• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 16 °C

Akhisar Belediyesi Nisan Ayı Meclis Toplantısı Yapıldı

Akhisar Belediyesi Nisan Ayı Meclis Toplantısı Yapıldı
Akhisar Belediyesi nisan ayı meclis toplantısı belediye meclis salonunda yapıldı.

Akhisar Belediyesi nisan ayı meclis toplantısı belediye meclis salonunda yapıldı.

Nisan ayı olağan meclis toplantısının birinci gündem maddesinde Belediye Meclis Başkan Vekili ve Katip üyeliklerinin seçiminde CHP Grup Başkan Vekili Aydın Coşkun Belediye Meclis Başkan Vekili ve Ali Sevgil yedek oldu. Meclis Katipliğine ise asil Cem Doğan ve Caner Yılmaz ile yedek üyeliklere ise Aynur Üngün ve İbrahim Kaya seçildi.

İkinci gündem maddesinde ise üç adet encümen üyesi seçimi yapıldı. Encümen üyeliklerine 29 oyla Mehmet Taşer, 26 oyla Hamdi Kumova ve 25 oyla İrfan Korkmaz seçildi.

İHTİSAS KOMİSYON ÜYELERİ BELLİ OLDU

Gündemin üçüncü maddesinde Plan ve Bütçe Komisyon Üyeliklerine Fatih Mehmet Füzün, İbrahim Kaya, Ali Sevgil, Aynur Üngün ve Leyla Özkan seçildi. İmar Komisyonu üyeliklerine Aydın Coşkun, Lütfi Akdağ, Arif Oruntaş, Hüseyin Eryüksel ve Necati İniş seçildi. Sağlık Komisyonu Üyeliklerine Hamdi Kumova, İsmail Seyrek, Halil Aktaş, Şemsi Okur ve Gülşah Çorukman seçildi. Nizam ve Komisyon Üyeliklerine ise Hikmet Çağan, Ali Özgen, İbrahim Vardar, Zafer Aşkın ve Ahmet Güzeltepe seçildi.

Gündemin dördüncü maddesinde Başkan Salih Hızlı'nın kanun gereği dışarı çıkması ile başkanlık koltuğuna yeni seçilen Başkan Vekili Aydın Coşkun geçti. Her gurup başkan vekilinin değerlendirilmesinin ardından 2015 yılı faaliyet raporu oy birliği ile kabul edildi.

MAHALLE KONAĞININ SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜNE TAHSİSİ KABUL EDİLDİ

Gündemin dokuzuncu maddesinde mülkiyeti Akhisar Belediyesi'ne ait olan Gazi - Ahmet Vehbi Bakırlıoğlu okulu yanında 280 sokak 1 numarada bulunan Mahalle Konağı'nın Manisa Valiliği Halk Sağlığı Halk Sağlığı Müdürlüğüne tahsisi meclise sunuldu ve MHP grubunun hayır dediği madde oy çokluğu ile meclisten geçti. Öte yandan Mart ayında MHP Grubu tarafından meclise önerge olarak sunulan Akhisar Zeytin İhtisas Organize Sanayi Bölgesi'ne merhum meclis üyesi Hasan Paşalı'nın isminin verilmesi ile ilgili onuncu madde de ilgili komisyon kararı meclise sunuldu.

ŞEHİT İSİMLERİ PARK VE SOKAKLARA VERİLECEK

Onbirinci maddede Akhisar'da bulunan cadde ve yeşil alanlara şehit ismi verilmesi ile ilgili komisyon kararı çerçevesinde 1993 yılında şehit olan Piyade Çavuş Mustafa Çürük'ün ismi Seyitahmet Mahallesi 717 sokakta bulunan parka verilirken 1978 yılında şehit olan Jandarma Er Ali Mercan'ın ismi ise Karasonya mevkii Efendi Mahallesi 272 sokakta bulunan parka ismi verildi ve oy birliği ile kabul edildi.

Onbeşinci madde de Akhisar Belediyesi Hüsnü Kahraman Kültür Parkı Gölet alanı içerisinde bulunan mescidin Akhisar Müftülüğüne tahsisi oy birliği ile kabul edildi.

16. maddede ise stadyum ve kapalı spor salonu yapım ihalesi için iller bankasından kredi talebi mecliste görüşülerek oybirliği ile kabul edildi.

Komisyona havale edilen konuların tekrar görüşülmesi için meclisin 11 Nisan Pazartesi günü saat 13.00'de tekrar toplanmasına karar verildi.

Akhisar Belediyesi Nisan Ayı Meclis Toplantısı Yapıldı

Akhisar Belediyesi Nisan Ayı Meclis Toplantısı Yapıldı

Akhisar Belediyesi Nisan Ayı Meclis Toplantısı Yapıldı

Akhisar Belediyesi Nisan Ayı Meclis Toplantısı Yapıldı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim