• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 25 °C
  • Ankara 30 °C
  • İzmir 26 °C

Akif Ruhu Zonguldak’ta Canlandı

Akif Ruhu Zonguldak’ta Canlandı
12 Mart İstiklal Marşının Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Haftası nedeniyle İlim Yayma Cemiyeti Zonguldak Şubesi organizasyonuyla Atatürk Kültür Merkezinde...

12 Mart İstiklal Marşının Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Haftası nedeniyle İlim Yayma Cemiyeti Zonguldak Şubesi organizasyonuyla Atatürk Kültür Merkezinde "Akif " adlı tiyatro gösterisi sergilendi.

12 Mart İstiklal Marşının Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma haftası münasebetiyle Atatürk Kültür Merkezinde sahnelenen tiyatro gösterisinde, Sebilürreşad dergisindeki yazıları ve vaazları ile Milli Mücadeleye destek veren Mehmet Akif Ersoy'un Kurtuluş Savaşı yıllarında Ankara'da başlayıp Mısır'a kadar devam eden zorlu mücadelesi, Lise ve Üniversite öğrencilerine aktarıldı. Zaman zaman izleyicilerin gözyaşlarını döktüğü duygulu anların yaşandığı tiyatro gösterisinde Tiyatro Greyfurt Ekibi performansı ile izleyenleri büyüledi. Bu zamana kadar Türkiye ve Avrupa'da toplamda 2 bin 300'ün üstünde oyun gösterisiyle izleyicilerin karşısına çıkan Tiyatro Greyfurt oyuncuları, Zonguldaklı Lise ve Üniversite öğrencilerine unutulmayacak anlar yaşattı.

İstiklal Marşı'nın o iman dolu mısralarının yazıldığı günlerde memleketi kurtarmak için, memleketinden uzak kalmayı göze alacak kadar asil bir hayat yaşayan Mehmet Akif Ersoy'un gençlerin hafızasında her yönüyle canlandırılmasını amaçladıklarını belirten İlim Yayma Cemiyeti Zonguldak Şube Başkanı İbrahim Cansız, "Kültürel mirasımızı oluşturan en önemli şahsiyetlerden birisi Mehmet Akif'tir. Milletlerin geleceği açısından geçmişte yaşadıkları evrelerin her safhasının bilinmesi son derece önem taşımaktadır. Bu sebeple İlim Yayma Cemiyeti olarak Lise ve Üniversite öğrencilerimize yönelik olarak tarih bilincini oluşturmak ve ecdada vefa anlamında gençlerimize Milli şuuru kazandırmak adına "Mehmet Akif Ersoy" tiyatro gösterisini düzenledik" ifadelerini kullandı.

Mehmet Akif Ersoy'un, her anlamda yerli ve milli olduğunu, buram buram Anadolu koktuğunu belirten Cansız, gençlerimizin Mehmet Akif Ersoy'dan öğreneceği çok şey olduğunu ifade ederek konuşmasına şu şekilde devam etti:

"Asım'ın nesli diyordum ya. Nesilmiş gerçek. İşte çiğnetmedi namusunu. Çiğnetmeyecek. Mehmet Akif Ersoy gibi bir evladı olan millete ne mutlu, Mehmet Akif Ersoy gibi ustası olan Asım'a ne mutlu. Mehmet Akif Ersoy bir kutup yıldızıdır, gençliğin yol göstericisidir. Sahici, sahih, samimi bir hayat süren Mehmet Akif Ersoy, esasen bir merhamet şairidir. Kendisi büyük bir yoksulluk içinde yaşarken, soğuktan titreyerek yazdığı İstiklal Marşı'nın para ödülünü, fakir kadın ve çocuklara bağışlamıştır. O, şiirleriyle birlikte fikirlerini ve tüm hayatını millete vakfetmiş bir dava adamıdır" Mehmet Akif Ersoy sadece İstiklal Marşımızın şairi, sadece milli şairimiz değildir, Mehmet Akif Ersoy sadece Çanakkale'nin de şairi değildir; Mehmet Akif Ersoy, bir şair olmanın çok çok ötesinde bir mütefekkir, bir münevver, bir gönül insanıdır. Sevgili gençler Ne mutlu sizlere ki Mehmet Akif Ersoy gibi pak bir ruhu, temiz bir vicdanı yad etmek için onun yüksek ideallerini, davasını, aşkını, heyecanını paylaşmak için bugün buradasınız. Merhum Mehmet Akif Ersoy üstadımızı hakkıyla anmak, ona minnet borcunu ödemeyi gerektirir. Minnet borcunu ise ancak onu okuyarak, anlayarak, onu hissederek ödeyebiliriz. Onu hakkıyla anmak ve ona layık olmak, Mehmet Akif Ersoy'u düşünceleriyle, dünya görüşüyle güç karşısındaki asil duruşuyla tanımayı gerektirir."

Akif Ruhu Zonguldak’ta Canlandı

Akif Ruhu Zonguldak’ta Canlandı

Akif Ruhu Zonguldak’ta Canlandı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim