• BIST 9717.77
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 25 °C
  • Ankara 29 °C
  • İzmir 28 °C

Akın: “Şike Sürecinde Futbolu Bırakmayı Düşündüm”

Akın: “Şike Sürecinde Futbolu Bırakmayı Düşündüm”
Medicana Sivasspor'un tecrübeli orta saha oyuncu İbrahim Akın, "Metris cezaevine girdikten sonra futbolu bırakmayı düşündüğüm oldu. Cezaevinden çıktığımda...

Medicana Sivasspor'un tecrübeli orta saha oyuncu İbrahim Akın, "Metris cezaevine girdikten sonra futbolu bırakmayı düşündüğüm oldu. Cezaevinden çıktığımda Gaziantep bana sahip çıkınca çok da iyi yaklaşımları oldu. Federasyondan bana 2 sene men cezası verdiler. Orada futbolu bırakmayı tamamen düşündüm" dedi.

Spor Toto Süper Lig ekiplerinden Medicana Sivasspor'un orta saha oyuncusu İbrahim Akın, Sivasspor'un resmi yayın organı Sivasspor Dergisi'nin 6'ıncı sayısında açıklamalarda bulundu. Sivasspor'a bir şeyler katmak istediğini belirten Akın, yaşanan şike sürecinin kendisi için kapandığını söyledi. Akın sözlerini şöyle devam etti:

"Şike süreciyle ilgili fazla da konuşmak istemiyorum. Çok yıprandım. Artık tekrar oralara dönmek istemiyorum. Bunu üzerimden zor attım. Şu anda beraat ettik. Bunun üstüne bir daha konuşmaya gerek yok. Artık futbolu düşünmek istiyorum. Ne kadar zamanım var onu da bilmiyorum ama hem Sivasspor'a hem de kendime bir şeyler katmak istiyorum. Oynayabildiğim kadar oynamak istiyorum."

"BERAAT ETTİKTEN SONRA ÜZERİMDEN BÜYÜK BİR YÜK KALKTI"

Beraat ettikten sonra rahatladığını ama sonrasında psikolojik olarak sahaya kendini veremediğini aktaran Akın, "Beraattan sonra sanki üzerimden çok büyük bir yük kalktı, bana bir rahatlık getirdi. O psikolojiyle oynamak benim için çok zordu. Şuan o rahatlığı ben kendimde görüyorum. İdmanlarıma da hayatıma da yansıyor. O yüzden çok mutluyum, kafa olarak da çok rahatım" açıklamasını yaptı.

"ŞİKE SÜRECİNDE FUTBOLU BIRAKMAYI DÜŞÜNDÜM"

Şike davası sürecinde Metris Cezaevi'ne girdikten sonra futbolu bırakmayı düşündüğü söyleyen İbrahim Akın, "Bu olaylardan sonra futbolu bırakmayı düşündüğüm oldu. Metris Cezaevi'ne girdikten sonra bırakmayı düşündüm. Cezaevinden çıktığımda Gaziantep bana sahip çıkınca çok da iyi yaklaşımları oldu. Federasyondan bana 2 sene men cezası verdiler. Orada futbolu bırakmayı tamamen düşündüm. Orada da bana eski Beşiktaşlı Koray Avcı çok destek çıktı. Bırakmamam için arkamda çok durdu. Gerçekten de artık yapamayacağım deyip bırakmayı ve çok yıprandığımı düşündüm ama onun ve ailemin destekleriyle tekrar oynayacağım, kendimi yeniden kanıtlayacağım dedim. 1,5 yıl aile desteği, dışarıdan büyüklerimin destekleriyle beni biraz daha motive etti. Yaş itibariyle de çok bir şey kaybetmediğimi düşünmüştüm. İyi ki de devam etmişim; çünkü benim yapabileceğim başka bir işim yok. Ben bu işte mutluyum. Nasıl başarısız olduğumda mutsuz oluyorsam, başarılı olduğumda da çok mutlu oluyorum. O yüzden bu işi yapabildiğim kadar yapmayı düşünüyorum" şeklinde konuştu.

"BU SENE ÇOK ŞANS BULAMADIM"

Kendine güvenen taraftarları mahcup etmek istemediğini de ifade eden deneyimli orta saha, "İlk geldiğimde oynayıp takıma katkı sağlamıştım, şuan oynayamıyorum. Bu sene çok fazla şans bulamadım ama idman olarak formumu koruyorum. Beraat sürecinden sonraki idmanlarım daha farklı, bu ara şansta buluyorum. İnşallah Sivasspor'a bir şeyler katabilirim. Tekrar İbrahim Akın'ı canlandırıp, kendimi insanların beklediği duruma getirmeye çalışıyorum. Geçmişteki kariyerimde yaptıklarım insanların akıllarında yer edinmiş. Bunu herkes biliyor. Sivasspor'un taraftarı da hem bana destek verdiği için, hem de benden bir şeyler beklediği için oyuna girmemi istiyor olabilirler. Doğruyu söylemek gerekirse ben duymadım ama demek ki benden iyi performans bekliyorlar. Açıkçası bende çok şey vermek istiyorum ama tabi ki bu sene çok şans bulamadım. Bu sene beraat olayından sonra çok farklı bir idman yaparak o performansı yakaladım. Taraftarın benden beklediği bir şeyler var. Onları mahcup etmek istemiyorum. Daha çok çalışıyorum, daha çok şeyler vermek istiyorum. Şu anda benim kafamda sadece futbol var. İbrahim Akın'ı nereye kadar getirebilirim, Sivasspor'a ne kadar faydalı olabilirim, taraftarın güveni, hocanın güvenini ne kadar karşılarım onu hesaplıyorum. Onun için çalışıyorum ve son haftalarda da forma şansı buluyorum" ifadelerini kullandı.

"BENDE FARKLI BİR ANISI VAR"

Sivasspor forması altında Gaziantepspor'a attığı golü unutamadığını söyleyen Akın, "Gaziantep'den Sivasspor'a transfer olup Antep'e attığım golün benim için çok ayrı bir anısı var. Burada iki tane bana sahip çıkmış bir takım var. Tabi ki Gaziantep'ten gelip de Sivasspor'a Gaziantep'e gol atmak benim için farklı anılar, farklı duygulara yol açmıştı. O golün bende farklı bir anısı var. Aslında çok mutluyum, bir anlamda da buruğum. Maçta da öyle bir an yaşamıştım" diye konuştu.

"OKAN BURUK'UN BENDE ÇOK AYRI BİR YERİ VAR"

Okan Buruk ile Beşiktaş ve Başakşehir'de beraber oynadığını aktaran Akın, sözlerini şu şekilde tamamladı:

"Ben Okan hocayla Beşiktaş'ta özel bir ağabey, kardeş ilişkimiz vardı. Onunla özel anlarımız vardı. Her zaman onu ağabey olarak gördüm, çok sevdim. Kendime çok yakın hissettim. O da beni çok destekledi, çok da yardımları oldu. Ona da çok teşekkür ederim. Onun bende çok özel bir yeri var. Çok destek çıktılar, Beşiktaş'ta Koray Avcı ve Okan Hoca bana çok sahip çıktı. Ben o zaman küçüktüm, onlar tabi ki kariyerleri olan isimlerdi. Bana onların çok büyük desteği oldu. O yüzden bende bazı futbolcuların çok özel yerleri var. Bunlardan birisi de Okan Buruk'tur."

Akın: “Şike Sürecinde Futbolu Bırakmayı Düşündüm”

Akın: “Şike Sürecinde Futbolu Bırakmayı Düşündüm”

Akın: “Şike Sürecinde Futbolu Bırakmayı Düşündüm”

Akın: “Şike Sürecinde Futbolu Bırakmayı Düşündüm”

Akın: “Şike Sürecinde Futbolu Bırakmayı Düşündüm”

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim