• BIST 9693.46
  • Altın 2506.421
  • Dolar 32.5726
  • Euro 34.7776
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 18 °C

Akıncı'dan Davos'ta Ban Ki-mun'un davetiyle üçlü görüşmeye yeşil ışık

Akıncı'dan Davos'ta Ban Ki-mun'un davetiyle üçlü görüşmeye yeşil ışık
KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Davos toplantıları sırasında Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Ban Ki-mun'un davet etmesi durumunda bir üçlü...

KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Davos toplantıları sırasında Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Ban Ki-mun'un davet etmesi durumunda bir üçlü görüşme yapılmasının kendisi için sorun olmayacağını söyledi.

Akıncı, Türk-Yunan Forumu'nun ara bölgedeki Chateau Status Restoran'da yemek sonrasında basına yaptığı açıklamada, Türk Yunan Forumu'nda bulunan kişileri uzun yıllardan beri tanıdığını, sadece Kıbrıslı Türklerle Rumlar'ın değil Türkiye ve Yunanistan arasındaki ilişkilerin daha iyiye gitmesi için çaba gösterdiklerini söyledi.

Davos'taki ekonomik forumda yine Rum lider Anastasiadis'le biraraya gelme fırsatı olacağını ve burada Adanın geleceğiyle ilgili fikirlerini ortak bir platformda dile getirme şansı bulacaklarını kaydeden Akıncı, Davos'tan sıradışı bir gelişme beklenmemesi gerektiğini, Davos'ta 5'li bir görüşme davetinin henüz olmadığını ve bunun bir sorun teşkil edeceğini zannetmediğini belirtti.

Akıncı, Adada bir çözüm bulunmasının hem Kıbrıslı Türkler ve Rumlar, bölgesel istikrar, hem de Türk-Yunan ilişkileri adına önemli olduğunu vurguladı.Yemek sonrası gazetecilerin açıklama talebine olumlu yanıt veren Akıncı, "Nikos size demeç verdi mi?" diye sordu. "Evet" yanıtını alan Akıncı, bu kez gülerek "Söyleyin bana, ne söyledi size?" şeklinde espri yaptı.

"DAVOS'TAN SIRA DIŞI BİR ŞEY BEKLENMEMELİ"

Akıncı, daha önce Türk-Yunan Forumu'nun toplantılarına katılma fırsatı bulduğunu belirterek, Forum üyeleriyle hem Kıbrıs'ta, hem de bölgesel ve Türk-Yunan ilişkileri adına aynı ortak görüşü paylaştıklarını söyledi. Akıncı, Davos'taki ekonomik forumda yine Anastasiadis'le biraraya gelme fırsatı olacağını ve burada Adanın geleceğiyle ilgili fikirlerini ortak bir platformda dile getirme şansı bulacaklarını kaydetti.

Davos'tan sıradışı bir gelişme beklenmemesi gerektiğini, Davos'ta 5'li bir görüşme davetinin henüz olmadığını ve kendisinin de bunun bir sorun teşkil edeceğini zannetmediğini belirten Akıncı, orada Kıbrıs Türk görüşlerini anlatma ve dünyada olup biteni dinleme fırsatı bulacaklarını kaydetti.

Akıncı BM Genel Sekreteri'nin davetiyle Anastasiadis'le biraraya gelip gelmeyecekleri yönündeki soruya "Eğer samimiysek nerede görüştüğümüzün bir önemi yok, bu Lefkoşa olur Davos olur New York olur, ama sorunu çözmek için yol biraraya gelmektir. Yerin önemi yok" şeklinde cevap verdi.

ANASTASİADİS: YAŞANAN ZORLUKLAR HAKKINDA BİLGİLENDİRMEDE BULUNDUK

Yemek sonrası Rum lider Nikos Anastasiadis de basına, yapıcı bir toplantı olduğunu, Forumu Kıbrıs sorunundaki son durum ve süreçte yaşanan zorluklar hakkında bilgilendirdiklerini ve Forumda bu zorlukların nasıl aşılacağı konusunda görüş alışverişinde bulunduklarını kaydetti.

Öte yandan Rum lider, önceki gün yaptığı açıklamada BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun tarafından davet gelmesi durumunda Davos'ta üçlü bir görüşme yapılabileceğini kaydetmişti.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim