• BIST 9079.97
  • Altın 2322.83
  • Dolar 32.3249
  • Euro 34.8612
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 17 °C

Akıncı: Kıbrıslı bir Türk lider olarak ilk kez Davos'a davet aldık

Akıncı: Kıbrıslı bir Türk lider olarak ilk kez Davos'a davet aldık
KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Davos'a bir Kıbrıslı Türk lider olarak ilk kez davet aldıklarını kaydetti.

KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Davos'a bir Kıbrıslı Türk lider olarak ilk kez davet aldıklarını kaydetti. Akıncı, " Bunu en iyi şekilde değerlendirip ülkemize olumlu sonuçlarla dönmek en büyük arzumuzdur." dedi.

Akıncı, İsviçre'nin Davos kasabasında düzenlenen Dünya Ekonomik Forumu toplantısına katılmak için Ercan Havalimanı'ndan hareket etti. Davos'ta her yıl düzenlenen Dünya Ekonomik Forumu'na bu yıl kendisinin de davetli olarak katılacağını ifade eden Akıncı, Davos'taki platform hakkında bilgilendirmede bulundu.

Şu ana kadar bazı programlarının kesinleşmiş olduğunu aktaran Akıncı, Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Ban Ki-mun'un Rum Yönetimi lideri Nikos Anastasiadis ve kendisiyle yapmayı arzu ettiği bir zirve söz konusu olduğu bilgisini verdi.

Göreve geldikten sonra Ban ile iki kez görüştüğünü dile getiren Akıncı, "3'lü olarak bu ilk toplantımızdır. O anlamda önemlidir. Öneminin diğer bir nedeni de kuşkusuz müzakerelerde gelmiş olduğumuz noktanın en üst seviyede BM Genel Sekreteri ile değerlendirilecek olmasıdır." diye konuştu.

DAVUTOĞLU VE BİDEN'LE GÖRÜŞECEK

"Bundan sonraki süreçleri nasıl daha ileriye taşıyıp bağlayabiliriz bunu ele alacak olmamız nedeniyle önem taşımaktadır." diyen Akıncı şunları kaydetti:

"Bunun yanında ikili temaslarım da olacak. Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı Davutoğlu ile bir araya geleceğiz. Aynı şekilde ABD Başkan Yardımcısı Sayın Biden görüşme arzusu ifade etti. Onunla da kesinleşmiş bir görüşmemiz olacak. Bunların yanı sıra Kıbrıs'ın geleceğini ilgilendiren bir panelde ben ve sayın Anastasiadis, Eide ile birlikte konuşmacı olarak yer alacağız. O panel de dünyanın içinde bulunduğumuz koşulları daha iyi değerlendirmesi bakımından önemlidir diye düşünüyorum."

"KIBRISLI TÜRK LİDER OLARAK İLK KEZ DAVET ALDIK"

Kıbrıs Türk halkının arzularını düşünce ve hedeflerini anlatabilmesi ve böylesi önemli bir platformda dünya kamuoyuna seslenebilmelerinin son derece önemli olduğuna işaret eden Akıncı, "Davos'a bir Kıbrıslı Türk lider olarak ilk kez olarak bir davet aldık. Bunu en iyi şekilde değerlendirip ülkemize olumlu sonuçlarla dönmek en büyük arzumuzdur." dedi.

Akıncı: Kıbrıslı bir Türk lider olarak ilk kez Davos'a davet aldık

Akıncı: Kıbrıslı bir Türk lider olarak ilk kez Davos'a davet aldık

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim