• BIST 9693.46
  • Altın 2508.406
  • Dolar 32.5788
  • Euro 34.7848
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 20 °C

Akıncı: Türkiye Rumları tanımıyorum dese de gereklerini yerine getiremiyor

Akıncı: Türkiye Rumları tanımıyorum dese de gereklerini yerine getiremiyor
KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Türkiye'nin KKTC'yi tanıdım demesine rağmen bu tanımanın gereklerini tam olarak yerine getiremediğini belirtti.

KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Türkiye'nin KKTC'yi tanıdım demesine rağmen bu tanımanın gereklerini tam olarak yerine getiremediğini belirtti. Akıncı, "Buna rağmen Türkiye, Güney Kıbrıs'ı tanımadım dese de tanımamanın gereklerini yerine getiremiyor. Biz bunu yaşadık." dedi.

Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Kıbrıs Türk televizyonlarının ortak canlı yayınına konuk oldu. Akıncı burada basın mensuplarından gelen ortak soruları cevapladı. Akıncı KKTC'nin uluslararası alanda yaşadığı zorluklara değinirken kendilerini tanıyan tek ülke olan Türkiye'nin de bu gereklilikleri yerine getiremediğini kaydetti.

"Biz KKTC'yi kurduk. Ama bu devleti tanıtamadık. Söylerim yine söylemekten bir beis görmem." diyen Akıncı, "Türkiye Cumhuriyeti bizi tek tanıyan ülke ama Türkiye Cumhuriyeti tanıdım dese de bu tanımanın gereklerini tam olarak istese de yerine getiremeyeceği şartlar var dünyada… Örnek futbol maçları, milli maçlar diğer maçlar… Bizim ile dostluk maçı bile yapamıyor. Türk takımları gelip burada kamp yapıp bizimle dostluk maçı bile yapamıyor. Kıbrıs Türk gençleri de ya ekran başlarında ya tribünlerden izlemek zorunda kalıyorlar." şeklinde konuştu.

"GÜNEY KIBRIS'I TANIMIYORUM DESE DE GEREKLİLİKLERİNİ YERİNE GETİREMİYOR"

Buna karşın yine Türkiye'nin Güney Kıbrıs'ı tanımadım demesine rağmen tanımama gerekliliklerini de yerine getiremediğini dile getiren Akıncı, "Güney Kıbrıs'a gelip de yaptıkları maçlar… Marşlar çalınıyor Kıbrıs marşı diye ulusal marş diye Yunan marş çalıyor. Kıbrıs bayrağı çekiliyor. Türkiye'nin devlet büyükleri de Türkiye'deki etkinliklerde onu selamlamak zorunda kalıyorlar. Orada da şu gerçekle yüzleşiyoruz; Türkiye bizi tanısa da tanımanın gereklerini yerine getiremediği gibi Güney Kıbrıs'ı tanımadım dese de tanımamanın gereklerini yerine getiremiyor." tespitinde bulundu.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim