• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 19 °C

Akib’in Dış Ticaret Eğitimine Katılan Kursiyerler Sertifikalarını Aldı

Akib’in Dış Ticaret Eğitimine Katılan Kursiyerler Sertifikalarını Aldı
Akdeniz İhracatçı Birlikleri'nin (AKİB) düzenlediği "A'dan Z'ye Dış Ticaret Eğitim Programı'na katılan 50 kursiyer, törenle sertifikalarını aldı.

Akdeniz İhracatçı Birlikleri'nin (AKİB) düzenlediği "A'dan Z'ye Dış Ticaret Eğitim Programı'na katılan 50 kursiyer, törenle sertifikalarını aldı.

AKİB'den yapılan yazılı açıklamaya göre, 9 Ocak-21 Şubat 2016 tarihleri arasında gerçekleştirilen "A'dan Z'ye Dış Ticaret Eğitim Programı" sona erdi. Çoğunluğu Adana ve Mersin'de yerleşik firmaların dış ticaret ile ilgili bölümlerinin çalışan ve yöneticileri olan 50 kursiyer, "Dış ticarette ödeme ve teslim şekilleri, ihracatta kullanılan belgeler, ihracatta bankacılık işlemleri, kambiyo ve dış ticaretin finansmanı, ihracat-ithalat mevzuatı ve uygulamaları, ithalatta maliyetlendirme, gümrük rejimleri, serbest dolaşım, antrepo, geçici ithalat, dış ticarette anlaşmazlıkların çözümü ve uluslararası tahkim, ihracatta devlet destekleri, dahilde işleme rejimi, ihracatta online pazarlama, elektronik ticarete yönelik devlet destekleri, gümrük mevzuatı ve uygulamaları, ihracatta KDV uygulamaları, lojistik, nakliye ve tedarik zinciri yönetimi, dış ticarette pazarlama ve fiyatlandırma" konularında detaylı eğitim aldı.

Dış ticaretle ilgili tüm konuların 10 profesyonel eğitmen tarafından anlatıldığı ve 70 saatlik bir eğitim diliminde tamamlanan programa katılan kursiyerler için sertifika töreni düzenlendi. Kursiyerler, sertifikalarını Akdeniz Mobilya, Kağıt ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkan Vekili Tarık Ciğer ve AKİB Genel Sekreter Yardımcısı Ümit Sarı'nın elinden aldılar.

Törende konuşan Akdeniz Mobilya, Kağıt ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği Başkan Vekili Ciğer, "Kim olduğunuz, hangi firmada çalıştığınız önemli değil, önemli olan sizlerin ülkemiz ihracatına ve 2023 yılı 500 milyar dolar hedefine ulaşmamızda en büyük paya sahip olacağınızdır. Hepinizin bu uğurda elinden geleni yapmasını bekliyoruz. Bizim de AKİB olarak bu tarz eğitimler düzenlememizin sebebi budur" dedi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim