• BIST 9120.62
  • Altın 2325.019
  • Dolar 32.3529
  • Euro 34.9558
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 25 °C

Akhisar Halk Eğitimde YGS Kurslarının İlk Etabı Sona Erdi

Akhisar Halk Eğitimde YGS Kurslarının İlk Etabı Sona Erdi
Akhisar Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından 2015-2016 Eğitim-Öğretim yılı eylül ayında Destekleme ve Yetiştirme Kursları kapsamında açılan...

Akhisar Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından 2015-2016 Eğitim-Öğretim yılı eylül ayında Destekleme ve Yetiştirme Kursları kapsamında açılan YGS (Yüksek Öğretime Geçiş Sınavı) Hazırlık Kurslarının ilk etabını tamamladı. Tüm Türkiye genelinde 13 Mart 2016 Pazar günü yapılacak olan YGS için ter dökecek olan öğrencilerin oldukça heyecanlı oldukları görüldü.

Akhisar Halk Eğitim Merkezi Müdürü Süleyman Erdem, "Yaygın eğitim kapsamında Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğümüz sorumluluğunda eylül ayında başlattığımız mezunlara yönelik kurslarımız, kursiyerler tarafından yoğun ilgi ile karşılandı. Burada asıl önemli olan konu halk eğitim merkezi müdürlükleri olarak ortaöğretim kurumlarından mezun olanlara yönelik kurs açmış olmamız. Okullarda açılan destekleme ve yetiştirme takviye kursları mezun durumunda olan ve açık öğretime kayıtlı öğrencileri kurslara dahil edememektedir. Tüm Türkiye genelinde dershanelerin kapatılmasından sonra oluşan talep ile Akhisar'da mezun durumunda olan gençlerimizin bu hizmetten yararlanması, gençlerimiz adına büyük bir kolaylık olmakla beraber, katılan kursiyerlerimize büyük ölçüde fayda sağlamaktadır. 160 öğrenci ile başlattığımız kurslarımız 6 aylık süreç içerisinde hız kesmeden yoğun bir çalışma sonucunda bu güne kadar ulaştı. 13 Mart Pazar günü yapılacak olan sınavda tüm öğrenci ve öğretmenlerimizin inşallah emeğinin karşılığını alacağını umut ediyorum. Kurslarımız pazar günü yapılacak olan YGS sonrasında yine hız kesmeden, haziran ayında yapılacak olan LYS (Lisans Yerleştirme Sınavı)'ye hazırlık kursları şeklinde devam edecek. Kursiyerlerin gereken bilgi donanımını edinebilmesi için ne gerekiyorsa yapılacaktır. Müdürlüğümüz bünyesinde verilen bu kurslarımıza katılan öğrenci ve kursiyerlerimize, Pazar günü yapılacak olan sınava girecek tüm öğrencilere, sınavlarında kolaylıklar ve başarılar dilerim." dedi.

Halk Eğitim Merkezi yetiştirme ve destekleme takviye kurslarına, 14 Mart Pazartesi gününden itibaren, üniversiteye hazırlıkta ikinci aşama olan LYS (Lisans Yerleştirme Sınavı)'ye hazırlık kursu şeklinde devam edileceği öğrenildi. LYS Kursunun haziran ayına kadar devam edeceği açıklanırken, kursların ücretsiz olduğu bildirildi. Kurslara, herhangi bir orta öğretim kurumundan mezun durumda olan ve açık öğretime kayıtlı olan vatandaşların katılabileceği belirtildi.

Akhisar Halk Eğitimde YGS Kurslarının İlk Etabı Sona Erdi

Akhisar Halk Eğitimde YGS Kurslarının İlk Etabı Sona Erdi

Akhisar Halk Eğitimde YGS Kurslarının İlk Etabı Sona Erdi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim