• BIST 9645.02
  • Altın 2410.881
  • Dolar 32.5648
  • Euro 34.7004
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 21 °C

Akıncı ile sivil toplum örgüt üyeleri arasındaki görüşmede tansiyon yükseldi

Akıncı ile sivil toplum örgüt üyeleri arasındaki görüşmede tansiyon yükseldi
KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, geçtiğimiz günlerde katıldığı Nevruz etkinliğinde sosyal medya ve diğer bazı basın organlarında kendisine olumsuz...

KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, geçtiğimiz günlerde katıldığı Nevruz etkinliğinde sosyal medya ve diğer bazı basın organlarında kendisine olumsuz yakıştırmalar yapıldığını kaydetti. Akıncı, "Birileri parça parça alıp bizim oradaki varlığımızla ondan sonra gelenlerin varlığını harmanlamış, bunu farklı yansıtmış. Bu, en hafif deyimle provokasyondur, bize yakışmaz." dedi.

Akıncı, geçtiğimiz günlerde İskele bölgesindeki Nevruz etkinliğine katıldığı gerekçesi ile kendisine tepki gösteren sivil toplum örgüt üyeleri ile bir araya geldi. Akıncı, geçtiğimiz yıl Cumhurbaşkanlığına adayken yine bu kutlamaya katıldığını belirterek, bu yıl da etkinliği düzenleyen örgütlerden ve ailelerden davet aldığını söyledi.

"Protokol masasına da oturmadım, yurttaşlarımızla beraber oldum." diyen Akıncı, etkinlikteki konuşmasından, "Barışa ve dostluğa her koşulda ihtiyaç var. Terör barışın ve insanlığın en büyük düşmandır." sözlerini hatırlattı "Kutlanan baharın gelişi, doğanın uyanışı, barıştır, dostluktur, kardeşliktir." şeklinde konuşan Akıncı, burada insanlarla sohbet ettiklerini, bir-iki dakikalığına halaya alındıklarını söyledi ve şunları dile getirdi:

"Biz buradayken hiçbir bayrak ve slogan yoktu. Biz ayrıldıktan sonra buraya bayraklı bir grup genç gelmiş, sloganlı gelmiş. Biz bunların hiçbirini görmedik. Eğer biz oradan ayrıldıktan sonra bazı sloganlar atıldıysa, bunlar hukuka, adalete, yasalara aykırı ise devletin bunu takip eden organları vardır. Gereğini yaparlar."

"EN HAFİF DEYİMLE PROVOKASYON"

Sosyal medya ve bazı diğer basın organlarında kendisine bu konuda yakıştırmalar yapıldığını da kaydeden Akıncı, "Birileri parça parça alıp bizim oradaki varlığımızla ondan sonra gelenlerin varlığını harmanlamış, bunu farklı yansıtmış. Bu, en hafif deyimle provokasyondur, bize yakışmaz. Hiçbir örgüt kendini buna kaptırmasın, bundan daha büyük bir yanlış olamaz." şeklinde konuştu.

"Benden köken, renk, cinsiyet, dil, din ayrımcılığı beklemeyin. Bunu yapmayacağım" diyen Akıncı, "Bu göreve gelirken ne söz verdiysem arkasında olmaya devam edeceğim. Dil, din, ırk, köken farkı gözetmeksizin bu topraklarda barışı ve huzuru savundum. Savunacağım. Bu anlayışın içinde elbette ki teröre yer yoktur, prim verme yoktur." dedi.

Konuşmasında bugün Brüksel'de gerçekleşen saldırılara da işaret eden Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, "Terörün ne milliyeti ne dini ne de dili var. Her yerde her an olabiliyor. Terör nereden gelirse gelsin barışın ve insanlığın düşmanıdır. Ancak toplumları bununla özleştiremeyiz. Benim gittiğim yerde halk vardı. Ben PKK'ya gitmedim." dedi.

ÖZKARAŞAHİN: BEN ORADAYDIM; SARI-YEŞİL-KIRMIZI RENKLER VARDI

Kabulde söz alan Tuncay Özkaraşahin, "Ben de oradaydım. Bizi temsilen devlet büyüklerinin, PKK'nın sembol ve bayraklarını belirleyen bir kortejde, ortamda bulunması bizi derinden üzdü. Siz halay çekerken etrafınızda sarı, yeşil, kırmızı renkler vardı. Sloganlar atılmıyordu ama bu renkler vardı. Hepimiz, şahsınız da eminiz ki o renkler PKK'nın renkleridir." dedi.

Bunun üzerine yeniden konuşan Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, "N'apalım, renkleri de mi yasaklayacağız yani? Renkler şimdiye kadar nerede yasaklandı?" diye sordu ve şunları ekledi:

"İki şeyi birbirinden ayırmamız gerek. Yani insanlar bir bayramı kutlayabilirler. Biz de bunu kutlayan insanlara gittik. Biz yemin görmedik. Bizim olduğumuz ortamda bayrak açılmadı, slogan atılmadı. Bu etkinlik izinli yapılan bir etkinliktir."

"NEVRUZLA DAEŞ'İ NİYE KARIŞTIRIYORSUNUZ"

Cumhurbaşkanına kabulde, "DAEŞ, burada, bir dernek altında izinli bir toplantı düzenlerse ya da DAEŞ, katılır mısınız?" diye bir soru da yönetildi.

Bunun üzerine Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, "Nevruzla DAEŞ'i niye karıştırıyorsunuz? İskele'deki etkinliği düzenleyen PKK mıydı? 2 yasal örgüt bunu devletten izin alarak yaptı. Siz bana bir terör örgütün düzenleyeceği etkinliğe katılır mısınız diye soruyorsunuz. Bu soru yanlış. Beni DAEŞ de PKK da böyle eylemlere davet etmeyecek. Merak etmeyin." dedi.

Kabulde, dernek temsilcileri, kendi sivil toplum örgütleri tarafından düzenlenen şehitleri anma ve terörü kınama gibi etkinliklere katılmadığı gerekçesiyle Akıncı'yı eleştirdi. Akıncı, Cumhurbaşkanı olarak tarafsız ve eşit tavrından söz ederek, "Beni davet eden örgütlerin etkinliklerine vaktim olduğu sürece gelirim." şeklinde konuştu.

Akıncı, devletin düzenlediği anma törenlerine de Cumhurbaşkanı olarak katıldığını da dile getirdi.Cihan

Akıncı ile sivil toplum örgüt üyeleri arasındaki görüşmede tansiyon yükseldi

Akıncı ile sivil toplum örgüt üyeleri arasındaki görüşmede tansiyon yükseldi

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim