• BIST 9079.97
  • Altın 2322.611
  • Dolar 32.345
  • Euro 34.8965
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 17 °C

Akhisar Polis Teşkilatı, 171. Kuruluş Yıldönümünü Kutladı

Akhisar Polis Teşkilatı, 171. Kuruluş Yıldönümünü Kutladı
Polis teşkilatının kuruluşunun 171. yıldönümü çerçevesinde Akhisar İlçe Emniyet Müdürlüğü, Milli Egemenlik meydanında bugün saat 10.00'da Atatürk...

Polis teşkilatının kuruluşunun 171. yıldönümü çerçevesinde Akhisar İlçe Emniyet Müdürlüğü, Milli Egemenlik meydanında bugün saat 10.00'da Atatürk Anıtına çelenk koydu. Akhisar Belediyesi bando ekibinin eşliğinde saygı duruşu yapıldı, İstiklal Marşı okundu, İlçe Müdürü Engin Pınar da Atatürk Anıtına çelenk koydu. Çelenk programının ardından İlçe Emniyet Müdürü Engin Pınar günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yaptı. Polis teşkilatının kuruluşunun 171. yılını kutladıklarını ifade eden Pınar, Akhisar'daki suç oranının geçen yıllara göre yüzde 25 ila 30 oranında düşüş gösterdiğine dikkat çekti. 24 saat hizmet veren 155 polis imdat telefonunun önemine değinen İlçe Emniyet Müdürü Pınar, fedakar polislerin 24 saat Akhisar halkının hizmetine hazır olduğunu söyledi.

Polis teşkilatının 10 Nisan 1845 tarihinde yayınlanan Polis Nizamnamesi ile kurulduğunu anlatan Pınar, şöyle konuştu: "Türk polisinin, toplumda huzur ve düzeni sağlama, vatandaşın can ve mal güvenliğini temel hak ve hürriyetini koruma, kanun hakimiyetini ve devlet otoritesini sağlama gibi çok önemli ve hayati görevleri vardır. Her sokakta bir polis ekibi görevlendirmemiz mümkün olmadığından meydana gelen olaylardan polisin haberdar olabilmesi, mağdur vatandaşların haklarının korunabilmesi ve suçluların yakalanabilmesi için 24 saat hizmet veren 155 polis imdat telefonunu arayıp bilgi verilmesini istiyoruz. İlçemizde halkımızın bu konuda oldukça bilinçli olduğunu görmekteyiz. Akhisar, Ege bölgesinin huzurlu ilçelerinden biridir. Bunun en büyük göstergesi geçen yıllara göre yüzde 25-30 oranında suçun azaldığının gözlenmesidir. Burada en büyük pay şüphesiz Akhisar halkı ve gece gündüz durmadan çalışan fedakar Akhisar polisinin. Huzur ve güven ortamını sizden aldığımız destekle sağladık, yine sizden aldığımız destekle huzur ortamı devam edecektir."

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olarak ülkemizin bazı bölgelerinde yaşanan terör belasından dolayı zor günler geçirdiğimizi anlatan Pınar, sözlerini şöyle tamamladı:

"Devletimiz ve milletimizin selameti uğruna hayatlarını feda eden şehitlerimizin aziz hatıralarını rahmetle anarken geride kalan dul ve yetimlerine şükranlarımızı belirtir, emekli ve gazilerimizi minnetle anar, halen görevde olan teşkilat mensuplarımıza ve ailelerine görevlerinde sağlık, başarılar ve mutluluklar dilerim."

Akhisar Polis Teşkilatı, 171. Kuruluş Yıldönümünü Kutladı

Akhisar Polis Teşkilatı, 171. Kuruluş Yıldönümünü Kutladı

Akhisar Polis Teşkilatı, 171. Kuruluş Yıldönümünü Kutladı

Akhisar Polis Teşkilatı, 171. Kuruluş Yıldönümünü Kutladı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim