• BIST 8978.78
  • Altın 2299.339
  • Dolar 32.3241
  • Euro 35.0678
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 23 °C

Akhisarspor’da Ankara Demirspor hazırlığı

Akhisarspor’da Ankara Demirspor hazırlığı
Süper Lig'in 15. haftasında deplasmanda Galatasaray'a 4-2 mağlup olan T.M. Akhisarspor'da gözler Ziraat Türkiye Kupası'nda oynanacak Ankara Demirspor maçına...

Süper Lig'in 15. haftasında deplasmanda Galatasaray'a 4-2 mağlup olan T.M. Akhisarspor'da gözler Ziraat Türkiye Kupası'nda oynanacak Ankara Demirspor maçına çevrildi.

T.M. Akhisarspor, Ziraat Türkiye Kupası 5. Tur ikinci maçında Ankara Demirspor'u konuk edecek. Yeşil-siyahlılar, yarın saat 14.30'da Manisa 19 Mayıs Stadı'nda oynanacak maçın hazırlıklarına Yılmaz Atabarut Tesisleri'nde yaptığı antrenmanla başladı. Teknik Direktör Okan Buruk yönetiminde gerçekleşen idmanda yeşil-siyahlı ekip, düz koşu ve ısınma hareketlerinin ardından 5'e 2 pas çalışması ile antrenmanı tamamladı. Antrenmana sakatlığı süren Daniel Larsson katılmadı.

İdman öncesi basın mensuplarına açıklama yapan Teknik Direktör Okan Buruk, "Galatasaray maçında rakibe pozisyon vermeden bizim üstünlüğümüzde geçen bir ilk yarı vardı. 2 gol bulduk fakat 11'e 10 olan oyun bizim oyunumuzu biraz değiştirdi. 1 kişi eksildik hem de Miguel Lopes gibi hem savunmada hem hücumda etkili olan bir güçten yoksun kaldık. Bu kırmızı kartın, kırmızı kart olmadığını herkes gördü. Bununla ilgili yapabileceğimiz çok bir şey yok. Bunları yaşıyoruz, bundan sonrada yaşayacağız" dedi.

"Haksızlığa karşı savaşmaya çalışıyoruz"

Galatasaray Teknik Direktörü Igor Tudor ile yaşadığı diyalog ile ilgili de açıklama yapan Buruk, "Maç sonu gereksiz uzattığımız, gereksiz tepki verdiğimiz de oluyor. Çünkü duygusal yaklaşıyoruz. Haksızlığa karşı savaşmaya çalışıyoruz. Burada da haklıyken haksız duruma düştüğümüz oluyor. Yüzde yüz haklıyken verdiğimiz tepkilerden de yanlış anlaşılabiliyoruz. Ben bu bağlamda öncelikle Galatasaray Kulübü'nden de özür dilemek istiyorum. Onun başındaki teknik direktör için söylediklerim için özür diliyorum. Maçın heyecanıyla yaşadığımız şeyler oldu. Bize orada ne kadar kötü davranırsa davransın, ne kadar yanlış hareketler yaparsa yapsın sonuçta Galatasaray'ın teknik direktörü. O makama saygısızlık yapmak istemem. Meslektaşlarımla bu tarz şeylere girmek istemem ama sadece benimle değil diğer maçlarda da bütün oynadığı takımların hocalarıyla bu tür şeylere giren bir insan vardı karşımızda. Hiç hoş değil. Biz hep futbolda barıştan yanayız, bunu zedeleyecek hatalar yapıyorsak da bizim adımıza üzücü oluyor. Üzülüp haksızlığa karşı feryatlarımız oluyor. Bunların hiçbir şekilde yanlış anlaşılmasını istemiyorum. Biz her zaman işimizi doğru yapmaya çalışan insanlarız" diye konuştu.

"'Türk futbolu böyle kötüye gider" dediğim için saha dışına gönderildim"

Galatasaray maçında sahadan atılmasıyla ilgili değerlendirmelerde bulunan deneyimli teknik adam, "'Türk futbolu böyle kötüye gider" dediğim için saha dışına gönderildim. Hem de yan hakemin kararıyla. Yardımcı hakem, orta hakemi çağırıp benim ne söylediğimi söyleyebilirdi en azından. Yan hakemin nasıl böyle bir hakkı oluyor bunu anlamıyorum. Oradaki adaletsizliği Miguel Lopes'de de görüyoruz. Onu ve beni durup dururken dışarı gönderdiler. Biz işimizi daha iyi yapmaya çalışacağız. Biz takım olarak tekrar hazırlanıp işimize bakacağız. Bunu Beşiktaş maçında da yaşadık. Orada da durup dururken hakem hatasıyla 10 kişi kaldık. Bu tür maçlarda daha genç hakemler tercih ediliyor, hataya daha müsait oluyorlar. Çok emek veriyoruz, 1 hafta hazırlanıp 2-3 gün buradan çıkmadığımız oluyor. Maça başlayınca çok iyi gidiyor. Öndesiniz, oyunu daha da yukarılara götürme şansınız var, bir anda 10 kişi kalıyorsunuz ve oyun değişiyor. Buradaki oyuncuların, bizim ve Akhisar şehrinin emeğine yazık oluyor. Zaten bütçe olarak takımlar arasında büyük farklar var. Benim 3 tane önemli sakat oyuncum vardı fakat maçtan önce dile getirmedim. Zaten çok geniş ve maliyetli bir kadromuz yok. Bunun yanında bir de sahada haksızlığa uğradığınız zaman tepki veriyorsunuz. Tekrar işimize odaklanacağız ve Kayserispor maçını kazanmak için elimizden geleni yapacağız" ifadelerini kullandı.

Hücum bölgesine takviye yapacaklarını söyleyen Buruk, "Ara transfer döneminde transfer yapacağız. Eksiklerimiz var. Sakatlanan oyuncular olduğunda kadro kurma anlamında sıkıntılar çektik. Oyuncularıma çok güveniyorum, iyi niyetliler ve elinden geleni yapmaya çalışıyorlar ama özellikle hücum bölgesine takviye yapmayı düşünüyoruz" şeklinde konuştu.

Akhisarspor’da Ankara Demirspor hazırlığı

Akhisarspor’da Ankara Demirspor hazırlığı

Akhisarspor’da Ankara Demirspor hazırlığı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim