• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 11 °C
  • İzmir 14 °C

Akılcı İlaç Kullanımı

Akılcı İlaç Kullanımı
20-21-22 Nisan 2016 tarihlerinde Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası'nda "Akılcı İlaç Kullanımı" konusunda eğitim düzenlendi.

20-21-22 Nisan 2016 tarihlerinde Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası'nda "Akılcı İlaç Kullanımı" konusunda eğitim düzenlendi.

Eğitim toplantısına İl Sağlık Müdürü Dr. Yavuz Akbulut, Kamu Hastaneleri Birliği Tıbbi Başkanı Dr. Mustafa Dönmez, Halk Sağlığı Müdür Yardımcı Dr. Egemen Yavaş, Akılcı İlaç İl Koordinatörü Dr. Mustafa Kiraz, 1. basamakta görev yapan aile hekimleri ve 2. basamak acil servislerde çalışan hekimler katıldı. İlaç kullanımına yönelik yapılan toplantı iki gün sördü. Toplantının il günü 61 hekim, ikinci günü ise 53 hekim yer aldı.

İl Sağlık Müdürü Dr. Yavuz Akbulut, ilaç kullanımına yönelik yaptığı konuşmada, "Akılcı ilaç ve Akılcı İlaç Kullanımı toplumun genelini etkileyen bir halk sağlığı sorunudur. Ülkemizde de Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ)'nün önerileri doğrultusunda Akılcı İlaç Kullanımı (AİK) programı yürütülmektedir. Bu kapsamda "Akılcı İlaç Kullanımı Ulusal Eylem Planı 2014-2017'hazırlanmış ve uygulamaya konulmuştur. Konu ile ilgili olarak, Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu ile koordineli olarak Akılcı İlaç Kullanımı Tekirdağ İl Koordinatörlüğü tarafından yapılmaktadır. Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de Akılcı İlaç Kullanımı'nın ana teması bağışıklık sistemi zafiyetlerine de sebep olması nedeniyle antibiyotik direncini ve kullanımını azaltmak amacıyla İlimizde de farkındalık oluşturmak için 1. basamak eğitim çalışmaları yapılmaktadır. 2015 yılı verilerine göre; Türkiye antibiyotik kullanımı ortalaması aile hekimi ve uzman hekim bazında yüzde 33,3 iken Tekirdağ'da bu oran yüzde 29,98'dir. Türkiye geneli Aile Hekimliği Antibiyotik Kullanımı Ortalaması yüzde 31,7 iken Tekirdağ ili Aile Hekimliği Antibiyotik Kullanım Ortalaması yüzde 28,5'tir" dedi.

"TEKİRDAĞ, TÜRKİYE ANTİBİYOTİK KULLANIMI ORTALAMASININ ALTINDA"

Türkiye geneli Uzman Hekimlerde Antibiyotik Kullanım Ortalaması yüzde 36,6 olduğunu, buna karşılık Tekirdağ'da bu oranın uzman hekimlerinde yüzde 34,6 olduğunu belirten İl Sağlık Müdürü Akbulut, "Tekirdağ ili olarak Türkiye Antibiyotik Kullanımı Ortalamasının altında olsak da, ülke olarak antibiyotik kullanımı ve direnç konusunda ilk sıralardayız. Bu konuda Hekimlerimizin endikasyon dışında antibiyotik yazmamasını ve hastalarımıza bu ilaçların kimyasal bir madde olduğu, kontrollü kullanılmadığında vücuda zarar vereceğini anlatmasını; hastalarımızı daha doğal, sağlıklı besinlerle beslenmeye ve hareketli bir yaşam tarzına yönlendirmelerini istiyoruz. Bu amaçla 19-20-21-22 Nisan 2016 tarihlerinde eğitimlerimiz başlamıştır" diye konuştu.

İl Sağlık Müdürü Dr. Yavuz Akbulut, konuşmasının ardından toplantıya katılan Prof. Dr. Metin Donma ve Uz. Dr. Bensu Gürsoy'a teşekkür belgesi takdim etti.

İlaç kullanımına yönelik yapılan toplantı, 19-20 Nisan tarihlerinde Prof. Dr. Metin Donma ve Uz. Dr. Bensu Gürsoy" un katılımlarıyla Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası'nda gerçekleştirilirken, 21-22 Nisan tarihlerinde ise Çorlu Devlet Hastanesi Toplantı Salonu'nda devam edecek.

Akılcı İlaç Kullanımı

Akılcı İlaç Kullanımı

Akılcı İlaç Kullanımı

Akılcı İlaç Kullanımı

Akılcı İlaç Kullanımı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim