• BIST 9057.97
  • Altın 2293.771
  • Dolar 32.3117
  • Euro 35.128
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 25 °C

Akıllı telefonlarda pil süresini uzatan 5 yöntem

iPhone kullananlar için pil ömrünü uzatmanın bir yolu yok mu?” İşte pil ömrünüzü uzatmanın yolları.
Sosyal medyadaki kullanıcı trafiği, paylaşımlar ve uygulama kullanımı günbegün artarken artık iPhone kullanıcıları çabuk biten şarj ömrü yüzünden isyan edecek noktaya geldi.
Kullanım sıklığına göre değişmekle birlikte iPhonelarını günde en azından 2 kez şarj etmeleri gereken kullanıcılar bu durumdan oldukça sıkılmış görünüyorlar.
“Peki, iPhone kullananlar için pil ömrünü uzatmanın bir yolu yok mu?” sorusu ile yola çıkarak, sizler için araştırdık, işte pil ömrünüzü uzatmanın yolları. Öncelikle şunu belirtmek gerekir ki; İphone'unuzun pil ömrü neredeyse üç kritere bağlı. Bu kriterler başta internet olmak üzere, uygulamalar ve oyunlardan oluşuyor. Yanı bu üç kriteri ne kadar çok kullanırsanız pilinizde o oranda çabuk bitiyor.
 
5 adımda pil kullanım süresini uzatmanın yolları…
 
1.Wi-Fi ve Bluetooth
İlk ve en çok pil ömrünü tüketen konu Wi-Fi ve Bluetooth. Bu iki başlıkta yapacağınız düzenlemeler pil ömrünüzü oldukça arttırıyor. Yani interneti kullanmayacağınız zamanlarda üşenmeden ayarlara girerek Wifi'yi ve Bluetooth'u kapamanız, telefonunuzu daha fazla süre açık tutabilmek için hayati önem taşıyor.
 
2.Lokasyon servislerini kapatın
Ayarlardan gizlilik bölümüne girip baktığınızda göreceksiniz ki kullanmadığınız birçok uygulama, lokasyon servisini kullanıyor ve bu ciddi oranda pil tüketimine sebep oluyor.
 
3.Otomatik saat dilimi ayarlama özelliğini kapatın!
Konum servisleri bölümünden sistem servislerine girerek kapatabileceğiniz bu özelliğin yanında birde konum tabanlı iAd'leride iptal ederseniz telefonunuza rahat bir nef aldıracak ve çok daha uzun kullanıma sahip olacaksınız.
 
4.Ekran parlaklığını kısın
Ekran parlaklığı da mümkün olduğunda orta seviyede veya düşük seviyede tutulmalıdır. Bu ayarı yapmanız bile pil gücünüzden oldukça tasarruf yapmanızı sağlayacaktır.
 
5.Siri'yi kapatın
Türkiye'de yaşadığınızı var sayarsak zaten bu servisi kullanmanız pekte mümkün değil. Eğer sizde siri'ye soru sormuyorsanız açık kalmasının da pek bir anlamı yok.
 
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim