• BIST 9524.59
  • Altın 2495.87
  • Dolar 32.5928
  • Euro 34.7115
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 11 °C
  • İzmir 17 °C

Akılcı İlaç Projesi’ne Ödül

Akılcı İlaç Projesi’ne Ödül
Ordu İli Kamu Hastaneleri Birliği bünyesinde görev yapan Ecz. Esra Özdağ tarafından SB-ODÜ Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde hayata geçirilen "Akılcı...

Ordu İli Kamu Hastaneleri Birliği bünyesinde görev yapan Ecz. Esra Özdağ tarafından SB-ODÜ Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde hayata geçirilen "Akılcı İlaç Polikliniği Projesi" Sağlık Bakanlığı Kamu Hastaneler Kurumu Stok Analiz Daire Başkanlığı tarafından düzenlenen "Yılın Hastane Eczacısı Proje Yarışması'nda birincilik ödülü aldı.

Projeyi hayata geçiren Özdağ ve arkadaşlarını Ordu İli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Dr. Murat Küçükoğlu makamında kabul ederek başarılarından dolayı Teşekkür Belgesi taktim etti.

Ecz. Esra Özdağ konu ile ilgili yaptığı açıklamada, "Akılcı İlaç Polikliniği" uygulaması hakkında şu bilgileri verdi: "Hastanemize başvuran hastalarımız hekimler tarafından polikliniğimize yönlendiriliyor. Hastalarımızın ilaç kullanım alışkanlıkları değerlendiriliyor ve tedavi süreci gerekli öneriler ile kontrol altında tutuluyoruz. Yurt dışındaki örneklerini ve konu ile ilgili bilimsel çalışmaları göz önünde bulundurarak geliştirdiğimiz yaklaşımımızda hastaların kullandıkları tüm ilaçlar, ilaç-ilaç etkileşimleri, ilaç-besin etkileşimleri, ilaç-hastalık etkileşimleri değerlendirilerek hastaya özel İlaç Takip Çizelgesi hazırlıyoruz. Devam eden süreçte hastalarımızı belirli aralıklarla kontrole çağırarak durumlarını takip ediyoruz.Hastalarımızda ilaç konularında bilgi düzeylerini arttırıp, değer duygularını geliştirerek oluşan farkların kayıt altında tutulması kanıta dayalı sağlık iletişiminin geliştirilmesi konusunda sağlık sistemine çok şey kazandıracaktır. Akılcı ilaç polikliniği projesi sadece yarışmada birinci olmadı. Aynı zamanda sağlık hizmeti sunumuna yeni bir anlayış getirdi. Özellikle eczacılık mesleği açısından değerlendirildiğinde eczacının sistem içindeki sorumluluklarını da dile getirme imkanımız oldu."

KÜÇÜKOĞLU: "ÖRNEK PROJE"

Tüm dünyada yanlış, gereksiz, etkisiz ve yüksek maliyetli ilaç kullanımı çeşitli boyutlarda sorunlara neden olduğunu kaydeden Genel Sekreter Küçükoğlu da Akılcı İlaç Polikliniği uygulamasının tüm Türkiye'ye örnek olabilecek bir proje olduğunu belirtti. İlerleyen aşamalarda Akılcı İlaç Polikliniği uygulaması Türkiye'nin pek çok ilindeki hastanelerde hayata geçirileceğini belirten Küçükoğlu, "Ordu ilinin bu konuda öncülük yapmış olması da ayrıca gurur vericidir. Bireylerin hatalı ilaç kullanımından zarar görmesinin önlenmesinde eczacıların aktif rol oynadıkları göz önünde bulundurulursa ülkemizde kronik hastalıklardan kaynaklı komplikasyonların önlenebilmesi adına bu uygulamanın önemli bir fark oluşturabileceğini düşünmekteyiz" dedi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim