• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 16 °C

“AKP 500 milyar dolar dış borçla sahte refah algısı oluşturdu”

“AKP 500 milyar dolar dış borçla sahte refah algısı oluşturdu”
İzmir eski milletvekili ekonomist Prof. Dr. Oğuz Oyan, AK Parti'nin ülkeyi kötü yönettiği halde sahte bir refah algısı oluşturduğunu ileri sürdü.

İzmir eski milletvekili ekonomist Prof. Dr. Oğuz Oyan, AK Parti'nin ülkeyi kötü yönettiği halde sahte bir refah algısı oluşturduğunu ileri sürdü. Oyan, "Oysa ekonomi çok kırılgan, ülke krize düşebilecek bir yapıya sahip ve müthiş borçlu. Herkes borçlu ve bunun sorumlusu olarak hükümeti değil, kendisini görüyor." dedi.

Çukurova Belediyesi tarafından düzenlenen "Atatürk Döneminden Bugüne Ekonomi" konulu konferansa konuşmacı olarak katılan Oyan, Cumhuriyet'in ilk yılları ile günümüzü kıyasladı. 1923-28 arasında sanayide yüzde 10.2, tarımda yüzde 8.9'luk; 1930-39 arasında ise sanayide yüzde 11.3'lük büyüme sağlandığını anlatan Prof. Dr. Oğuz Oyan, "Eğitim yok, hastalık çok ama dışa bağımlı olmayan müthiş bir büyüme vardı. Bir devrim yapılıyordu. 40'lar savaş koşulları dolayısıyla sıkıntılıydı; ama DP Türkiye'yi sekiz yılda havlu atan bir ülke haline getirdi, har vurup harman savurdu." diye konuştu.

ÜLKEYİ, HERKESİ HA BABAM BORÇLANDIRDILAR

Ülkenin toplam dış borcunun 2002'de 129 milyar dolar olduğuna dikkat çeken Oyan, bugün bu rakamın 400-500 milyar dolar arasına çıktığını kaydetti. Oyan şöyle devam etti: "Dış kaynak ve sıcak para üzerinden bir büyüme stratejisi izlendi. Tüketime dayalı bir ekonomide ülkeyi ve herkesi hababam borçlandırdılar. Hormonlu, dışa bağımlı ve tüketime dönük sözde büyüme anlayışından vazgeçilerek üretim ekonomisine dayalı bir stratejiye ihtiyaç var. Doların geldiği noktaya bakın; yarın ne olacağı belli değil. Türkiye her an krize düşebilecek kırılgan bir ülke. AKP ülkeyi bu kadar kötü yönettiği, bu kadar borçlu hale getirdiği halde insanlar "arabam var, evim var" diye düşünüyor. Fakat bu hükümette borca battığını görmüyor."

Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, "Atatürk Döneminden Bugüne Ekonomi" başlığı altında konferans veren Oğuz Oyan, birikimi ve aydınlatıcı üslûbuyla çarpıcı bilgiler verdi. Kendisini büyük bir dikkatle ve keyifle dinledik." ifadelerini kullandı. Panele Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar, CHP Adana İl Başkanı Ayhan Barut, CHP Seyhan İlçe Başkanı Abeydullah Kolcu, CHP Çukurova İlçe Başkanı Yüksel Erdoğan, CHP Sarıçam İlçe Başkanı Celal Güven, CHP Ceyhan İlçe Başkanı Kadir Aydar katıldı.

CIHAN

“AKP 500 milyar dolar dış borçla sahte refah algısı oluşturdu”

“AKP 500 milyar dolar dış borçla sahte refah algısı oluşturdu”

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim