• BIST 9795.76
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 25 °C
  • Ankara 26 °C
  • İzmir 24 °C

Akhisar’da 820 Kadın Kanser Taramasından Geçti

Akhisar’da 820 Kadın Kanser Taramasından Geçti
Manisa'nın Akhisar ilçesinde bulunan gezici kanser tarama aracında, 21 günde 820 kadın kanser taramasından geçti.

Manisa'nın Akhisar ilçesinde bulunan gezici kanser tarama aracında, 21 günde 820 kadın kanser taramasından geçti.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Manisa Kadın Girişimciler Kurulu ve İl Halk Sağlığı Müdürlüğü desteğiyle, 17 Şubat'tan bu yana Akhisar'da bulunan gezici kanser tarama aracı önünde 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla etkinlik düzenlendi. Eski belediye binası önündeki kanser tarama aracı, Mustafa Kirazoğlu Devlet Hastanesi Yöneticisi Başhekim Op. Dr. Erol Karaca ve yönetim kurulu üyeleri, Akhisar Genç İş Adamları Derneği (AKGİAD) Başkanı Özkan Kalın, Yeşilay Akhisar Şube Başkanı Hamit Hocaoğlu, Toplum Sağlığı Merkezi Müdürü Dr. Öznur Özkan Bambal, siyasi parti kadın kolları, Dağdere mahallesi kadınları ve vatandaşlar tarafından ziyaret edildi. 15 Mart tarihine kadar Akhisar'da bulunacak olan kanser tarama aracını 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde farkındalık yaratmak için ziyaret ettiklerini dile getiren Kadın Girişimciler Kurulu Temsilcisi Nefise Şükran Füzün, "Biz kadın girişimciler kurulu olarak değerli il halk sağlığı müdürlüğümüzün öncülüğünde Akhisar Toplum Sağlığı Başkanlığı'nın bizimle birlikte güçlü hareketiyle yaklaşık olarak 17 Şubat'tan beri aralıksız kanser taraması yapıyoruz. Taramamızın bu gününde de 8 Mart Dünya Kadınlar günü olduğu için hep birlikte bir kutlama yapmak istedik. Biz kadın girişimciler kuruluyuz. İş ve icraat üreten bir kuruluz. Biz üreten, emek sarf eden kadınların tamamının özgürlük, birlik ve sağlık içerisinde huzurlu günler geçirmesini temenni ediyoruz. Kadın güçlüyse Akhisar güçlü mesajı vermek istiyorum" dedi.

"ÇALIŞMALARIMIZ GÜZEL DEVAM EDİYOR"

Akhisar Toplum Sağlığı Müdürü Dr. Öznur Özkan Bambal ise "Biz burada 17 Şubat'tan beri 500 kadınımıza mamografi çekimi, 320 kadınımıza da smear taraması yaptık. Umuyoruz sonuçlarımız üzücü şeyler olmasın, yakaladıklarımız erken safhada olsun. Çalışmalarımız güzel devam ediyor. Bütün Akhisarlı hanımlara çok teşekkür ediyorum. Şükran hanım başta olmak üzere sivil toplum kuruluşlarının bizlere desteği çok büyük. İnşallah Akhisar böyle çalışmalarda ön plana çıkar" dedi.

Mustafa Kirazoğlu Devlet Hastanesi Yöneticisi/ Başhekim Op. Dr. Erol Karaca da "Gerçekten çok önemli bir etkinlik. Bunun önemini en iyi hastane çalışanları olarak ekibim ve ben biliyoruz. Bir kanser vakasının ileri evrede nasıl tedavi edildiği, nelere yol açabildiği gerçekten çok önemli bir konu. Bu tip taramalarla vatandaşlarımızda ki vakaların erken teşhis edilmesi toplum sağlığı açısından çok değerli. Ben kadın girişimciler kuruluna, toplum sağlığı başkanlığına bu etkinliğe katkıda bulunan tüm paydaşları kutluyorum. Akhisar Mustafa Kirazoğlu Devlet Hastanesi olarak da böyle etkinliklere sonuna kadar katkıda bulunmaya söz veriyorum. Kadınlar gününüzü de bir kez daha kutluyorum" diye konuştu.

Kadın Girişimciler Kuruluna düzenledikleri etkinlik için teşekkür eden AKGİAD Başkanı Özkan Kalın da 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü kutladı.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim