• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 17 °C

Akkaya: İstanbul'u biz alacağız

CHP Genel Başkan Yardımcısı Yakup Akkaya, parti olarak yerel seçimlerde iddialı olduklarını belirterek, "Bizim gördüğümüz tablo, umut verici. Göreceksiniz İstanbul'da biz alacağız" dedi.

SoL gazetesinin Ataşehir'deki merkezini ziyaret eden CHP Genel Başkan Yardımcısı Yakup Akkaya, CHP'nin yerel seçimlere ilişkin çalışmalarını anlattı.

Genel başkan yardımcılarından oluşan 5 kişilik komisyon oluşturduklarını belirten Akkaya, "Bu arkadaşlarımız, gerçekten her bir noktayı ayrı ayrı değerlendirerek, hangi yöntemle adaylar belirlenmeli çalışmaları yapıyor" ifadesini kullandı.

Akkaya, tüm partililerin alanlarda yoğun şekilde çalıştığını kaydederek, şöyle devam etti:

"İddialıyız gerçekten. Aldığımız kamuoyu araştırmaları da bunu gösteriyor. 1989 ruhunu yeniden yaşayacağımıza inanıyoruz. Bu konuda, çalışmalarımızı devam ettiriyoruz. İnanın 2 senedir, ya 7 ya da 8 hafta sonu evdeydim. Hep alanlarda çalışıyoruz. Bu çalışmalarımızı halkla, yani öyle kapalı kapılar, salon toplantılarıyla değil, genellikle kahvelerde, muhtarlarla, iş yerlerinde, organize sanayi bölgelerinde yapıyoruz. CHP olarak bu seçimlerde öncekinden daha çok iddialıyız. Bizim gördüğümüz tablo, umut verici. Göreceksiniz İstanbul'da biz alacağız"

"Bu seçimleri çok önemsiyoruz"

İstanbul'da CHP'li başkanların yönettiği belediye sayısını en az 22'ye çıkaracaklarını söyleyen Akkaya, "Yaptığımız kamuoyu araştırmaları, onu gösteriyor. Ben şunu size iddia edebilirim. Hiçbir AK Partili milletvekilini siz alanda göremezsiniz. Çünkü çıkmaya cesaretleri yok. Bunların hepsi birer gösterge. Bu seçimleri çok önemsiyoruz. Bütün örgüt, bu konuda başarılı olmak için çalışıyor" diye konuştu.

Seçim çalışmaları için emek bürolarını hayata geçirdiklerini bildiren Akkaya, "Burada amaç, yerinde siyaset yapmak. Şehrin sorunlarını ortaklaştırmak. Biz de böylece Meclis'te onların sesi oluyoruz. Ortaklaştırdığımız sorunları, Meclis'te paylaşıyoruz" dedi.

Akkaya, hedeflerinin emek bürolarının 2 yıl içinde 81 ilde yaygınlaşması olduğunu dile getirdi.

"Bizim için en iyi rakip, Melih Gökçek"

Yakup Akkaya, AK Parti'nin yerel seçimlerde Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'i yeniden aday göstermesine ilişkin, şunları söyledi:

"Ankara'da bizim için en iyi rakip Melih Gökçek'tir. Melih Gökçek'in dışındaki rakipler, daha ciddi rakiplerdir. Bize göre Melih Gökçek çok ciddi bir rakip değildir. Yani rahatlıkla söyleyebiliriz. Cumhuriyet Halk Partisi tabanında, Melih Gökçek'in belediye başkan adayı gösterilmesi memnuniyetle karşılanmıştır. Çünkü çok keyifle, çok heyecanla örgütümüz, Mart ayında sandıkların açılmasını dört gözle bekliyor."

www.istanbulhaber.com

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim