açıklamasını anımsatarak, “Yangını söndürmek sayılara takılınmaması gerekiyor” dedi. SP’nin 20 vekil ısrarına karşın AKP 5-6 vekil önermişti.

 
 
 
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim